Θα έπρεπε να έβαζα τίτλο «οι Αγγελόπουλοι συνάντησαν τον Γιαννακόπουλο;», αλλά θα ήταν ένα ακόμα άρθρο από αυτά που βλέπετε, «κλικάρετε» και το περιεχόμενο είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ασήμαντο, η πραγματική άχρηστη πληροφορία της ημέρας. Θα μπορούσα να σκεφτώ να γράψω κάτι για την πολιτική, για να τραβήξω τα βλέμματα όλων (τι λέει, τι ψηφίζει, με ποιούς είναι), αλλά θεωρώ θα ήταν μια ακόμα άχρηστη πραγματικά πληροφορία για εσάς, το τι πιστεύω, τι σκέφτομαι πολιτικά, μιας και η ιστοσελίδα είναι μπασκετική και το μπάσκετ είναι η ζωή μας, είναι αυτό που μας χαλαρώνει από τα πραγματικά προβλήματα, το άθλημα που είναι διέξοδος από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Το κείμενο που ακολουθεί, αποδίδει φόρο τιμής στην κορυφαία αθλητική και μπασκετική εφημερίδα, το «Φώς των Σπορ». Για αυτό ακολουθεί την λογική του «σεντονιού». 
 
Ναι λοιπόν, συναντήθηκαν οι πρόεδροι πριν τους τελικούς. Τους τελικούς του ΝΒΑ. Ο ιδιοκτήτης των Warriors, Joe Lacob, και των Cavaliers Dan Gilbert (κάποιοι διαβάζετε πρώτη φορά τα ονόματα τους), συναντήθηκαν και συζητήσαν για τις ζωές τους, τις καριέρες τους, τις εμπειρίες τους και το πώς είναι να διοικείς μια ομάδα ΝΒΑ.
 
9742BF59-2ACD-4AE0-A6CC-81827C8E9820
 
Η συζήτηση δεν άργησε να στραφεί και στην τεχνολογία και το πώς η σχέση ομάδος-φιλάθλων, εταιρείας-καταναλωτών έχει αλλάξει και αλλάζει λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων. Μα πάνω από όλα πώς τους βοηθάει να γίνουν οι ίδιοι, δηλαδή οι ομάδες καλύτερες στον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους θεατές τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γκίλμπερτ, ότι κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού των Καβς, ένας φίλαθλος έγραψε στο twitter για μια σπασμένη θήκη υποδοχής αναψυκτικού, στη θέση του. Στην διάρκεια ενός timeout, είδε το tweet, ενημέρωσε τους τεχνικούς και το πρόβλημα διορθώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά!!! 
 
Μην σας ζαλίζω άλλο, απολαύστε την.
 
 
Τεχνολογία λοιπόν, το νέο αντικείμενο συζήτησης. Ακόμα και για τους αθλητές του ΝΒΑ, οι οποίοι επενδύουν τα χρήματα τους σε αυτήν, όπως οι πρωταθλητές Warriors. Ναι επενδύουν! 
 
Stephen Curry «Uber for Coaches»Ο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, επένδυσε σε ένα application (Γιάννη Διονάτο θέλεις νέο section στο ΕΜΕΑ για start ups και αθλητισμό), το οποίο ονομάζεται «Uber for Coaches».
 
Τι κάνεις: Κλείνεις προπονητές, για το παιδί σου, να έρθουν στο σχολείο σου, στον χώρο σου, για να κάνει ατομική προπόνηση σε όποιο άθλημα θέλεις, από ice hockey και basketball μέχρι  triathlon! Μια επένδυση σε ένα χώρο αξίας 6 δισεκατομμυρίων. Ναι, αυτό των ατομικών προπονήσεων!

Ο ρόλος του Στεφ: «Partner and leadership team member».

 
Πάμε στον έτερο Klay Thompson. Έβαλε τα χρήματα του σε κάτι που ονομάζεται  «Wearable tech that automatically tracks shot attempts, makes and misses».

Τι κάνεις: Βάζεις ένα σένσορα στον καρπό σου και ένα στο διχτάκι. Σουτάρεις και καταγράφει ο σένσορας αν κάνεις σουτ και αν μπαίνει ή όχι το καλάθι, στέλνοντας τις πληροφορίες στο application σου!!! 

Ο ρόλος του Κλει: Έγινε συνεταίρος με την startup για ένα καμπ στο Kansas για ένα δωρεάν «virtual training camp».

Το σχετικό σάιτ

Andre Iguodola. O MVP των τελικών. Η εταιρεία που έβαλε κάποια από τα χρήματα του λέγεται Twice.

173285EC-F82E-453D-81AF-B64AF048E980

Τι κάνει: Στην ουσία είναι ένα e-shop με ρούχα αλλά second hand! Όπου όμως, μπορείς να ψωνίσεις ρούχα ακόμα και από την ντουλάπα του Andre! Ναι δεν έγινε η εταιρεία αυτή στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη της κρίσης αλλά στην Αμερική.

Ο ρόλος του:  «Menswear Style Director», που όμως λαμβάνει μέρος και σε promotional videos.

Το σχετικό σάιτ

Κυρίες και κύριοι, ο Andre!

Ακόμα και άλλοι παίκτες των Warriors , έχουν ανάλογες επενδύσεις όπως ο Αυστραλός Andre Bogut, που είναι βασικός συνεταίρος στην One Management Group & Consulting, εταιρεία εκπροσώπησης αθλητών, παρουσιαστών, TV personalities κτλ. Οι πρωταθλητές λοιπόν του κόσμου, είναι πρωταθλητές και στις επενδύσεις. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες, ας ελπίσουμε και κερδοφόρες.

Στα τελευταία νέα
 
Πάλι η λέξη τεχνολογία, ο MVP των #NBAFINALS μιλάει για το πως η τεχνολογία τον βελτίωσε ως παίκτη τον ίδιο και την ομάδα του! 
 
 
Ψάχνεις ένα γήπεδο να παίξεις μπάσκετ; Ένα χώρο να τρέξεις; Παρέα να αθληθείς; το Sportsbuddy είναι εδώ και με τρελή ατάκα μότο: «Play me, don’t date me».
 
 
Πίσω στο ΝΒΑ και στους τελικούς που είχανε μεγάλο αριθμό τηλεθέασης με 19.4 εκατομμύρια θεατές! Αριθμός ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι αρκετό για κλονίσει την πρώτη θέση με τους τελικούς του 1998 των Μπουλς του Jordan με 25.2 εκ μέσο όρο!!! Μόνο το 6ο παιχνίδι της σειράς των τελικών πλησίασε αυτόν τον μέσο όρο με 23.2 εκατομμύρια τηλεθεατές. 
 
Οι ΝΒΑ rookies μάθανε ότι ο άνθρωπος ξεχνάει το internet ΟΧΙ, το πάθημα του Larry Nance Jr. και του Bobby Portis. Ο πρώτος κριτίκαρε τον Κόμπε το 2012 και ο δεύτερος τον Rose και τον Gasol το 2011. Φέτος υπέγραψε ο ένας με τους Lakers και o δεύτερος με τους Bulls. Οι δημοσιογράφοι τα επανέφεραν στην δημοσιότητα και όλοι ανυπομονούν για την πρώτη προπόνηση. 
 
Σε άλλα χορηγικά νέα, η Unilever με το AXE  στοχεύει το μπάσκετ ενώ στην Ελλάδα… αργούμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις…
 
FAE6FC72-3B11-4925-B62C-F9968AE2062A
 
Γιατί; Ακούστε.
 
 
Σε άλλες ακόμα λιγότερο χρήσιμες πληροφορίες:
 
Οι μεταγραφές των free agents ξεκίνησαν, τα λεφτά είναι πολλά… Πόσα ή πόσο πολλά; Δείτε πόσα υπέγραψε ο ταλαντούχος ψηλός Davis.
 
Anthony Davis: 5 Years = $145,000,000, 1 Year = $29,000,000,1 Game = $353,658,1 Quarter = $88,414, 1 Minute = $1,842

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για πρώτη φορά θα προβληθούν σε ιδιωτικά κανάλια και όχι σε δημόσια, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα media και όχι μόνο. Ο όμιλος Discovery φέρεται να έπιασε στον ύπνο πολλά κανάλια και η Discovery Communications, μητρική του Eurosport, κέρδισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων από το 2018 έως το 2024, συμφωνώντας να καταβάλει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που τα δικαιώματα δίνονται σε μια εταιρία, αντί στις περίπου 50 δημόσιες τηλεοράσεις που από κοινού κατέθεταν πρόταση για αγορά των δικαιωμάτων.

Ο όμιλος Discovery περιλαμβάνει το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης TF1 και αμερικανικά κανάλια όπως το Animal Planet και το Discovery. Θα μεταδώσει στην Ευρώπη τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας το 2018 και τους θερινούς Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020, αλλά και τους αγώνες του 2022 και του 2024, για τους οποίους η διοργανώτριες πόλεις δεν έχουν επιλεγεί ακόμη.

365AD071-C486-46CC-9157-26E9DB0453E3

Τέλος, παρά τα τηλέφωνα αγαπημένων παρουσιαστών του ΟΤΕ ΤV και της NOVA, τα τμήματα επικοινωνίας βελτιώνονται με την κριτική. Επομένως μη διστάζετε να λέτε τα λάθη όταν τα βλέπετε. Πληρωμένες καταχωρήσεις ή προβολές στα social media, posts (αναφορές) στα social, για το μπασκετ από  ΟΤΕ και NOVA (novasports). Επιτέλους προώθηση του μπάσκετ. Έστω και μικρή.
 
9A280311-27AA-4D69-AB68-C9568219AD90
 
4B177486-0627-47D3-95D9-EDE5C08E6A9B
 
Κλείνω με αγαπημένους στίχους από Bill Joel για την κρίσιμη Κυριακή των Ελλήνων.

«… the only people I fear are those who never have doubts».

Και με την καλύτερη φώτο των τελευταίων ημερών.
 
lountzis-paidi-pagkosmio