Σε ένα από τα πρώτα κείμενα μου, σχετικά με την λόξα που έχω για το κύριο MJ, είχα αναφερθεί στην ιστορία με τα απαγορευμένα Jordan 1, τα θρυλικά κοκκινο/άσπρα παπούτσια που απαγόρεψε ο νέος τότε κ.Στερν, να φορεθούν λόγω των χρωμάτων. 

 Η ΝΙΚΕ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και είχαμε την πρώτη διαφήμιση.

 “Στις 15 Οκτωβρίου, η Nike δημιούργησε ένα επαναστατικό νέο παπούτσι μπάσκετ”, ακούστηκε η φωνή του σχολιαστή. “Στις 18 Οκτωβρίου, το ΝΒΑ τους πέταξε έξω από το παιχνίδι. Ευτυχώς, το ΝΒΑ δεν μπορεί να σας απαγορέψει να τα φοράτε”.

Μέχρι σήμερα λοιπόν πιστεύαμε ότι ο  Jordan θα πλήρωνε ή η ομάδα του, 5000$ κάθε φορά που θα φόραγε τα παπούτσια του, τα οποία ήταν ενάντια στο κανόνα της λίγκας του ΝΒΑ, 

“A player must wear shoes that not only matched their uniforms, but matched the shoes worn by their teammates.”

Στο 4.48’  της πιο κάτω συνέντευξης  του MJ , στα 23 του χρόνια όταν η καρίερα του της φανέλας με το #23 ξεκίναγε, υπάρχει σχετική αναφορά. 

Ενώ εδώ θα δείτε και σχετική αλληλογραφία μεταξύ στελεχών της λίγκας του ΝΒΑ, την περίοδο εκείνη.

michael-jordan-banned-letter

Το συμπέρασμα που κατέληξαν όλοι ήταν ότι τα Black/Red Air Jordan 1 είναι τα πρώτα παπούτσια που απαγορέυτηκαν στο ΝΒΑ.

Λάθος.

Ένας από τους συντάκτες του Sole collector, o Marvin, με καταγωγή από το Σικάγο, μάλλον ανακάλυψε την αλήθεια.

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο του ο Μάικλ φόρεσε κάποιο άλλο ζευγάρι με την ονομασία Nike Air Ship!!! Ένα παπούτσι που βγήκε σε 3 συνδιασμούς White/Natural Grey, White/Red and Black/Red. Το τελευταίο είναι αυτό που απαγορεύτηκε από το ΝΒΑ.

Στην πιο κάτω φωτογραφία ο MJ φοράει τα air ship σε ένα αγώνα preseason!!!

michael-jordan-nike-air-ship

 

Στο δε βίντεο που ακολουθεί  φοράει τα κόκκινα μαύρα NIKE AIR SHIP σε προπόνηση στο Madison Square Garden (0¨26)   και ακολουθεί επίσημο παιχνίδι στις 8/11 που φοράει τα άσπρα κόκκινα air ship

Δεν έχει βρεθεί καμία φωτογραφία από τον συντάκτη του soles collector αν και προκάλεσε πολλές φορές πολλούς φανατικούς θαυμαστές, που να φοράει τα Jordan 1, σε επίσημο παιχνίδι του ΝΒΑ ο MJ

Ο διαγωνισμός φυσικά καρφωμάτων του 1985 δεν λογίζεται ως επίσημο παιχνίδι της λίγκας και δεν μπορούσε να εφαρμοστεί ο κανονισμός  “uniformity of uniform rule”.

1985-dunk-contest

Τον Νοέμβριο του 1875 είχαμε το εξώφυλλο του Inside Sports magazine, με το προηγούμενο ρούκι της χρονιάς και τον ερχόμενο. Ο MJ φορούσε τα Jordan 1, όπως και σε όλη την σεζόν του 1985-1986 αλλά όχι την πρώτη του χρονιά ως ρούκι.

michael-jordan-and-patrick-ewing

Ακόμα και στο εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για sneakers.

Όλες οι φωτογραφίες είναι από τα playoffs του 1986.

michael-jordan-just-for-kicks

Οι εμφανίσεις της ομάδος, επίσης,  ήταν διαφορετικές την πρώτη χρονιά του MJ. ….

Οι sneakerheads ανά το κόσμο, αναμένουν την ΝΙΚΕ, να ανακοινώσει την αλήθεια σύντομα ή ακόμα πιο σύντομα να επανεκδόσει τα πρώτα απαγορευμένα κοκκινόμαυρα παπούτσια τα NIKE AIR SHIP  και όχι τα Jordan 1,μιας και αποτελούν μέρος της ιστορίας της εταιρείας και των sneakers γενικότερα…

proti foto  michael-jordan-nike-air-ship-stretching

 

ΥΓ. Τα Jordan 1  αγγίζουν τα 1000 και δολλάρια, σκεφτείτε να βγουν τα NIKE AIR SHIP….