Πάμε στην επόμενη μέρα… Ας φωνάξει κάποιος από την ΕΟΚ τον Ιταλό και να του εξηγήσει ότι οκ μεν, ξέρεις μπάσκετ γιατί ξέρει και έχει δουλέψει πολύ. Αλλά η μπασκετική αλαζονεία, η έπαρση και τα σχετικά είναι κακός σύμβουλος. Άλλωστε ο φίλος μας ο Αντρέα ακόμα στο χωριό του Καντού που δεν πάει ούτε λεωφορείο καλά καλά κοουτσάρει τόσα χρόνια… Ας του πουν και οι συνεργάτες του τα λάθη του. Ας του εξηγήσουν ότι υπάρχει ο Φώτσης που δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα έχει μαζί του. Ας του πουν ότι άμα παίξει με την Κορέα θα μας βάλει 5αρι τον Σλούκα και θα ακολουθούμε συνέχεια τον αντίπαλο; Μέχρι και στα 3αρια έπαθε κοκομπλόκο σήμερα και ξέχασε και Παπανικολάου και Περπέρογλου που έπρεπε να περνά ο πρώτος πανω από τους κοντούς Φινλανδούς και ο άλλος να ποστάρει συνέχεια. Απ ότι βλέπω ο Ιταλός θέλει μόνο ρολίστες και τώρα με την πίεση έπαθε τριπλό κοκομπλόκο…

Γιατί αυτό που με ανησυχούσε ήταν ότι ξέρει μπάσκετ μεν αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ με μεγάλη ομάδα και παίκτες και με πίεση. Δυστυχώς να μας εξηγήσει πως πήρε 12ο παίκτη που δεν τον εμπιστεύεται ή μόνο 3 γκαρντ και ο Μπράμος είναι για 2-3αρια και όχι κοντούς κινητικούς, δεν προλαβαίνουμε και δεν αλλάζει κατι. Και πολλά ακόμα… Εχω χάσει την μπάλα με τα λάθη του Τρινκέρι αλλά με εκνευρίζει η επιμονή του σε βαθμό απίστευτο…. Δεν του μιλαέι κανείς; Ο Πάπας είναι μήπως ; Την ανάλυση του ματς την κάναμε μέσα στο κείμενο του αγώνα μαζί με το σχόλιο. Πάμε στην επόμενη μέρα καθώς…. Τέλος πάντων η ΟΜΑΔΑ, η ΕΛΛΑΔΑ πανω απ ολα.

Αν ο Ιταλός προσγειωθεί μπορει να σωθεί η παρτίδα και με λίγη τύχη. Η Σλοβενία είναι μέτρια σε σχέση με ότι δείχνει και η Κροατία σοφτ και λούζερ αλλά με ταλέντο. Η καλή Ελλάδα κερδίζει και τις δύο, η κακή χάνει και από τους δύο και γυρνά με την ουρά στα σκέλια… Με την Ισπανία επειδή δεν έχουμε άγχος λέμε ελπίζουμε, έχουν και απουσίες αλλά και πάλι τα κουκιά δεν βγαίνουν παιδιά… Είναι άλλη κλάση η Ισπανία και το θέλει και το ματς γιατί έχει ήδη μια ήττα και παίζουμε και πρώτο ματς και δεν βλέπω φως. Πάντως μετά δύο νίκες μπορούμε και θα περιμένουμε και άλλα αποτελέσματα που στην ουσία είναι να κερδίσει η Ιταλία την Κροατία για να μην μείνουμε στις 2 νίκες εμείς και οι ιταλοί και μείνουμε στην απ έξω..

Όπως έλεγε και ο Μπουρούσης η ομάδα πρέπει, επιβάλλεται να παιξει μπασκετικό ξύλο.. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Άκης ο Τσόλης από τους λίγους που έβλεπαν πίσω από τις κουρτίνες όπως και ο τίγρης ο Αλεξανδρής , ο Μπάμπης ο Χριστόγλου και ασφαλώς και άλλοι που μπορεί να λησμονώ αυτή την ώρα ή δεν μίλησα εγώ μαζί τους για να ξέρω την γνώμη τους, ο Μπράμος λοιπόν που επισήμανε ο Άκης γιατί δεν κάνει τα γνωστά του σκληρά φάουλ; Δηλαδή αν ήταν ο Πεδουλάκης στην Εθνική θα είχε φάει πάνω από 55-60π από την Φινλανδία; Ο Μπράμος δεν μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο Κοπόνεν αλλά κάνεις 2-3 σκληρά φάουλ και του κόβεις την φόρα…Αθλητικά , δυνατά εννοώ μην παρεξηγηθώ… Τέλος για να κλείσω. Εμείς λέμε και τα καλά και τα αρνητικά πάντα και από πριν. Τα είπαμε και τέλος.

Κοιτάμε μπροστά και ελπίζουμε γιατί όλοι κάνουμε λάθη και το σημαντικό είναι να τα διορθώνουμε. Αν η Ελλάδα διορθώσει τα δικά της μπορεί να κάνει ολική επαναφορά ειδάλλως το καλοκαίρι θα ψάχνουμε πάλι για την επόμενη μέρα και θα παρακαλάμε για wild cart (4 δίνουν) για το Μουντομπάσκετ του 2014 στην Ισπανία. Και τέλος θυμίζω ότι είχα πει για τον Ιταλό μήνες πριν και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στα social media ότι είναι καλός, ανερχόμενος, ξέρει πολύ μπάσκετ αλλά δεν έχει δουλέψει με μεγάλα ονόματα, με πίεση και εκτός της πατρίδας του και που εκεί μόνο σε μια μικρή ομάδα (το 80 ήταν μεγάλη) την Καντού ήταν. Με την λογική αυτή πχ παίρνεις και τον Σφαιρόπουλο… Το θέμα ήταν όπως έλεγα ότι έχει ή Έλληνα ή κάποιο σούπερ όνομα όπως Ζοτς, Ντούντα, Μεσίνα ή κανένα Φρατέλο κτλ…. Ειδάλλως τόσους Έλληνες έχουμε δεν κατάλαβα….

**Από κάτω εδώ στο www.basketoblog.gr και όχι στο facebook στην αναδημοσίευση περιμένω τα σχόλια για διάλογο όπως κάνουμε και χαίρομαι που πολλοί φίλοι ξέρουν περισσότερο μπάσκετ από πολλούς των Media….