Είπαμε στο ΝΒΑ αξίζει ειδικά στους τελικούς το ξενύχτι. Και ειδικά η σειρά Γκόλντεν Στέιτ-Μπόστον Σέλτικς έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους και με τους “κέλτες”να θέλουν τον τίτλο μετά από 14 χρόνια για να φτάσουν στους 18 και να περάσουν τους Λέικερς στα περισσότερα πρωταθλήματα . Και ήδη η Βοστώνη έχει επιβεβαιώσει στην σειρά και την τρομερή της φόρμα εδώ και ένα 4μηνο αλλά και γιατί έχει την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ.

Πήρε με το καλημέρα το πλεονέκτημα που δεν παίζει και τόσο ρόλο πάντως,αλλά κυριως πήρε το πρώτο ματς στην έδρα της που δεν είναι ανάλογη της πορείας της. Και είχε πολλές ήττες στα πλέι οφς εντός. Αν και έχει ένα θρυλικό γήπεδο δεν έχει την ανάλογη αποτελεσματικότητα.Πάντως το 2-1 είναι πολυ πολύ σημαντικό καθώς έχει την ψυχολογία με το μέρος της.

Και δέιχνει χωρίς να είναι η ομάδα των σταρ πιο γεμάτη.Πιο ομάδα.Καθώς παίζει με πολυ πάθος και κυριαρχέι με την άμυνα. Στο σημερινό ματς μπήκε με τρομερό τσαμπουκά και ανάγκασε το Γκόλντεν Στέιτ να έχει1/9τρ στην αρχή περιορίζοντας τον σκόρερ Κάρι.Ετσι πήρε στο 12-2 και έστειλε το μήνυμα με τους Ουόριορς να χρειάζονται 8′(!)για να φτάσουν στους 10π! Η Βοστώνη είχε τον έλεγχο του ματς με εξαιρετικό ροτέισον και ένα τρομερό Μπράουν στο πρώτο μέρος.

Και με μερικά χαμηλά σχήματα(όχι για πολύ πάντως)όπως με τον Τέιτουμ στο “4”. Η διαφορά πήγε και στους 17π και έκλεισε το ημίχρονο με 68-56. Το Γκόλντεν Στέιτ επιβεβαίωσε ότι παίζει εξαιρετικά στην 3η περίοδο και είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον Ουντόκα των Σέλτικς και με ένα τρομερό Κάρι φουριόζο με 15π όχι απλά ροκάνισε αλλά με ένα 12-0 προσπέρασε 82-83 στο 32′! Εκτοτε όμως μίλησε η μποστονέζικη άμυνα.

Αντί να έρθει πανικός οι Σέλτικς αντέδρασαν σωστά με το 93-86 με ένα 11-3 και γύρισαν την ψυχολογία και το παιχνίδι. Σημείο κλειδί εδώ ότι στο 85-83 ο Κερ αποσύρει για να ξεκουράσει τον καυτό Κάρι και το Γκόλντεν Στέιτ κοκκάλωσε στην επίθεση. Στην Ελλάδα φαντάζομαι θα τον είχαν στείλει για …απόλυση οπαδοί ,ΜΜΕ και ίσως και πρόεδροι!

Στο β΄μέρος ανέβασε την αποδοσή του ο Σμαρτ αλλά και ο Τέιτουμ και έτσι έγινε το 102-91 και τέλος. Το Γκόλντεν Στέιτ σκοράρισε από την προσπέραση με 82-83,μόλις 17 σε 16′ !!Και κανέναν στο τελευτάιο τρίλεπτο που πάντως όλα είχαν κριθεί! Ο Κάρι είχε 31π,αλλά μόλις 2π μετά την προσπέραση! Το σημείο κλειδί ήταν τα 47-31ριμπ για τους Σέλτικς που επίσης δεν έχουν σε καλή κατάσταση στα πλέι οφς το πολυεργαλείο Γκριν.

Η Βοστώνη είχε μόλις 13/35τρ και κλειδι ήταν οι 24π του Σμαρτ αλλά και οι 9ασ(μαζί με26π)του Τέιτουμ που στην σειρά διαβάζει απρόσμενα πολύ καλά όλες τις βοήθειες πάνω του. Τέλος κάτι ακόμα. Στην Ελλάδα θα είχαμε ακόμα γκρίνια για την διαιτησία που αφηνει φάσεις και δεν ξέρω πως θα τελείωναν τα παιχνίδια. Άλλος κόσμος το ΝΒΑ,πολιτισμένος και χωρίς προκαταλήψη..