Η δυναστεία των “πολεμιστών” θα μπορούσε να είναι ο ένας τίτλος. Καθώς οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επέστρεψαν στον θρόνο τους και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του σύγχρονου ΝΒΑ την τελευταία 10ετία. Μια ομάδα θαύμα με αρχιτέκτονα τον Κερ και το επιτελείο της ομάδας του Σαν Φραντσίσκο. Το Γκόλντεν Στέιτ πέρασε ένα δίχρονο με σοβαρούς τραυματισμούς και ήταν η πιο άτυχη ομάδα των τελευταίων χρόνων καθώς ακόμα και φέτος έχασε σχεδόν όλη την σεζόν ο Νο 1 του ντραφτ και βασικός σέντερ Αισμάν. Παρόλα αυτά η επιστροφή Τόμπσον μετά από 2,5 χρόνια σχεδόν(!) από τους τραυματισμούς του αλλα και η διαχείριση σε επιλογές και προσθαφαιρέσεις του Κερ από τον πάγκο,έφτιαξαν ένα νέο εξαιρετικό σύνολο. Και δειλά δειλά το Γκόλντεν Στέιτ φέτος έδειξε ότι επιστρέφει. Αρχισε πρώτο στην λίγκα ,υποχώρησε 3ο μετά αλλά στα πλέι οφς η εμπειρία του βασικά το έφερε στην κορυφή δίκαια! Άλλωστε πέρσι είχε μόλις 39 νίκες! Ομως οι πρωταθλητές είναι εδώ!Και άξια πήραν τον τίτλο απέναντι στην σπουδαία Βοστώνη που της έλλειπε όμως εμφανώς η εμπειρία και ένας σταρ που θα γίνει μάλλον σύντομα ο Τέιτουμ!

Το Γκόλντεν Στέιτ έχασε το αήττητο της έδρας με το καλημέρα και με ανατροπή από +15 ,αλλά δεν το έβαλε κάτω. Βρέθηκε και στο 2-1 με την πρώτη ήττα στην Βοστώνη αλλά απάντησε με 3 σερί νίκες με εντυπωσιακό τρόπο και με έκπληξη την άμυνα. Ομάδα του όβερ και της χαράς του σουτ και του σκορ ήξερε ο κόσμος το Γκόλντεν Στέιτ που δεν έχει και τον κλασικο σέντερ (με εκτός και τον Αισμάν),αλλά έπαιξε αμυνάρα!Η Βοστώνη ήταν η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ στην ρέγκιουλαρ σίζον και το Γκόλντεν Στέιτ ήταν αυτό που δεν δεχόταν ούτε 100π μέσα έξω! Με τρομερό μπάσκετ,με τρομερή άμυνα,με απίστευτο διάβασμα και μπόλικη Ευρωπαϊκή τακτική. Σήμερα η Βοστώνη έπαιζε τα ρέστα της για το 3-3. Και μπήκε ιδανικά με τσαμπουκά και 14-2! Εκεί όμως το Γκόλντεν Στέιτ πάλι άλλαξε την ροή και με ένα εκκωφαντικό 21-0(!)προσπέρασε και 22-37 με αποκάλυψη πάλι εκεί τον Πουλ και χωρίς τον για ένα μέρος στην ανατροπή αυτή. Η Βοστώνη με καλή άμυνα στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου από -22 πήγε και στο -9 και είχε ευκαιρίες με ένα 15-2 να το κάνει θρίλερ αλλά ήταν άτσαλη όταν έπρεπε. Και έτσι το Γκόλντεν Στέιτ με περίπατο (90-103)έφτασε στο 4-2 και στην κατάκτηση του τίτλου μέσα στην έδρα των “κελτών”.Ενδεικτικό ότι στα τρία τελευταία ματς δέχθηκε κάτω από 100π!

Ο Κάρι έβαλε πάλι την υπογραφή του με 34π,6/11τρ,7ρ,7ας και ας μην ξεκίνησε καλά!Ο Γκριν που δεν άρχισε καλά την σειρά και άκουσε πολλά ήταν οπαίκτης κλειδί αγγίζοντας το τριπλ νταμπλ και από νωρίς με 12π,12ρ,8ας!Εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς ο δεύτερος MVP της σειράς μετά τον Κάρι,ο Ουίγγινς (15π,6ρ,5ας,4κλ). Ο Πουλ πάλι χρησιμότατος (14π)και όταν έπρεπε και εξαιρετική πάλι η συμβολη του Πέιτον στην περιφέρεια κυρίως στην άμυνα που αποδείχθηκε πάικτης κλειδί στα χαμηλά αλλά αποτελεσματικά στο έπακρον και εξ ανάγκης σχήματα του Κερ.Η Βοστώνη με 11/28τρ και 22λάθη(!)δεν μπορούσε. Πολύ αχγωμένη και έχανε σχεδόν πάντα στα πλέι οφς όταν είχε πάνω από 16 λάθη.Ο Μπράουν πάλευε μόνο,ο Τέιτουμ πολύ χαμηλά με 13π(6/18σ).,ο Σμαρτ τίποτα(9π). Κορυφαίος ο Ρ.Γουίλιαμς στο σέντερ(5 τάπες)αλλά η αποκάλυψη με τους Μπακς Γ.Ουίλιαμς ήταν άφαντος στους τελικούς.Τίποτα χτες και ο Γουάιτ και πάλευε ηρωικά ο 36αρης Χόρφορντ(19π.14ρ)!. Ο πάγκος της Βοστώνης δεν ήταν καλός χτες αλλά και γενικά στην σειρά φάνηκε καλύτερος και πιο καθοριστικός αυτός των πρωταθλητών! Η Βοστώνη έχει μέλλον αλλά θέλει 1-2 κινήσεις για τίτλο. Πολύ καλός και εξελίξιμος και ο νέος κόουτς Ουντόκα!