Αλήθεια δεν περίμενα ότι δεν θα μπορώ να βρω τι να γράψω και τι τίτλο να βάλω για το ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι. Ενα ματς από τα λεγόμενα πονηρά εντός έδρας που έχει και το πρέπει αν θες να προχωρήσεις. Και που για τον Ολυμπιακό φαινόταν πιο δύσκολο από ποτέ γιατί ακόμα δεν είχε χάσει μέσα,γιατί ερχόταν από μια τραγική τελευταία περίοδο στην Τουρκία προ δυο ημερών με την Εφές που σκοράρισε 3π (!) και πολλοί άρχισαν να μιλούν για ντεφορμάρισμα. Εχει και άλλο όμως. 

Σε τρεις μέρες ακολουθεί το αιώνιο ντέρμπι με τον ΠΑΟ που πολλές φορές αυτά τα Κλάσικο για την Α1 σε αποσυντονίζουν και μέσα σε όλα η Μακάμπι είχε 5 νίκες στα 6 τελευταία και έχοντας χάσει μόνο στο φινάλε από την ΤΣΣΚΑ! Και όμως ο Ολυμπιακός έκανε αυτό το ματς προπόνηση για το ντέρμπι. Το…διαστημικό και εκκωφαντικό 35-8(!) στην 1η περίοδο ήταν παρά …φύσιν όπως λέμε αλλά όχι και τόσο. Ο Ολυμπιακός μπήκε τρομερά διαβασμένος και με εξαιρετική ψυχολογία στο παρκέ και με την κλασική του άμυνα πάτησε την Μακαμπι.

Επρεπε να πάρει 15π διαφορά,πήρε κάτι παραπάνω καθώς η Μακάμπι έχανε και αυτά που δεν χάνονται. Η Μακάμπι με την άμυνα της ελληνικής ομάδας είχε το τραγικό 3/19σ στην 1η περίοδο και οι ερυθρόλευκοι με τρομερούς Βεζένκοφ και Ντόρσει (ήθελε απαντήσεις να δώσει και αυτός στον Σφαιρόπουλο όπως φαινόταν …)τα έβαζε όλα. Με συνοπτικές διαδικασίες το ματς τελείωσε νωρίς.Τέτοιες διαφορές δεν γυρίζουν και ας άρχισε με ένα 1-10 στην 2η περίοδο η Μακάμπι.Ο Ολυμπιακός διάβασε την κακή ατομική άμυνα των ψηλών της Ουίλιαμς και Ζίζιτς και χτύπαγε στο …ψαχνό! Κρατώ και τις 5 ασίστ του Φαλ!Και την τρομερή κυκλοφορία της μπάλας που ειδικά σε μια φάση με τρομερή ταχύτητα η μπάλα πέρασε απ όλους και ας αστόχησε ο Ντόρσει. Τρομερή φάση δείγμα της δουλειάς που γίνεται.

Το ματς φυσικά δεν αντέχει σε καμία κριτική και έγινε στην συνέχεια προπόνηση. Ο Ολυμπιακός έδωσε απαντήσεις με τον πιο πειστικό τρόπο(άμυνα και ο τροπος που κέρδισε)σε όσους έσπευσαν να γκρινιάξουν για την ήττα από την Εφές. Συνεχίζει με 7/7αήττητος εντός και με δύσκολο πρόγραμμα και έχοντας κάνει εξαιρετική και πολύ σταθερή πορεία στο 1/3 της διοργάνωσης. Ο στόχος είναι απόλυτα εφικτός πια για πλέι οφς αλλά και τίποτα δεν είναι εύκολο. Η ομάδα έχει επιστρέψει σε καλό επίπεδο αλλά θα έρθουν και κακές ήττες.Ακόμα δεν έχει κάνει γκέλα.

Το ματς στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα δεν έχει πίεση πια. Ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι της Δευτέρας πάλι στο ΣΕΦ με τον ΠΑΟ με την καλύτερη ψυχολογία αλλά σε αυτά τα ματς το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η φόρμα και η κατάσταση των ομάδων. Οσον αφορά τον Έισι είναι ανέτοιμος ακόμα από την απραξία του ενώ περίμενα να πάρει χρόνο ο Λούντζης.