Σαφώς το 71-54 του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των play-offs της Euroleague με τη Monaco στο «ΣΕΦ» ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν περιμέναμε να έρθει τόσο εύκολα. Καθώς η Monaco είναι επίσης αθλητική ομάδα, έχει έλλειψη άγχους, έχει και 6 συνεχόμενα «διπλά» φέτος στην διοργάνωση και έχει και «καυτή» περιφέρεια με τον παίκτη βαρόμετρο Mike James ίσως από και το καλύτερο γκαρντ στην Ευρώπη. Και είχε κερδίσει και με 20 πόντους διαφορά πρόσφατα στο Πριγκιπάτο, σε ματς που ήθελε μάλιστα ο Ολυμπιακός.

 

Οι «Ερυθρόλευκοι» με το κόσμο τους για 6ο παίκτη σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, κέρδισαν τελικά όπως κάνουν όλη την χρονιά. Δηλαδή με την άμυνα. Το σήμα κατατεθέν μιας ομάδας, που είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και που δεν περιμένει κάποιο συγκεκριμένο παίκτη για να κερδίσει. Και μάλιστα κέρδισε στην καλύτερη μην ξεχνάμε έδρα της διοργάνωσης που διαθέτει, με τον ίδιο τρόπο που είχε κερδίσει με 86-65 στον 1ο γύρο τους Μονεγάσκους. Τότε έχανε με 11 πόντους και τελικά έκανε «περίπατο», σήμερα έχανε με 9 πόντους και έκανε «περίπατο». Μια κακή περίοδος, μια τρομερή και δύο ρελαντί με την άμυνα σε όλα σήμα κατατεθέν και αυτό τον σώνει. Καθώς και στην καταστροφική 1η περίοδο που έμεινε με 2 πόντους σε 8′ και σκοράρισε μόλις 6 για μεγάλο διάστημα και ήταν πίσω με 8-15 στο 10′ με 0/7 τρίποντα, η άμυνα τον κράτησε. Στην συνέχεια βρήκε ρυθμό πάλι από την άμυνα και με ένα 25-11 πήγε στο 33-26 (ημίχρονο) και αποκατέστησε την τάξη. Ο Walkup έγινε και σκόρερ (!) στην 3η περίοδο με 9 πόντους στην αρχή της προσωπικούς, το ματς πήγε στους 15 πόντους και τέλος.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός, είχε 8/19 τρίποντα στην συνέχεια και αν και υστέρησαν επιθετικά κομβικοί παίκτες όπως Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, κέρδισε από την άμυνα και την ομαδικότητα. Ποιος άλλωστε θα περίμενε ότι θα ήταν πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης με 12 πόντους σε 13′; Δείγμα της ομαδικότητας για μια ακόμα φορά.

Όλοι τα έδωσαν όλα. Ιδιαίτερη μνεία στον Walkup και στον McKissic για την άμυνα και την ενέργεια, αλλά και στον Σλούκα για την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Τα μόλις 8 λάθη της ελληνικής ομάδας απέναντι σε μια ομάδα αθλητική που πιέζει και «κλέβει» μπάλες τα λέει όλα. Όπως και οι 54 πόντοι όταν σκοράρει και με μεγάλα ονόματα ακόμα και 100!

 

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 και τέλος. Άλλο ματς μεθαύριο. Το ξέρει καλά από το 2011 που έριξε 48 πόντους (89-41!) στη Siena και «καπάκι» έχασε με 17 στο «ΣΕΦ» και μετά «χαιρέτησε». Το ξέρουν καλά και οι Μονεγάσκοι, που ήδη ξέχασαν το πρώτο ματς και δε νομίζω ότι θα παίξουν πάλι τόσο άσχημα.