Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα ματς χωρίς αύριο αλλά βγήκε ζωντανός και ελπίζει. Κακά τα ψέματα αν έχανε από την φοβερή και τρομερή φέτος Μπάγερν στο ΣΕΦ θα ήταν πλην των μεγάλων ονομάτων καθαρά από κάτω και από Ζάλγκιρις που γράφει εσχάτως πάλι 6 σερί νίκες και πάει εκεί στις 22/1 και όντας σε απόσταση 2 νικών (με ένα ματς λιγότερο πάντως αλλά έχοντας χάσει στο ΣΕΦ) και από την χτεσινή αντιπαλό του στις 4 και καληνύχτα!

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν κάλυψε την διαφορά του Μονάχου (6π) και είναι πια -2 από Μπάγερν και Ζάλγκιρις αλλά και ένα ματς λιγότερο. Οπως και να έχει ο δρόμος για την μάχη των πλέι οφς είναι πολύ δύσκολος και ο Γενάρης καθοριστικός με τα “πρέπει” στο ματς με Βιλερμπάν εντός και τους Γάλλους στο εξ αναβολής εκτός αλλά και στην Λιθουανία.

Οι ερυθρόλευκοι χωρίς Παπανικολάου-Μακίσικ είχαν θέματα και στην άμυνα και στην ενέργεια και έτσι βρέθηκαν από +7 στο -9(33-42 στο 18΄’). Ο Έλις τους κράτησε εκεί με κρίσιμους πόντους και ενώ στο πρώτο μέρος είχαν φάει 46π εντός με την Μπάγερν να έχει 7/15τρ με την τρομερή της κυκλοφορία και χημεία και 16 ασίστ!

Ο Ολυμπιακός είχε 9 λάθη και στο β’ μέρος έπαιξε με τσαμπουκά. Μάλιστα δεν δέχθηκε κανένα τρίποντο στην 3η περίοδο ενώ άφησε την Μπάγερν να σουτάρει 3/10τρ στο β’ μέρος και πήρε 8 επιθετικά από τα 0 στο ημίχρονο.

Ο Σλούκας βγήκε μπροστά σαν παλιός Σπανούλης παίζοντας μάλιστα και αρκετή ώρα με τον παλιό αρχηγό μαζί και με το πάθος και την περιβόητη Ελληνική ψυχή ο Ολυμπιακός πηρε την νίκη δίκαια αν και έγινε θρίλερ στο τέλος με την Γερμανική ομάδα να χάνει το τελευταίο σουτ σε επαναφορά στην μπασκέτα των γηπεδούχων όμως με 4”. Ο Σλούκας καθάρισε βασικά με δύο μεγάλα ντράιβ στο 80-79 στο 1’20”’ και ενώ το 77-68 στο 35′ όταν κυνηγούσε και την διαφορά έγινε 77-77.

Η Μπάγερν είχε και αυτή σημαντικές απουσίες (Λούτσιτς, Ντέντοβιτς, Σίσκο), αλλά πλήρωσε και την υπερβολική επιθυμία του πρώην ερυθρόλευκου και κορυφαίου της παίκτη φέτος του Μπάλτγουιν, για εκδίκηση καθώς με θολωμένο μυαλό είχε 12π αλλά με 7λάθη και 5/16σ!

Ο Σίλεϊ πάντως με 7/8τρ(!) πρέπει να προβληματίσει τον Μπαρτζώκα για την συνέχεια καθώς είναι ανεπίτρεπτο να τρως τέτοια ποσοστά στην έδρα σου.Οπως και το ότι ο Ρέινολτς που δεν είναι και κανένας σούπερ σταρ έκανε πάρτι στην ρακέτα με 9/11δ.

Στα κέρδη η συνεχόμενη αλλά με ταβάνι άνοδος της απόδοσης του¨ Έλις ενώ εξαιρετικός ήταν πάλι ο Βεζένκοφ που ήταν και πολύ μαχητικός.

Ο Σπανούλης ανέβηκε στο β’ μέρος καθώς ξεκίνησε με λάθη στο α ‘,ο Πρίντεζης και ο Μαρτίν είχαν θέματα στην άμυνα ειδικά ο πρώτος με τον Ρέινολτς.

Ο Λίβιο σε περίοδο ντεφορμέ, τίποτα ο Τζένκινς που συνεχίζει να προβληματίζει ακόμα και στον τομέα του (άμυνα ) αν και ειχε και καποια καλά διαστηματα πάνω στον Μπάλτγουιν

Θετικός ο Χάρισον, μαχητικός ο Λαρεντζάκης.

Για την τελευταία φάση η Ευρωλίγκα πήρε θέση και είπε ότι ήταν φάουλ.Με την πλήρη εφαρμογή της έννοιας ήταν .Αλλά τέτοια φάουλ γίνονται δεκάδες μέσα στο ματς και πόσο δε στο φινάλε. Άλλος τα σφυρίζει,άλλος όχι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μείνουμε περισσότερο..