Ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ δεν είναι είδηση αν και θα μπορούσε να είναι μιας και είναι ο …κακός του δαίμονας και μια καλή ομάδα με μπάτζετ όσο και οι “ερυθρόλευκοι”που δεν άρχισε καλά αλλά άλλαξε προπονητή προ εβδομάδας,είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Το να κερδίσεις επίσης με ανατροπή θα μπορούσε ασφαλώς να είναι είδηση και δη από -15 εντός έδρας. Το να κάνεις και περίπατο με 20αρα όμως από -15 ειναι μεγάλη είδηση! Και ένα ακόμα…πιστοποιητικό όπως αυτό που παίρνουν οι μεγάλες εταιρείες στους διεθνείς διαγωνισμούς ή για να μπουν σε μια χώρα. Και ο φετινός Ολυμπιακός παίρνει πολλά τέτοια ..πιστοποιητικά πλέι οφς ή οκτάδας. Ξεκάθαρα,όσοι με διαβάζετε άλλωστε και με εμπιστεύεστε τα έχουμε πει και τα ξέρετε. Ουδεμία έκπληξη.

Ασφαλώς και πάλι η άμυνα ήταν αυτή που καθάρισε. Και αν για ένα ημίχρονο δεν λειτούργησε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν …τανάλια και η Ζάλγκιρις σκοράρισε στο τελος βασικά 69π σύνολο και στο β’ μέρος μόλις 29 και αυτοί στο τέλος επισης. Στο δια ταύτα ο Ολυμπιακός καθάρισε και άνετα ένα στραβωμένο για τα καλά ματς στην έδρα του με τον τρόπο που παίζει και όχι στην τύχη. Και καθάρισε ένα πονηρό ματς που ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο μετά την υπερπροσπάθεια δύο μέρες πριν στην Βαρκελώνη με την πανίσχυρη Μπάρτσα και την πίκρα για το πως χάθηκε το ματς εκεί και με παράταση. Ολα αυτά δείχνουν ότι η ομάδα έχει ηρεμία και πίστη και στα δύσκολα και πάει με τον τρόπο της και όχι πχ όταν βρέθηκε στο -15 αρχίζοντας τα …μπουμπουνητά με τρίποντα όποιος πάρει την μπάλα.Εκτός αυτού έχει αν παίζει κάποια σημασία,3/3 εντός με ομάδες που είχε χάσει πέρσι στην έδρα του όλα τα ματς αυτά! Πλέον αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι τόσο το ματς στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ που πάντως την βρίσκει την επόμενη εβδομάδα και με απουσίες και θα το κτυπήσει όσο δεν πάει,αλλά να πάρει τα τρία κολλητά μετά μέσα(Άλμπα,Φενέρ,Μονακό)και να ξεκινήσει με απόρθητο ΣΕΦ αλά παλιά..

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια και δυνάμεις,δεν έβαλε την μπάλα στην ρακέτα με αποτέλεσμα να έχει μόλις δυο βολές(!)και έχανε φάσεις στις περιστροφές και στις αλλαγές στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Μιλάνκις να του βάλει 4/5τρ! Με όλα αυτά η Ζάλγκιρις που έχει καλό ρόστερ αλλά δεν είναι ακόμα καλά,προηγήθηκε με 15π(17-31)στο 15′. Το 6-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν καθοριστικό καθώς παρά την κακή εμφάνιση ο Ολυμπιακός πήγε με -3(36-39) και έκανε εύκολα restart στα αποδυτήρια . Η Ζάλγκρις από τα 6/13τρ είχε 1/11(!)στο β’ και αυτό στο φινάλε! Με ένα 19-8 ήρθε το 55-47 και τέλος με το εκκωφαντικό 33-10 από το 30-39(63-49). Στο διάστημα αυτό κομβικός ο Βεζένκοφ που ήταν άποντος στο α’ και πήρε μπρος δείχνοντας ότι είναι πλέον βαρόμετρο. Με Γουόκαπ-Ντόρσει(δηλ χωρίς Σλούκα)και Παπανικολάου,Βεζένκοφ,Φαλ ήρθε η τούμπα του ματς και μετά όλα φυσιολογικά… Κλειδί πάντα ο Λαρενταζάκης(13π με 5/6σ!) που ειδικά στο πρώτο μέρος και στο -15 ήταν πρώτος στην άμυνα και έβαλε και δύο μεγάλα τρίποντα . Μάλιστα προσέχουμε ότι ο Μπαρτζώκας έβαλε μόλις 5′ τον Μάρτιν που δεν του πήγε το ματς και έπαιξε στο “5”ένα 15λεπτο ο Λιβιό. Ετσι πήρε χρόνο αρκετό και ήταν θετικός σχετικά ο Πρίντεζης(το πρόβλημα στην άμυνα υπαρκτό όμωςκαθώς έπαιξε βασικά στο α’ μέρος). Τρομερή δουλειά με την άμυνα που δεν φαινόταν ο Γουόκαπ.Ο Ντόρσει αρκεί που είναι απειλητικός. Και πολύ καλός ειδικά στο α΄που δεν τράβαγαν οι άλλοι ο Σλούκας με 17π και εξαιρετικά στατιστικά. Λίγο έπαιξε ο Μακίσικ(11′),καλός στο β’ ειδικά ο Παπανικολαόυ. Τέλος ο Ολυμπιακός είχε 14/28τρ και θα πει κανείς το γύρισε έτσι.Λάθος. Το γύρισε από την άμυνα (ενδεικτικά ούτε ένα σουτ δεν μπόρεσε να επιχειρήσει στο β’ ο Μιλάνκις με τα 4τρ!)και απλά μπήκαν τα μακρινά σουτ που δεν είχαν μπει στα περασμένα. Άλλωστε εντός έπαιζε. Κλειδί και τα 15επ ριμπάουνυς,δεν άρεσαν οι 7/14β