Περιέργως είναι από τα ματς που δεν έχουμε να πούμε πολλά. Δίκαια κέρδισε η Ζενίτ τον Ολυμπιακό στην Αγία Πετρούπολη και δεν αλλάζει και κάτι. Είναι από τα ματς που είναι 50-50% που λέμε και να το χάσεις δεν λέει και κάτι εκτός αν πχ αυτοκτονήσεις ή αν συντριβείς. Εν προκειμένω δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Η ενέργεια που είχε η ρώσικη ομάδα ήταν μεγαλύτερη από του Ολυμπιακού που με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο (το τρίτο) ήταν νωθρός για τα κυβικά του. Ετσι δεν μπορείς να κερδίσεις στην Αγία Πετρούπολη την σοβαρή Ζενίτ και επειδή δεν είναι απίθανη μια ισοβαθμία για οποιοδήποτε λόγο, καλό είναι που ο πάγκος έδωσε οδηγία στους “ερυθρόλευκους” να προσέξουν την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά και έχασε δίκαια. Σε ένα ματς που ήταν περίεργο. Δύο ομάδες σκληρές που φημίζονται για την αμυνά τους ήταν χαλαρές στο πρώτο μέρος με το σκορ στο 49-43 . Απίστευτα υψηλό και με ελάχιστα λάθη (3-2!) και φάουλ (2 ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο ενδεικτικά). Στο διάστημα αυτό ο παλιός μας γνώριμος (ΑΓΟΡ) ο Φράνκαμπ (απόντος του Ναπίερ) έκανε πράματα και θάματα με 4τρ, αλλά και ο άσφαιρος συνήθως επιθετικά Ουόκαπ είχε 12π για τον Ολυμπιακό σε 8′!

Στο β’ μέρος και στην 3η περίοδο ο Ολυμπακός πίεσε στην άμυνα με τις αλλαγές κλασικά αλλά βγάζοντας πιο ψηλά τις παγίδες και η Ζενίτ σε μια περίοδο είχε 9π με τα 7 λάθη και μόλις 1/7τρ από τα 7/14 στο α’! ¨Ετσι το παιχνίδι τουμπάρισε στο 58-59 στο 31′. Στο διάστημα αυτό ο Μπαρτζώκας έπαιξε χωρίς αλλαγές με Ουόκαπ, Ντόρσει, Παπανικολάου, Φαλ και Βεζένκοφ. Στην 4η περίοδο όμως χάθηκε η συνοχή και με τις λογικές αλλαγές και με ένα 9-0 η Ζενίτ πήγε στο 67-59 και το άγχος μεταφέρθηκε στον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να το κάνει πάλι ντέρμπι ολκής και έχασε δίκαια με άγαρμπες επιλογές στην επίθεση αλλά και θέματα στην άμυνα. Ολα απόρροια της έλλειψης ενέργειας. Η κακή απόδοση αυτή τη φορά του Λιβιό αλλά και του Βεζένκοφ κόστισαν πολλά στον Ολυμπιακό στην ρακέτα του την ώρα που στην επίθεση είχε σκοπό όπως έκανε στο α’ να κτυπήσει την Ζενίτ με inside game.

Ο Μπαρτζώκας θα μπορούσε να ρίξει πάλι πιο νωρίς τον Ντόρσει στην 4η περίοδο και να βγάλει τον κακό Σλούκα χτες πιο νωρίς. Δεν είναι λάθη λάθη και άλλωστε θα έπρεπε να πάρει και πολύ ρίσκο. Ο Γουόκαπ είχε 17π αλλά στην άμυνα δεν ήταν αυτός που ξέραμε. Ο Σλούκας σκοράρισε στο τέλος. Ο Ντόρσει κλείστηκε και δεν πήρε πολλά σουτ αν και έβαλε 3τρ.Κορυφαίος ο Φαλ. Πάλεψε ο Παπανικολάου, όπως και ο Λαρεντζάκης. Ο Μάρτιν έπαιξε λίγο, έβαλε και έφαγε. Ο Μακίσικ μόλις 5′ (καθόλου στπο β’). Ο Πρίντεζης πάλεψε στο λίγο που έπαιξε. Μέτριος ο Βεζένκοφ.

Πάμε στις παρατηρήσεις. Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια σε ματς που είχε μόλις 7λάθη! Το έλλειμα ενέργειας καταγράφεται στην διαφορά στα ριμπάουντς στο τέλος (36-25). Και ενώ έφαγε μόλις 3τρ στο β’ και έβαλε 9/21τρ , καθόλου άσχημα δηλ. Χτυπήθηκε ειδικά όταν έλλειπε ο Φαλ ανελέητα στην ρακέτα. Γι αυτό ο Μπαρτζώκας περιμένει εναγωνίως τον Έισι. Ο Ολυμπιακός βασικά θέλει νίκη με την Μακάμπι την επόμενη εβδομάδα μεσα(μετά την Εφές έξω) και δυο διπλά σε Καζάν-Αστέρα και όλα καλά.

Ένα άλλο θέμα είναι η διαχείριση Ντόρσεϊ. Πολλές φορές θέλει καλύτερη άμυνα ο Μπαρτζώκας και τον βγάζει αν και δεν είναι κακός αμυντικός, αλλά κοστίζει στην επίθεση. Πρόβλημα που έχω πει από νωρίς ο Μακίσικ που πέρσι είχε 25′ και είναι παίκτης ψυχολογίας και της ροής και δεν βρίσκει χρόνο φέτος επειδή είναι ο Ντόρσει στο “2” και κάποιο διάστημα πρέπει να είναι μαζί Σλούκας-Ουόκαπ. Πρόβλημα και η κατάχρηση τρίπλας που πρέπει να διορθώσει ο Σλούκας που μερικές φορές κουράζει το παιχνίδι και χάνεται η κυκλοφορία της μπάλας που θέλει ο Μπαρτζώκας. Τέλος ξεκάθαρα κλειδί ο Βεζένκοφ που όταν δεν πάει (χτες 5π,3ρ) υπάρχει γενικό πρόβλημα (αλλά γι αυτό προστέθηκε και ο Έισι).