δράση όμως μόνο καλή δεν ήταν.Η νίκη της Φενέρ απόλυτα δίκαιη και άνετη και απρόσμενα. Πολλές οι σκέψεις και πάμε να τις βάλουμε μαζί σε μια σχετική σειρά. Ο Ολυμπιακός πήγε στην αγαπημένη του Πόλη που φέτος τον πλήγωσε με τις δύο κακές εμφανίσεις και βαριές ήττες,για να κερδίσει την Φενέρ που είναι ασταθής και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο αλλά και που είναι με πιο ακριβό ρόστερ από την ελληνική ομάδα. Οι σοβαρότατες απουσίες της ραχοκοκαλιάς της τουρκικής ομάδας,των Ντε Κολό και Βέσελι και μερικές όχι σημαντικές πάντως ακόμα,έφεραν τους ερυθρόλευκους καθαρό φαβορί ακόμα κα στις στοιχηματικές εταιρείες! Η ευκαιρία που φαινόταν πολλές φορές κοιμίζει τις ομάδες και ο Μπαρτζώκας το είχε αναφέρει στην αναχώρηση. Μην νομίσουμε ότι επειδή έχει ελλέιψεις η Φενέρ θα κερδίσουμε εύκολα είχε επισημάνει σοφά ο κόουτς της ελληνικής ομάδας και έτσι έγινε όπως φοβόταν αλλά έχοντας βάλει το …χεράκι του και αυτός!

Ο Ολυμπιακός έχασε πεντακάθαρα από την Φενέρ που είναι βελτιωμένη,είχε πάθος,είχε κόσμο και έπαιξε άμυνα. Το ματς ήταν στην αρχή πολύ κακό με τις ομάδες εκτός ρυθμού από την απραξία λόγω πανδημίας και με τον Ολυμπιακό να μην έχει σε αντίθεση με τους τούρκους ματς στα πόδια του. Βέβαια η Φενέρ συνετρίβη με την ίδια σύνθεση 61-79 στη λίγκα της το Σάββατο και ίσως αυτό οδήγησε στη σκέψη της άνετης επικράτησης του Ολυμπιακού. Κατά διαστήματα με τον Πρίντεζη βασικά που βρήκε χώρους χωρίς σκληρό παιχνίδι στην ρακέτα χώρους,ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ρυθμό και πέρασε 28-32. Εκεί έφαγε2τρ ,ο Μπαρτζώκας τα έβαλε με κάποιες αποφάσεις των διαιτητών και σε ανυποπτη φάση στο 18′ χαιρέτησε με διπλό ταφ! Ο Παππάς δεν έιναι Μπαρτζώκας και δεν έχει ευθύνη σαν αντικαταστάτης του αλλά μετά ο Ολυμπιακός δεν είχε αυτοματισμούς,δεν είχε τίποτα και άρχισε να χάνει την επαφή με το σκορ.Οταν το 63-59 στο 29’έγινε 74-59 στο 32’τέλος όλα καθώς δεν υπήρχε φως για αντίδραση! Πριν πάμε στα υπόλοιπα μέσα στην κακή του τύχη έχασε με τραυματισμό νωρίς νωρίς και τον ορεξάτο(με ένα τρομερό κάρφωμα)Μακίσικ.Ο Ντόρσει ήταν τραγικός με 7λ (!) και απλά έβαλε στο τέλος μερικά σουτ . Οι παλιές καραβάνες Πρίντεζης-Παπανικολάου και ο Σλούκας σε γνώριμα εδάφη διασώθηκαν(πλουραλιστικός με 14π,7ας,5ρ,4κλ!).Ο Λαρεντζάκης σκιά του εαυτού του,ο Μάρτιν έβαλε μπροστά και έφαγε περισσότερα πίσω. Ο Βεζένκοφ κακός, ο Φαλ έπαιξε λίγο -δεν του πολυπήγαινε πάντως το ματς με σέντερ που έβγαιναν μακρυά από την άλλη πλευρά-,ο Γουόκαπ μέτριος και ο Λιβιό πάλι άγνωστο γιατί δεν έπαιξε και είναι ένας αστερίσκος σοβαρός.Ο Ολυμπιακός έκανε τραγικό ματς στην άμυνα που είναι το όπλο του και έφαγε 15/29τρ,είχε 16 λάθη και πήρε μόλις 2ρ ενώ τα 12/27τρ ήταν βασικά καλό νούμερο αλλά προς το τέλος

Πάμε και στα σημαντικά. Ασφαλώς οι δύο κολλητές τεχνικές ποινές ήταν υπερβολικές και ήταν το σημείο κλειδί καθώς χωρίς τον προπονητή του ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκεντρωσή του και την συνοχή του. Ασφαλώς έχει ευθύνη και ο κόουτς καθώς δεν είχε γίνει κάτι τρομερό για να μανουριάσει τόσο και τόσο νωρίς. Πρέπει να προσέχει τα νεύρα του και τις αντιδράσεις του. Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι η πανδημία και η απραξία 15 ημερών αποσυντονίζει τις ομάδες και ειδικά τον Ολυμπιακό που είχε φόρμα και ψυχολογία. Επίσης άγνωστο πόσο επηρεάζει τους παίκτες ατομικά σε δυνάμεις ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουν κάτι σαν νόσηση. Με αυτά τα δεδομένα έιναι καλύτερο μάλλον για τον Ολυμπιακο που το δύσκολο ματς με την Ζενίτ στο χωρίς κόσμο(1000 άτομα)ΣΕΦ αναβλήθηκε. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν κάτι βαθμολογικά.Λόγω απουσιών της Φενέρ ίσως ήταν φαβορί.Αλλά είναι στα ματς που λες θα χάσω μάλλον και συνεπώς δεν τρέχει κάτι.Ξίνισε ο τρόπος σαφώς καθώς ήταν η πρώτη κακή εμφάνιση.Τον χάλασε και το μπαμ του Μιλάνου στη Βαρκελώνη καθώς τέτοια ματς είναι που κανουν τη διαφορά και με τους ιταλούς παλεύει για το πλεονέκτημα της έδρας στα ίσα. Επόμενο ματς στην Μακάμπι που θα καίγεται στις 20/1 και ματς με πρέπει αν θέλει τετράδα. Πρέπει να προσέξει επίσης γιατί στην Ευρωλίγκα ένα ντεφορμάρισμα και αν συνοδευτεί με τραυματισμούς,φέρνει μαζεμένες ήττες και για πλάκα μπορείς να βρεθείς πάλι να κοιτάς να εξασφαλίσεις τα πλέι οφς!