Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα καθώς πολλές ομάδες δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει τα ρόστερ τους αν και ξεκινούν προετοιμασία σχεδόν δύο μήνες πριν το τζάμπολ,αλλά είναι μια ώρα που μπορούμε να κάνουμε τον πρώτο συσχετισμό δυνάμεων και να εξάγουμε τα πρώτα μας συμπεράσματα. Και βασικά αυτό που κρατάμε έιναι ότι οι Ελληνικές ομάδες έχουν κάνει καλές κινήσεις και είναι στα φαβορί για το Φάιναλ Φορ .Και οτι δεν υπάρχουν ομάδες φόβητρο. Δεν υπάρχουν ομάδες που να τρομάζουν και ενώ κάποιες είναι ενισχυμένες,στο τέλος η διοργάνωση φαίνεται αποδυναμωμένη. Πέρσι δεν υπήρχε εύκολο παιχνίδι.Και είχαμε και μεγάλες ομάδες που τρόμαζαν με την ποιοτητά τους όπως η Ρεάλ . Φέτος λοιπόν κρατήστε.Την θέση της πάντα επικίνδυνης Μάλαγα πήρε η πρωτάρα Γκραν Κανάρια που και μικρότερο μπάτζετ έχει και ελάχιστη εμπειρία και σαφώς θα είναι μια απλά επικίνδυνη ομάδα στην έδρα της και ένα ματς που όλοι οι μεγάλοι θα έχουν “πρέπει” να κερδίσουν. Την θέση του Ερυθρού Αστέρα με την σκληρότερη έδρα της Ευρώπης και όχι μόνο καθώς ακόμα θυμόμαστε το περσινό μπαμ στην Μαδρίτη με την Ρεάλ,παίρνει η άγνωστη ουσιαστικά και πρωτάρα Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο που ρίχνει χρήματα αλλά έχει πάντα για Ευρωλίγκα χαμηλό μπάτζετ και δεν μάζευε στο γιούροκαπ πάνω από 1000-1500 άτομα. Και από την Τουρκία έχουμε την Νταρουσάφακα που όμως έφυγαν Μπλατ και βασικός χορηγός και έριξε το μπάτζετ της με αποτέλεσμα να είναι μια απλά συμπαθητική ομάδα. Η Ζάλγκιρις έχει πάντα την υπογραφή του Σάρας αλλά δύσκολα θα είναι πάλι τόσο ανταγωνιστική καθώς όλοι την ξέρουν πια και έχασε και βασικά στελέχη. Η Μπάμπεργκ με τις ζημιές αποτελεί παρελθόν και έρχεται το μεγάλο όνομα και brand η Μπάγερν που όμως δεν έχει τόση εμπειρία και θέλει χρόνο,ενώ δεν έχει και κανένα υπέρογκο μπάτζετ.

Από τις υπόλοιπες ομάδες είναι ενισχυμένες σαφώς η Εφές και το Μιλάνο που όμως πάντα δείχνουν soft και δεν μπορούν να μετουσιώσουν σε αποτέλεσμα τα λεφτά που διαθέτουν.Η Μακάμπι δεν δείχνει ούτε φέτος να κάνει υπέρβαση και πάλι απλά θα παλέψει για μια θέση στα πλέι οφ όπως και η πάντα πονηρή αλλά όχι και ακριβή Μπασκόνια.Ομάδες με στόχο τα πλέι οφ απλά. Η Μπαρτσελόνα λογικά δεν θα έχει τα περσινά χάλια αλλά δεν έκανε και κάτι τρομερό και έχει στον πάγκο τον Πέσιτς που θεωρείται παρωχημένος.Και υπάρχει και η ανερχόμενη και εξελίξιμη Χίμκι του Μπαρτζώκα με ένα χρόνο εμπειρία πλέον. Στην πρώτη γραμμή κλασικά οι δικές μας ομάδες,η Φενέρ,η ΤΣΣΚΑ και η πρωταθλήτρια Ρεάλ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Από πλευράς κινήσεων η ΤΣΣΚΑ κράτησε Ιτούδη και τον κορμό της και την καυτή της περιφέρεια.Ψάχνει όμως λογικά ψηλούς καθώς από πέρσι είχε πρόβλημα και δεν έχει κλασικό βαρύ 5αρι και καλό 4αρι. Πήρε τον Χάκετ και τον νεαρό ουκρανοαμερικανό Μπολομπόφ(5-4 θέσεις) που όμως δεν έκανε τίποτα στο ΝΒΑ ερχόμενος από μικρό κολλέγιο σε ειδικό βάρος. Η Φενέρ έχει το μυαλό της στα οικονομικά προβλήματα που έχει ο σύλλογος γενικά εντάσσοντας και το μπάσκετ μαζί με το ποδόσφαιρο και με χρέη 610εκ! Θα γίνουν περικοπές αλλά στο μπάσκετ από την επόμενη σεζόν.Αυτό μπορεί να επηρρεάσει όπως μπορεί να πάιξει ρόλο και μέσα στην σεζόν σε διορθωτικές κινήσεις. Η ομάδα πήρε τον Ενις καλό πόιντ από τους Λέικερς και τον ΝΒΑερ Λοβέρν τον Γάλλο στο σέντερ που θα είναι καλύτεροι από Τόμπσον και Γουαναμέικερ που έφυγαν.Ζοτς και κορμός έμειναν και από πέρσι έχει γίνει “ομάδα” με έμφαση στην άμυνα και άρα δείχνει ίσως η καλύτερη φέτος απ όλους στην αφετηρία. Η πρωταθλήτρια Ρεάλ χωρίς Ντόνσιτς αλλά με υγιή Γιουλ από την αρχή κράτησε τον κορμό της αλλα δείχνει χειρότερη παίρνοντας βασικά μόνο τον σλοβένο σκόρερ Πρέπελιτς. Πρόβλημα στην δημιουργία και στο 4αρι με τον Ράντολφ να φεύγει. Χειρότερη από πέρσι. Η Μπάρτσα με Πέσιτς στον πάγκο πήρε Σίνγκλετον και Πάνγκος και Μπλάζιτς-Πόυστοβι-Κούριτς αλλά αν και καλύτερη σαφώς στην μετά Ναβάρο εποχή δεν τρομάζει. Η Εφές πήρε Λάρκιν,Πλάις,Άντερσον,Μποντουά,Μοερμάν,Μίσιτς και θα είναι πολύ καλύτερη αλλα ο Αταμάν στον πάγκο δεν είναι εγγύηση για να πάιξει σύγχρονο μπάσκετ και είναι πάντα λούζερ και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γινει οικονομικά με τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα. Το Μιλάνο θα έχει ένα τρομερό δίδυμο με Τζέιμς-Νέντοβιτς στην περιφέρεια και θέλει ακόμα ψηλούς καλούς. Η Μπάγερν έκανε το μπαμ με τον Κόπονεν αλλά δεν έχει βάθος. Η Χίμκι κράτησε τον Σβεντ αλλά πρέπει να δουμε τι ψάρια πιάνουν οι πολλοί νέοι αμερικανοί της αν και ο Μπαρτζώκας βρίσκει πάντα λαβράκια..Πολλές αλλαγές η Μακάμπι που πήρε Ουιλμπέκιν-Πάργκο στην περιφέρεια .Η Μπασκόνια έχει λίγες αλλαγές αλλά της λείπουν ακόμα παίκτες