Δεν πολυβλέπω Τσάμπιονς Λιγκ καθώς βασικά περιμένω τα κρίσιμα ματς. Ομως το σημερινό της ΑΕΚ που κατέβηκε με μισή ομάδα (εκτός οι βασικοί Ζήσης, Γκίκας, Γιάνκοβιτς, Μορέιρα, Μασιούλις, Σλότερ!) κυριολεκτικά απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη γαλλική Στρασμπούργκ με έβαλε στο τριπάκι σε συνδιασμό και με τις ραδιοφωνικές μου υποχρεώσεις στον OverFm 104.9. Και μετά από καιρό μπορώ να πω ότι χάρηκα ένα παιχνίδι της ΑΕΚ. Με πάθος, με ψυχή, με καρδιά.

Όλοι για την ομάδα και με πραγματική ομαδική δουλειά η ΑΕΚ δεν άφησε τις απουσίες να φανούν, νίκησε και εύκολα στο τέλος με 77-68 το Στρασβούργο(!) απρόσμενα και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία περιμένοντας νέα για τους τραυματίες της, ενώ μέσα στην γενική ατυχία της τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση και ο Μόουζες!

Η ΑΕΚ πάντως μετά την πανδημία και παρά τον όποιο επηρρεασμό εξ αυτής και τις απουσίες της, έδειξε ότι αν μη τι άλλο έχει βάθος που της φανηκε υπερχρήσιμο και πολύτιμο. Καθώς μπορεί να έλειπαν 6 παίκτες βασικοί αλλά είχε και άλλους τόσους ουσιαστικά βασικούς και κάτι παραπάνω σε αριθμό. Συνεπώς ήξερε ότι αν παίξει σωστά μπορεί να κερδίσει μια γαλλική ομαδα που ερχόταν από δύο ήττες και έπαιζε τα ρέστα της.

Η λειψανδρία στους ψηλούς και τα 15 μ.ο επιθετικά ριμπάουντς της αθλητικής Στρασμπούργκ τρόμαζαν τον Παπαθεοδώρου. Η ΑΕΚ όμως έδειξε ότι όταν παίζεις σωστά και όταν θυμάσαι ότι το ριμπάουντς είναι και θέμα πάθους και διάθεσης, τα παίρνεις. Και έτσι όχι απλά δεν έχασε αλλά οριακά πήρε και τα …στραγάλια!

Η άμυνα την κράτησε στο -9 (13-22) και στο 24-30 στο πρώτο μέρος και ο Λάνγκφορντ με 15π στο α’ μέρος της έδωσαν και προβάδισμα 37-36.

Ολα κρίθηκαν στο 61-64. Πάλι η άμυνα η αρχή του παντός. Ο Λάνγκφορντ κλειστηκε, ο άλλος σκόρερ ο Μέικον ήταν σε κακή μέρα με αρχικά 1/8σ αλλά το κρίσιμο τρίποντο με πίεση στο -4.

Η αποκάλυψη σε άμυνα και επίθεση με 2 συνεχόμενα τρίποντα ο Χρυσικόπουλος, άλλο ένα του Μωραίτη (οι Έλληνες βγήκαν μπροστά κοινώς) και άλλο ένα του Μόουζες έφεραν το 14-2 και το 61-64 στο 34′ έγινε 75-66 στο 38′ και τέλος!

Ολοι τα έδωσαν όλοι, ο Παπαθεοδώρου κοουτσάρισε εξαιρετικά με τόσα προβλήματα και η Ελληνική καρδιά και άμυνα έφεραν το 2/2 και χαμόγελα για την δύσκολη συνέχεια.

Η ΑΕΚ γλίτωσε τα βράχια και έβαλε ρότα για Φ8…