Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Μιλάνο για ένα ματς κομβικής σημασίας ειδικά μετά το μεγάλο διπλό με την ΤΣΣΚΑ. Οι πράσινοι έχοντας ψυχολογία και ηθικό από το μεγάλο διπλό της περασμένης εβδομάδας, βρήκαν τους ιταλούς που τους είχαν κερδίσει στο ΟΑΚΑ,σε άσχημη κατάσταση καθώς έχασαν ακόμα και από την Καντού στην έδρα τους την Κυριακή. Βρήκαν ένα Μιλάνο με πίεση και χωρίς φόρμα και είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν όπως έκαναν και πέρσι και να το βάλουν από κάτω για τα καλά βάζοντας πλώρη και για τετράδα .Εχασαν όμως εύκολα και η εξάδα των κρίσιμων αγώνων έκλεισε με δύο νίκες και το λεγόμενο κομψί κομψά .Ασφαλώς περίμενε κάτι παραπάνω ο ΠΑΟ αλλά δεν έχει λόγο και να απογοητεύεται. Ο ρεαλιστικός στόχος δεν είναι άλλος απο την πρόκριση στα πλέι οφ και την εξάδα βασικά για να αποφύγει τα ισπανικά μεγαθήρια. Οπως και να έχει ακολουθεί ένα καλό πρόγραμμα με τρία συνεχόμενα ματς στο ΟΑΚΑ και τα λεγόμενα εύκολα με ΜπάγερνΖάλγκιριςΒιλερμπάν. Μετά πάει στην Βαλένθια και τον Αστέρα και έχει την Ζενίτ στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟ κοινώς μέχρι 7/2 έχει ένα μήνα που πρέπει να κάνει το απόλυτο ενώ κάτω από 5 νίκες θα έχει κόστος μιας και όταν μπει στην τελική ευθεία το προγραμμά του θα είναι απαγορευτικό αν δεν έχει διαφορά ασφαλείας. Οι πράσινοι θα πρέπει να ενσωματώσουν νέους παίκτες και να ενισχυθούν μιας και έχουν θέμα βάθους ξεκάθαρα. Και θα είναι ευκαιρία αυτά τα ματς. Οσο για τον Ράουτινς που ήδη ακούγεται ,πάμε παρακάτω…Δεν είναι παίκτης όχι να κάνει την διαφορά αλλά ούτε καν για τον Παναθηναϊκό κατ΄εμέ.

Χτες ο Παναθηναϊκός είχε πάλι πρόβλημα στην άμυνα και θύμισε το ελβετικό τυρί επί Πεδουλάκη αλλά χωρίς να παίζει αλλαγές . Ο Πιτίνο έχει μεγάλη ευθύνη καθώς εκανε κακή διαχείριση, επέμενε σε συνεχόμενες αλλαγές και δεν βρήκε ποτέ ρυθμο και επέμενε σε σχήματα και παίκτες που είναι μαύρη τρύπα στην άμυνα. Οταν τρως χαλαρά 100π δεν μπορείς να περιμένεις κάτι και πάλι καλά που έχασε με μονοψήφιο αν και δεν παίζει ρόλο. Το ματς ήταν χαλαρή 15αρα όπως πήγε με αεράμυνα πίσω. Αν και δεν έχασε τα ριμπάουντς (37-37)και είχε μόλις 9 λάθη και είχε 10/27τρ και με τον Φρεντέτ σε ντουζένια με 28π και εξαιρετικά ποσοστά,έχασε. Και εχασε από την άμυνα με το Μιλάνο να κάνει πάρτι με 14τρ και ήρωες τύπου Μορασκίνι και Σούκς που δεν τον ξέραμε καν! Μπούκες ατελείωτες σε αφύλακτη διάβαση και άνετα τελειώματα ή έξτρα πάσα και τρίποντες μπόμπες είχε το μενού. Οταν ήταν στο παρκέ ο Τόμας εδικά με Παπαγιάννη ή χωρίς Παπαπέτρου και σε κάτι σχήματα με ΡάιςΦρεντέτ μαζί ,ο ΠΑΟ θύμιζε τσίρκο στην άμυνα ή ομάδα σε σλόου μόσιον.Ολοι πέρναγαν από τα φτερά περιπατικά και ανανένωναν και επιθέσεις.Το Μιλάνο με αυτά τα σχήματα έκανε πάρτι καθώς έπαιζε σε άλλη ταχυτητα. Από την δε πλευρά του Τόμας ότι πέρναγε έγραφε σε κάθε φάση. Ο Τόμας 29′ έβαλε 15 και εφαγε 35. Αν δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό ο Πιτίνο τι λέμε τώρα. Εδώ τον έβαζε 3αρι και ο ΠΑΟ περπατούσε… Με τον Καλάθη να έχει 1/10σ ο ΠΑΟ είχε πρόβλημα και στο σκορ για αρκετό διάστημα. Μπερεμένος ο Πιτίνο. Που έπαιξε με τον Μήτογλου στο 5 βασικά .Ψηλά σχήματα με Παπαπέτρου ή Τζόνσον στο 2 αλλά με Τόμας στο 3 και Ραίς μαζί πχ στην πεντάδα είναι πίσω παρέλαση…Απλά πραματάκια.

Το 6-10 με την είσοδο του Τόμας και του Ράις άλλαξε την εικόνα και ο ΠΑΟ άρχισε να δέχεται εύκολους πόντους. Στην 2η περίοδο μπήκε και ο Μπέντιλ και ο ΠΑΟ επαιζε με κάτι περίεργα σχήματα τύπου Γουάιλι-Τόμας-Μπεντιλ στην φροντ λάιν και χάθηκε η μπάλα πίσω καθώς δεν ήξεραν μαζί ειδικά τι κάνουν.Το Μιλάνο άρχισε να παίρνει διαφορές,μπήκε και ο Ράις που είναι άγνωση λέξη η άμυνα και +10. Ο ΠΑΟ στο β μέρος μείωνε μέχρι 5π αλλά με σταθερή τρύπα στην άμυνα δεν έχεις τύχη. Ο Τόμας έβαλε 15 και εφαγε 35-40 και βάλε…Ο ανύπαρκτος Ράις. Ο Παπαγιάννης μόλις 11΄’ . Ο Παπαπέτρου πάλεψε. Ο Τζόνσον 14′ αλλα πάλι χωρίς ρολο. Κακός και στην άμυνα ο Καλάθης .Σούπερ Φρεντέτ,μαχητικός αλλά άστοχος Μήτογλου που είχε από μακρυά όμως 2τρ και πρέπει να παίζει στο 4 . Ο Μπέντιλ πήρε ένα 10λεπτο και προσπάθησε αλλά δεν είναι για το επίπεδο αυτό αυτή την στιγμή.