Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω κάθε μέρα όλες μα όλες σχεδόν τις μεγάλες ομάδες να φωνάζουν και να γκρινιάζουν για την διαιτησία. Πολλές φορές όχι άδικα δεν λέω. Αλλά το κάνω παράπονα με το τα βγάζω όλα στημένα ή “στημένα” έχει μεγάλη διαφορά. Πλέον μου προκαλεί και αηδία. Και έχω πει πολλές φορές. Ολοι αυτοί, επίσημοι και ανεπίσημοι των ομάδων αλλά και οι απλοί οπαδοί, έχουν δει ποτέ διαιτησίες στις άλλες λίγκες και στο ΝΒΑ; Σας λέω ξεκάθαρα ότι αν είχαμε αυτές τις διιατησίες στην Ελλάδα δεν θα είχε τελείωσει κανένα σχεδόν παιχνίδι στην πατρίδα μας. Κάθε μέρα ντου θα είχαμε! Επίσης μην ξεχνάτε ακόμα κάτι. Σε ένα παιχνίδι μπάσκετ έχουμε περίπου 60-80 σφυρίγματα, Οι ρέφερις καλουνται να αποφασίσουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα… Εμείς στην απόλαυση της τηλεορασής μας δυσκολευόμαστε πολλές φορές να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε μια φάση έχοντας και την βοήθεια των ριπλέις! Αρα δεν είναι λογικό να κάνουν λάθη οι διαιτητές; Ενα 10-20% να τους ξεφύγει των δύσκολων φάσεων μιλάμε για 10-20 σφυρίγματα! Εντάξει, δεν λέω να είναι και τα 20 αμφισβητούμενα εις βάρος μιας ομάδας. Επίσης κάτι ακόμα. Ακούω τα ….μαγικά στην Ελλάδα, του τύπου “ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία” και τα σχετικά. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Αν μια διαιτησία σε έχει στήσει δεν περιμένει να πάει το ματς στο τελευταίο σουτ, στις βολές ή στο τελευτάιο λεπτό. Συνεπώς μεγάλο παραμύθι αυτό….

Βέβαια το κακό στην Ελλάδα ξεκινά επειδή την έχουν πάρει χαμπάρι την… καραμελίτσα ότι τσιμπάει και πιάνει οι παράγοντες και οι προπονητές αλλά και οι παίκτες. Και έτσι έχουν έτοιμη την δήλωση για το άλλοθι μετά. Στην Ελλάδα δεν μας φταίει ποτέ ο εαυτός μας αλλά πάντα κάτι άλλο. Η διαιτησία, ο …αέρας που φύσαγε στο …κλειστό και πάει λέγοντας. Η δε μάλιστα μόνιμη …καραμέλα είναι οι βολές. Αν τώρα ο ένας έχει καλούς ψηλούς, αν βάζει την μπάλα στους ψηλούς γιατί μπορεί να μην έχει καν πλέι μέικερ καλό να τους τροφοδοτήσει, ή αν παίζει στο ..γάμο του καραγκιόζη σουτάροντας όλο τρίποντα, είναι μια άλλη ιστορία. Αν βέβαια κερδίσεις με λιγότερες βολές τότε έγινε το θαύμα, φαντάσου ποσο ομαδάρα έχουμε που νικάμε και την διαιτησία θα σου πουν….! Το ..παραμύθι αυτό ξεκίνησε με τους “αιωνίους” που το άρχισαν με τα μεταξύ τους παιχνίδια με τις βολές. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός αποχώρησε από την Α 1 ενώ είχε 50-50% νίκες στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια! Προφανώς έπρεπε μόνο να κερδιζει ! Ο ΠΑΟ το ίδιο με την Ευρωλίγκα. Φυσικά όλοι οι μεγάλοι πάντα ξεχνάνε τις εποχές που γκρίνιαζαν οι άλλοι γι αυτούς….. Προτελευταίος ο Παναθηναϊκός φέτος και κάποιοι ακόμα βλέπουν φαντάσματα ότι φταίει η διαιτησία και δεν είναι λίγοι….

Εσχάτως προέκυψε και ο τρίτος μεγάλος στην Ελλάδα πλέον βάση ρόστερ και επένδυσης,η ΑΕΚ. Έχει 0/6 με Λαύριο και Προμηθέα και δύο ήττες μέσα μάλιστα από αυτές τις ομάδες που έχει ειδικά με το πρώτο 10πλάσιο μπάτζετ αλλά βρέθηκε το άλλοθι. Η διαιτησία. Και ο κόσμος της ΑΕΚ να φωνάζει “μας αποκλείσανε από το κύπελλο”, “μας έστειλαν πάνω στον ΠΑΟ για να μην πάμε τελικό”(σ.σ για την ήττα στον Προμηθέα) και πάει λέγοντας…Ολάκερη ΑΕΚ και το Λαύριο των 200χιλ έχει διαιτησία μαζί του δηλαδή… Και ο Προμηθέας έγινε ομάδα που επηρεάζει την διαιτησία…! Τι άλλο θα ακούσουμε! Βρήκαν και το ..γιατί οι γάτοι του πληκτρολογίου και όχι μόνο όμως…. Ε τότε κλείστο το μαγαζί παίδες! Και οι άλλοι φύγετε από την Ευρωλίγκα! Ειλικρινά αυτό το παραμυθάκι να μην κοιτάμε την καμπούρα μας αλλά πάντα να βρίσκουμε άλλοθι κούρασε….Βαρεθήκαμε, αηδιάσαμε….Αμα δεν σας αρέσει στην τελική κλείστε το, φύγετε όλοι από παντού….Αλλά έτσι δεν πάμε πουθενά, η βια θα επανέλθει μόλις γυρίσει ο κόσμος και τα λάθη των ομάδων και προπονητών δεν θα διορθωθούν ποτέ καθώς ποτέ δεν θα φταίνε αυτοι αλλά ο… Χατζηπετρής! Ημαρτον πια…

Σας βαρεθήκαμε….