Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι είναι η ομάδα που με το τεράστιο “νόου χάου” ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές των διπλών αγωνιστικών της Ευρωλίγκα και να είναι μετρ του λεγόμενου 2/2.Αυτή την φορά το …παραπιστοποίησε καθώς έκανε δύο τεράστια διπλά. Ενα εκτός προγράμματος στην Βαρκελώνη με την πανίσχυρη Μπάρτσα και ένα στο Βελιγράδι με τον αξιόλογο Ερυθρό Αστέρα με διπλή ανατροπή και αρχικά από -16!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αν και το ματς του …παραστράβωσε στο ξεκίνημα έκανε ρουά ματ στην συνέχεια μετά τον Σάρας και στον Σάσα Ομπράντοβιτς. Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός σε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα πήρε όχι ένα αλλά δύο διπλά και πατάει γερά στα πόδια του έχοντας ρεφάρει ήττες εκτός προγράμματος. Το ματς στο Βελιγράδι σαφώς είχε πρέπει αλλά είναι στα πολύ πολύ πονηρά της Ευρωλίγκα όπως λέμε εκτός έδρας.Καθώς οι Σέρβοι δεν έχουν καμιά τρομερή ομάδα αλλά είναι ομάδα και χωρις τον τρομερό τους 6ο παίκτη τους τους 20.000 φίλους τους,έχουν κερδίσει μέσα την ΤΣΣΚΑ και έχουν αλώσει με άνεση μάλιστα το Μιλάνο προσφάτως.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό έιναι ότι κέρδισε με ανατροπή από -16 και μια μικρότερη στο τέλος,ότι κέρδισε χωρίς να πάιξει καλά και ότι με τέτοια διπλά δείχνει ότι πατάει στα πόδια του και είναι νίκες για ομάδα πλέι οφς όπως λέμε. Ολα αυτά σε ένα τρελό ματς στο Βελιγράδι που είχε απίστευτες ανατροπές αλλά και που δεν είναι ψέματα ότι στο τέλος ο ένας το έδινε στον άλλο και κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει ο οιοσδήποτε!

Κάτι ακόμα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με την επίθεση στην Βαρκελώνη και με την άμυνα στην Σερβία. Δείγμα ότι μπορεί και με πολλούς τρόπους παιχνιδιού.Και κάτι ακόμα.Κέρδισε με εξαιρετική διαχείριση από τον Μπαρτζώκα που μετά το σοκ με το 30-14 στο 10λεπτο έριξε τις παλιές καραβάνες που είχαν την άνεση στην άμυνα με το άτεχνο παιχνίδι των ΣέρβωνΑστέρας ξεκίνησε με 6/8τρ και χωρίς να σκοράρει ο μπόμπερ Λόιντ. Που σήμερα με τις απουσίες και των Χολ -Ρότσεστι έπαιρνε πολλές την μπάλα στην θέση άσου για να πάει σε απομόνωση και ατομικές προσπάθειες.

Ο Μπαρτζώκας του έβαζε πολλές φορές ψηλό ή βοήθεια με ψηλό και τον περίμενε στο ντράιβ και ένας αθλητικός ψηλός. Ετσι ο Λόιντ δεν μπορούσε να βάλει 30. Οι Σέρβοι έβγαλαν ελεύθερα τρίποντα αλλά δεν έχουν τους κλασικούς σουτέρ. Εβαλαν στην αρχή και πήγαν στο +16 αλλά πόσα να βάλουν οι γενικώς μέτριοι σουτέρ τους; Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγικότητα έπεσε,πολλά πλέις δεν έχουν και ο Ολυμπιακός δείχνοντας υπομονή,ροκάνισε ,επέστρεψε και το παραγύρισε!

Με Σπανούλη στο α΄και Πρίντεζη στο β’πρωταγωνιστές και …έκακτο κέρδος τον πολύτιμο Λαρεντζάκη που κέρδισε επάξια θέση στο ροτέισον με καλή άμυνα τσαμπουκά στον Λόιντ και 3/4τρ ,ο Ολυμπιακός από το 30-14 στο 10΄και 42-35ημ πήγε στο 51-52 και στο 61-70 στο 34′! Στην πρώτη ανατροπή μην λησμονήσουμε το κρεσέντο Χάρισον με 3/3τρ μέσα σε ένα λεπτό! Με το άτσαλο και κουραστικό μπάσκετ του Αστέρα ο Ολυμπιακός έξυπνα ταμπουρώθηκε και δεν ειχε πρόβλημα ενέργειας σε σετ μπάσκετ παρά την ταυτόχρονη παρουσία Σπανούλη-Πρίντεζη που ήταν και φρέσκοι από τα μόλις 15′ συνολικά στην Βαρκελωνη. Στην επίθεση με τους άτεχνους Σέρβους και Αμερικανούς στην ρακέτα και άπειρους,οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού έκαναν θραύση.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός θύμισε Ελληνική ομάδα που μπάινει αεράτη όταν έρχεται από θρίαμβο και βρέθηκε στο -16 με το καλημέρα.Παρόλα αυτά έδειξε υπομονη και το γύρισε αργά και μπασκετικά. Εδειξε να το καθαρίζει και πήγε να αυτοκτονήσει από το +9 καθώς βρέθηκε και πίσω στο σκορ και ο Πρίντεζης με συνεχόμενα μεγάλα καλάθια στο τέλος χάρισε το διπλό αφού ο Μπράιαντ έχασε την βολή στο 78-79 και απλά ισοφάρισε με την δεύτερη.Πάντως και οι δύο ομάδες στο τέλος είχαν συνεχόμενα λάθη με αλόγιστα επιθετικά φάουλ και κακές επιλογές. Αλλωστε ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε ότι …παρακόλλησε με 6π σε 7′ και έμεινε πίσω 78-76 στα 45” με τους σέρβους να χάνουν την μπάλα και μάλλον και το ματς σε κομβική φάση.

Κλειδί και το άστοχο τρίποντο του Γουόλντεν στα 20”(78-78).Ο Αστέρας είχε 11/32τρ αλλά ο Λόιντ μόλις 1/7 ενώ ο Ολυμπιακός που πήρε και τα ριμπάουντς (23-27)είχε 12/23 και έτσι έσβησε τα 19 λάθη του και τα 8 στην καταστροφική αλλα όχι ολοκληρωτικά πρώτη περίοδο .Στα περίεργα και η επιλογή για φάουλ στον Σπανούλη στα 9” στο 78-78. Σημειώστε ακόμα ότι κέρδισε με ένα πόντο από Μαρτίν και κανένα από τον Βεζένκκοφ και μόλις 3 από τον Μακίσικ που δεν έπαιξε καθόλου ουσιαστικά στο β’ μέρος. Τρομερός ακόμα και σε θέση 5 ο Λίβιο. Κάπως έτσι κλείνει η εβδομάδα θαύμα για την Ελληνική ομάδα που περιμένει πλεον Ρεάλ και Βαλένθια με πρώτο ματς και σημαντικότερο με την δεύτερη στην διπλή εβδομάδα του επόμενου επταημέρου.