Όπως έλεγα προ ημερών αυτά τα ματς είναι τα πιο πονηρά και επικίνδυνα για να πάθεις την ζημιά. Ο Ολυμπιακός ασφαλώς ήταν πεντακάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση με την Άλμπα. Αλλά κάτι η απουσία κόσμου που σε αποσυντονίζει, κάτι το όλο κλίμα, κάτι το πρέπει, κάτι ότι νομίζεις ότι θα κάνεις περίπατο με την φανέλα και κάτι ότι η Άλμπα είχε μόλις μια νίκη, αλλά αυτή την μπόμπα της σεζόν ως τώρα στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, με έβαζε σε σκέψεις.

Οι σκέψεις έγιναν πραγματικότητα καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε στο ΣΕΦ νωχελικά σαν σε προπόνηση. Και βρέθηκε στο 19 να κυνηγά διαφορά 15π με το ταμπλό να γράφει 20-35!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 8 λάθη στο 10λεπτο και τα 3 του Λίβιο, με σκορ 3π σε 6′ και έτσι ήρθαν τα καμπανάκια στο 10-22!

Ο Μπαρτζώκας χτυπιόταν στο πάγκο, άλλαζε το ρόστερ αλλά ουδείς υπήρχε στο παρκέ. Χειρότεροι όλων στο διάστημα αυτό Μαρτίν και Σλούκας!

Η Άλμπα χωρίς άγχος ήταν πιο αθλητική στο διάστημα αυτό απέναντι στην αθλητική πεντάδα της Ελληνικής ομάδας με Τζένκινς-Μαρτίν-Λίβιο που όμως στο πρώτο ημίχρονο περπατούσαν! Ετσι η Άλμπα απέκτησε αέρα και πάλι καλά που είχε μόλις 3/13τρ και δεν καθάρισε το ματς από το ημίχρονο.

Οι 15π στο μπάσκετ αλλάζουν.

Ο Ολυμπιακός διάβασε τις παγίδες της Άλμπα που τον εγκλώβισαν στο ημίχρονο, η Γερμανική ομάδα έσκασε καθώς είχε παίξει και προχτές κύπελλο στην Βόννη και το Σάββατο πρωτάθλημα και έτσι κλάταρε.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ώριμη αντίδραση σαν μεγάλη ομάδα, όπως έκανε παλιά.

Δεν άρχισε τα μπουμπουνητά και τα …γιουρούσια, έβαλε την μπάλα κάτω, είχε υπομονή και επιμονή και πίστη στον εαυτό του και περίμενε να γυρίσει το ματς από την άμυνα. Οπως ακριβώς κάνουν οι μεγάλες ομάδες, όπως έκανε χρόνια πριν την αρχή της πτώσης του από το υψηλότερο επίπεδο.

Γύρισε την μπάλα, απέκτησε καθαρό μυαλό, άρχισε να φεύγει το άγχος που σε τέτοια ματς μπορεί να σε καταστρέψει και έτσι πήρε το ματς και γλίτωσε το έμφραγμα. Από τα 2/9τρ του α’ ημιχρόνου έκλεισε με 8/24 ,άρα με 6/15 στο β’ μέρος.

Το 20-35 στο 18′ έγινε 35-37 στο 25΄ με παθητικό 2π σε 7′ με πεντάδα Σλούκα, Παπανικολάου, Μακίσικ, Βεζένκοφ, Μαρτίν και εκεί φάνηκε ότι το ματς θα γυρίσει. Με ένα τρομερό 31-9 έγινε το 51-44 στο 30΄ με σκορ 3ης περιόδου το εκκωφαντικό 27-9 και τέλος.

Η Άλμπα έβγαλε μια μικρή αντίδραση (53-52),ο Ολυμπιακός έκανε ένα 10-0 και τέλος καθώς η γερμανική ομάδα είχε μείνει από δυνάμεις και δεν είχε σουτ.

Συνεπώς τέλος καλό όλα καλά για τον Ολυμπιακό που κέρδισε δίκαια και εύκολα στο τέλος ένα ματς στραβωμένο από -15 σε άδειο μάλιστα γήπεδο.

Ασφαλώς η εικόνα δεν ήταν καλή, αλλά τι να πει και η πανάκριβη ΤΣΣΚΑ που σε ανάλογης υφής αναμέτρηση προ 20ημερών στην έδρα της έχασε 88-93;

Ο Σλούκας μέτριος ως κακός και απλά βελτιώθηκε στο β’ μέρος. Ο Μασίκικ MVP και αν είχε κόσμο το ΣΕΦ θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο καθώς από το πάθος του ξεκίνησε η επιχείρηση ανατροπή παίζοντας και εξαιρετική άμυνα.

Θετικότατος πάλι ο Βεζένκοφ, κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα, ο Σπανούλης (6ας σε 13′).

Λίγο έπαιξε ο Πρίντεζης, πάλεψε ο Παπανικολάου.

Κακός ο Μαρτίν όπως και ο Έλις και έτσι ο Λίβιο πήρε ένα 20λεπτο σχεδόν στην θέση 5. Καλός επιθετικά και αμυντικά με εξαίρεση τα λάθη στην αρχή καθώς δεν έχει μάθει ακόμα να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Τίποτα ο Τζένκινς, προσπάθησε ο Χαραλαμπόπουλος που πήρε ένα 10λεπτο.

Ο Ολυμπιακός κρατά την υγεία γενικά που βγάζει καθώς ο πάγκος με πρώτο τον Λαρεντζάκη που δεν πήρε χρόνο ήταν όρθιος και χειροκροτούσε και φυσικά την έλλειψη πανικού με την σωστή διαχείριση του Μπαρτζώκα σε ένα ματς των 10-15π που δεν ήθελε πολύ να εξελιχθεί σε μαύρη νύχτα…