Ασφαλώς το να χάνει ο Ολυμπιακός από την Άλμπα στο ΣΕΦ είναι είδηση.Αλλά ποιός Ολυμπιακός;Ο φετινός δεν νομίζω.Οπως και να έχει ο προβληματικός φετινός Ολυμπιακός έχοντας περάσει με 100αρα και 20αρα διαφορά από το Βερολίνο στον πρώτο γύρο,έχοντας άλλο αέρα και ψυχολογία με την επιστροφή και ντεμπουτο Μπαρτζώκα στον πάγκο ,ήταν ξεκάθαρα απόλυτο φαβορί χτες βραδυ στο Φάληρο. Και ομως στην φετινή τρελή ευρωλίγκα έσκασε μια ακόμα βόμβα.Η σχεδόν ουραγός Άλμπα μετά το ΟΑΚΑ άλωσε απόλυτα δίκαια και με μπασκετάρα και το ΣΕΦ! Και προσγείωσε τους πάντες στο λιμάνι. Είχαμε πει εξ αρχής άλλωστε ότι η σεζόν είναι χαμένη φέτος και μόνο επειδή όλοι σχεδόν …στρεκλάνε υπήρχε μια αχνοελπίδα με την φανέλα και εμπειρία της ελληνικής ομάδας. Που είχαμε πει θα πάθει μεγάλες ζημιές αλλά θα κάνει και μεγάλες ζημιές.Μια κρύο -κατάψυξη και μια καύσωνας!Μετά το διπλό της Βαλένθια και με την ομάδα λίγες μέρες πριν να έχει γίνει άνω κάτω,η επιστροφή Μπαρτζώκα έφερε χαμόγελα ακόμα και για οκτάδα με το καλό πρόγραμμα.Ομως όλα αυτά με τον φετινό Ολυμπιακό δεν αρκούν. Η ομάδα επέστρεψε στις κάκιστες εμφανίσεις και δη στην άμυνα και η Άλμπα θα ήταν άδικο να χάσει.Εδώ που τα λέμε ο Ρενέσες και ας τον κοροιδεύουν πολλοί,έχει κάνει τρομερή δουλειά χωρίς ονόματα και η Άλμπα είναι μια ομάδα με πολύ σύγχρονο αμερικάνικο μπάσκετ που χαίρεσαι να την βλέπεις.Ομάδα με την σημασίας της λέξεως,τρομερό μπάσκετ με δημιουργία και αυτοματισμούς.Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κερδίσει με τα …αούα,την έδρα και τον τσαμπουκά και ηρωισμούς και τον Σπανούλη να περιμένουν να κάνει ότι πριν μερικά χρόνια!

Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια αλλά δεν ειναι ώρα για δάκρυα. Η χρονιά είναι χαμένη και ο Μπαρτζώκας δεν είχε κάνει καλά καλά προπόνηση. Η ομάδα έιναι λειψη καθώς θα πάρει δύο παίκτες και ο Χαραλαμπόπουλος ακόμα δεν έχει μπει καν στο κλίμα. Αρα θα μιλάμε για ένα Ολυμπιακό με συν τρεις παίκτες,όποιοι και αν είναι οι νέοι ξένοι. Η ομάδα θα παλέψει όσο μπορεί να έχει αξιοπρέπεια και ο Μπαρτζώκας να κάνει το ξεσκαρτάρισμα από τους υπάρχοντας για του χρόνου.Θα μπορέσει να μπει στο κλίμα καλυτερα και να πάρει πάνω του ο Κόνιαρης για να είναι το κέρδος για την νέα σεζόν εξελισσόμενος σε νέο Μάντζαρη. Μπάλτγουιν και Ρότσεστι δεν κάνουν στον Μπαρτζώκα και ήταν φανερό. Ο Πολ είναι ο καλύτερος-εξαιρούμενου ασφαλώς του Μιλουτίνοφ-ξένος,αλλά και αυτός είναι με τα φεγγάρια του ειδάλλως θα είχε στεριώσει σε καλή ομάδα.Στα κέρδη και ο Βεζένκοφ που αν πάει καλά θα μείνει σαφώς κα με ρόλο. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν και πάλι η άμυνα καθώς είναι στις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης και ειδικά η περιφερειά του κάνει ήρωες τους αντιπάλους της. Η Αλμπα είχε 13/23τρ(!) και εκτός έδρας μάλιστα και έτσι δύσκολα χάνεις. Είχε 9/14 στο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός αν και είχε το εξωπραγματικό 19/22δ(!) έχανε και με 42-50(!) καθώς είχε μόλις 1/7τρ και 8 λάθη.Κακά τα ψέματα το τρίποντο στο σύγχρονο μπάσκετ ειναι το μεγαλύτερο κομμάτι. Με την έδρα και τη κόπωση της Άλμπα ο Ολυμπιακός τουμπάρισε το ματς αλλά το 2-14 στα πρώτα 3′ της τελευταίας περιόδου έχρισαν φαβορί την γερμανική ομάδα που πήρε πάλι διαφορά με όργια του Έρικσον από τα 6.75μ. Οπως και στο ΟΑΚΑ η Άλμπα τα …εκανε πάνω της μόλις έιδε ότι πλησιάζει το μπαμ και έκανε τα …πάντα για να αυτοκτονήσει.Ο Ολυμπιακόςέβγαλε εγώ και ψυχή και με τον κόσμο άγγιξε την μεγάλη ανατροπή!

 

ΟΣπανούλης ήταν ο μοιραίος με το τραβηγμένο τρίποντο νίκης από τα 8μ στο 86-87 στα 11” και καπάκι το αντιαθλητικό αυστηρό για να κόψει τον αιφνιδιασμό. Ασφαλώς μόνο έδρα δεν έπαιξε η διαιτησία που έδωσε σπόρια στην Άλμπα,αλλα επουδενί ευθύνεται για το κάζο της ελληνικής ομάδας. Η Άλμπα πάντως σκοράρισε ένα πόντο από το 77-86 στο 35′ και μέχρι τα 11”(!) αλλά γλίτωσε το σοκ της ανατροπής. Η άμυνα είναι άμεση προτεραιότητα.Ο Ολυμπιακός έχει την Μπάγερν μέσα την Παρασκευή σε ανάλογο παιχνίδι και θα πρέπει να κερδίσει για να ελπίζει αμυδρά. Ο Ρόστεστι με την αδυναμία στην άμυνα έπαιξε μόλις 7′. Ο Σπανούλης 33′ καθώς δεν υπάρχει άλλος και ήταν πολύ καλος με ντράιβ και 9 ας.Ο Μπάλτγουιν λίγα πράματα.Ο Πρίντεζης έβαλε 15π,αλλά πίσω ήταν ..παρέλαση. Ο Παπανικολάου τίποτα και ειδικά στην άμυνα μηδέν χτες. Ο Ρούμπιτ βαρύς. Ο Βεζένκοφ προσπάθησε. Ο Μιλουτίνοφ έπρεπε να πάρει παραπάνω από τις 5/5 προσπάθειες καθως ειχε υπεροπλία. Ο Κόνιαρης πολύ καλός. Ο Πολ άφαντος. Ο Ολυμπιακός βελτίωθηκε στα λάθη(μόλις 4 στο ΄β),πήρε τα ριμπάουντς(25-23) αλλά είχε μόλις 5/18τρ !