Πραγματικά είναι να γελάει κανείς και να απορεί και μαζί. Παντού υπήρξαν φωνές, όχι πολλές αλλά όχι και λίγες όμως, για τις επιλογές Μπαρτζώκα και την κακή απόδοση του Βεζένκοφ στον Φ4 της Ευρωλίγκα. Αλλά και για την χαμένη κούπα ακόμα! Βασικά έχω πάψει να απαντώ σε μηνύματα, σχόλια και τα σχετικά όσων κρίνω ότι λειτουργούν καθαρά με οπαδικά ακραία μάλιστα κριτήρια ή που δεν γνωρίζουν το άθλημα.

Μου έκανε εντύπωση που τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο κόουτς Μπαρτζώκας αυτή την φορά αλλά και τα πολλά σχόλια στο… δικαστήριο των social media για τον κοουτσάρισμα του Έλληνα προπονητή αλλά και την απόδοση του MVP φέτος Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Μπαρτζώκας βρέθηκε να δίνει… εξετάσεις και απαντήσεις γιατί δεν έκανε φάουλ στο τέλος στο 74-74 και δέχθηκε το τρίποντο ο Ολυμπιακός. Τον κριτίκαραν ακόμα και δημοσιογράφοι για τις επιλογές στην επίθεση και την πεντάδα στο τέλος του αγώνα και το πρόβλημα στο σκορ. Είμαι ο πρώτος που κρίνω αυστηρά τους προπονητές σε βαθμό που να μην μιλάω καν με τους περισσότερους! Αλλά ώπα! Να κάνουμε σοβαρή και σωστή κριτική και όχι για να πούμε κάτι ή να έχουμε να γράφουμε κάτι. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στην άμυνα φέτος και από την άμυνα γύρισε από -11 και είχε δεχθεί 8 πόντους και όλους από βολές στην 4η περίοδο. Η παράταση με τις απουσίες (αποβολές) της Εφές τον βόλευε. Γιατί να κάνει φάουλ και να πρέπει να βάλει καλάθι (ακόμα και μια βολή να έβαζε ο Μίσιτς) με μια μπάλα που ζύγιζε… 100 κιλά εκείνη την ώρα και έχοντας και πρόβλημα γενικά στο σκοράρισμα; Πολύ σωστά έπραξε.
Γενικά όμως το κάνω ή δεν κάνω φάουλ είναι πολύ σχετικό και εκ του αποτελέσματος όλοι γίνονται μάγκες. Αν είχε αστοχήσει ο Μίσιτς θα λέγανε οι ίδιοι που κράζουν για τον γίγαντα Μπαρτζώκα που δεν έκανε φάουλ! Φαντάζομαι επίσης ότι όσοι… φόρτωσαν την ήττα στον Μπαρτζώκα, δεν θα ήθελαν ποτέ προπονητή της ομάδας τους τον εκ των κορυφαίων της Ευρώπης Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ που όντως έκανε… εγκληματικό λάθος να μην κάνει φάουλ ένα πόντο πίσω αυτός (!) και με 17” να μένουν και τα 14” στον αντίπαλο! Και έχασε ένα τελικό χωρίς καν να σουτάρει! Ας σοβαρευθούμε λοιπόν.

Επίσης γιατί να αλλάξει πεντάδα όταν από αυτήν γύρισε το ματς ουσιαστικά και είχε δεχθεί μόλις 8 π. μόνο από βολές σε μια ολόκληρη περίοδο. Αλλά αν άλλαζε και έχανε θα έφταιγε που… κάνει αλλαγές! Ήμαρτον!

Πάμε και στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο αθλητής κάνει μια τρομερή σεζόν, έχει εκτοξεύσει την αξία του και θυμίζει νέο Πρίντεζη από τα καλά μάλιστα. Πήγε τρένο απνευστί τον Ολυμπιακό στο “4”και επειδή είχε 1/8 σουτ ή έφαγε το καλάθι από τον σούπερ σταρ Μίσιτς ή τον σημάδευαν στις αλλαγές, έφαγε κράξιμο! Ήμαρτον! Δεν μπορεί να κάνει ένα κακό παιχνίδι που δεν ήταν και τόσο κακό και απέναντι στην δις πρωταθλήτρια Ευρώπης; Στην τελική αν έπαιζε όλα τα ματς σούπερ άμυνα και έβαζε και 20 π. θα έπαιρνε 30 μύρια τον χρόνο στους Μπακς και δεν θα είχε περάσει καν από το λιμάνι…!

Τέλος, ας μάθουν οι Έλληνες φίλαθλοι να χάνουν. Παίζουν και οι άλλοι. Και σαν ρόστερ η Εφές είναι μια κλάση και βάλε πάνω από τον Ολυμπιακό. Και οι Μίσιτς-Λάρκιν μια κλάση και βάλε πάνω από τον Σλούκα πχ. Ο Ολυμπιακός έκανε υπέρβαση να πάει Φ4 και νέα υπέρβαση να πάει στο σουτ τον ημιτελικό με την πρωταθλήτρια και πάλι μάλιστα Ευρώπης Εφές που είναι και πολύ πιο ακριβή και πολύ πιο κλασάτη.
Ας καταλάβουν οι οπαδοί του ότι δεν είναι ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα που πρέπει να το αποδείξει στο παρκέ, αλλά απέχει πολύ σαν ρόστερ και δίνει την μάχη με υγιή διοίκηση , καλό προπονητή και ελληνική ψυχή και τακτική να είναι στην ελίτκαι το καταφέρνει. Ας μην είναι κανείς αχάριστος λοιπόν!