Εξ αρχής είχα επισημάνει ότι η Βαλένθια είναι μάλλον καλύτερη ομάδα φέτος από τον Ολυμπιακό και χτες και στην ραδιοφωνική μου εκπομπή ειχα πει ότι βλέπω την Ισπανική ομάδα να περνά από το ΣΕΦ . Καθώς ο Ολυμπιακός είναι μια ροκ ομάδα που θα έχει μεγάλες διακυμάνσεις απόδοσης και πολλά καλά αλλά και κακά παιχνίδια. Και αν μετριάσει αυτές τις διακυμάνσεις θα κινηθεί στα πλέι οφς ειδάλλως θα δώσει μάχη.

Δεν θα έλεγα ότι είναι ήττα πισωγύρισμα καθώς ναι μεν έχει πρέπει σε αυτά τα ματς όταν θες να πας πλέι οφς αλλά είναι τα λεγόμενα πονηροδύσκολα παιχνίδια αφού οι”νυχτερίδες” εχουν και μεγαλύτερο μπάτζετ και έχουν ανέβει φέτος επίπεδο.

Το μαξιλαράκι για τους ερυθρόλευκους από τις νίκες εκτός με Μπάρτσα και Αστερα την περασμένη εβδομάδα δεν τους πάει πίσω αλλά δεν τους παει και μπροστά. Άλλωστε είχαν στοχεύσει 2/3 και πάλι 2/3 έχουν. Και θα μπορούσαν να έχουν καλλιστα και 0/3 και χωρίς πολύ γκρίνια. Ετσι είναι η Ευρωλίγκα φέτος.

Το κακό για τον Ολυμπιακό πάντως είναι ότι χωρίς Α1 έχει ευχέρεια να ξεκουράζεται και άρα καμιά δικαιολογία όταν η Ισπανικη ομάδα είναι συνέχεια στο παρκέ!

Ο Ολυμπιακός αν είχε χάσει στο θρίλερ του Βελγραδίου θα είχε κάνει βήμα πίσω αλλά τώρα όλα Οκ. Ακόμα και αν χάσει καπάκι από την Ρεάλ μέσα μεθαύριο. Αν και θα το χτυπήσει το ματς αυτό δυνατά νομίζω. Οπως και να έχει και πάλι καμία έκπληξη.

Εκπληξη ίσως ήταν η άδεια ενεργειακή κατάσταση της Ελληνικής ομάδας και ασφαλώς δεν αποτελεί δικαιολογία ότι έλλειψε ο Παπανικολάου. Άλλωστε όταν τρως σχεδόν 100π στην έδρα του είσαι κακός στο ματς αυτό και δεν περιμένεις πολλά.

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε βασικά γιατι ήταν άδειος από ενέργεια και γιατί δεν αντέδρασε ποτέ σε ένα ματς που έγειρε εις βάρος του εξ αρχής και πήγε έτσι μπαμ…

Βέβαια ο Μπαρτζώκας δεν το χειρίστηκε σωστά. Καθώς η Βαλένθια είναι ομάδα τρομερού ρυθμού και ειδικά εκτός που στην Ισπανική λίγκα έριξε 100 στην Μπαρτσελόνα(!) στην Βαρκελώνη και στην Ευρωλίγκα άλωσε με 93-77 την Μαδρίτη και την Ρεάλ!

Ο Μπαρτζώκας δεν πηγε το ματς με την αμερικάνικη πεντάδα και με το Χαραλαμποπουλο στην πεντάδα δεν του βγήκε. Ο Ελληνας παίκτης δεν είναι επιπέδου ακόμα τουλάχιστον Ευρωλίγκα και με το καλημέρα ο37αρης Σαν Εμετέριο του έβαλε 6π! Το 9-19 έμεινε ως έχει καθώς ο Σπανούλης έβαζε μπροστά στην σοφτ αμυντικά Βαλένθια αλλά έκανε εύκολα το λάθος και τον σημάδευαν στην άμυνα οι Ισπανοί όσο και αν προσπαθούσε.

Ο τραυματισμός επίσης νωρίς του Πρίντεζη επίσης δεν λέει κάτι για το ματς που χάθηκε εύκολα και δίκαια.

Πιο πολύ θαρρώ ο Ολυμπιακός πρεπει να κοιτάξει τα ματς κλειδιά εκτός με τις παραπαίουσες αλλά πάντα ακριβότερες απ αυτόν και επικίνδυνες Χίμκι και Φενέρ στο τέλος της χρονιάς.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ελβετικό τυρί σε όλα τα επίπεδα και επειδή οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια έχασε εύκολα με την διαφορά και στους 17π στο β’ μέρος με 15 επιθετικά ριμπάουντς και μόλις 8 λάθη έναντι 13!

Η Βαλένθια είχε όμως πολλούς παίκτες που έκαναν πολλά και βασικά με Ντούμπλεβιτς και Ουίλιαμς κυριάρχησε στην ρακέτα. Ειχε και 10/21τρ και μόλις μια χαμένη βολη.

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για την νέα κακή εμφάνιση Έλις που έπαιξε μόλις 6′ και ίσως είναι και καμπανάκι.

Σλούκας με 4/8τρ και Λίβιο οι καλύτεροι, με εξάρσεις ο Μακίσικ, μπλοκαρίστηκε ο Μάρτιν από την εμπειρία του Ντούμπλεβις.

Σκοράρισε ο Βεζένκοφ αλλά στην άμυνα είχε θέμα.

Ο Μπαρτζώκας δεν ξαναέβαλε μετά Σπανούλη-Χαραλαμπόπουλο αλλά η ροη του ματς είχε φανεί και δεν τουμπάριζε πια.