Και η μεγάλη απόφαση που την περίμεναν στο μαγευτικό Λος Άντζελες και πριν χρόνια, έσκασε. Το μεγάλο μπαμ έσκασε. Και ο “βασιλιάς” Λεμπρόν Τζέιμς που στα 34 του τον συγκρίνουν μετά τις φετινές εκκωφαντικές εμφανίσεις του στα πλέι οφ, ακόμα και με τον μάγο Τζόρνταν οι επικριτές του, μετακομίζει στην πανέμορφη πόλη της Καλλιφόρνια και τον Ειρηνικό Ωκεανό αφήνοντας την αγαπημένη του Ανατολή!

Η Καλιφόρνια είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία των ΗΠΑ. Είναι μια από τις πλουσιότερες πολιτείες της χώρας και λογικά τότε η πιο διάσημη ομάδα της οι θρυλικοί Λέικερς έπεισαν με το…αζημίωτο των 154 εκατ. δολ για 4 χρόνια(!) αν και με Σάλαρι Καπ, Λεμπρόν να μετακομίσει για πρώτη φορά τέρμα Δύση και να βάλει…φωτιά όνομα και πράμα καθώς συμπτωματικά την ημέρα ανακοίνωσης καίγεται το Σαν Φραντζίσκο και η ευρύτερη περιοχή!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, τέσσερις φορές MVP του ΝΒΑ, τρεις φορές MVP των τελικών, 14 φορές NBA All-Star, δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και με ασύλληπτες εμφανίσεις φέτος με ένα σχεδόν διαλυμένο Κλίβελαντ που το έφτασε μόνος στον τελικό και λίγο έλειψε να κάνει το μπαμ μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ στην πρώτη μάχη, πριν καταρρεύσει και αυτός μετά παίζοντας και τα 48′(!), συμφώνησε για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων στα 34 του μάλιστα!

Μάλιστα η προεδρική ανάληψη από τον Μάτζικ Τζόνσον από πέρσι αλλάζει την πορεία των Λέικερς που έφτασαν στον πάτο με τζένεραλ μάνατζερ τον πιο αποτυχημένο όλων των εποχών τον Κούπτσακ και με τον Κόμπε Μπράιαντ με τεράστια συμβόλαια να παίζει ατομικό μπάσκετ και να αποτελεί τροχοπέδη στην αναγέννηση της πιο ιστορικής ομάδας στο ΝΒΑ.

Οι Λέικερς χειρίστηκαν εξαιρετικά την αύξηση του Σάλαρι Καπ και άνοιξαν χώρο πληρώνοντας αναγκαστικά βέβαια και τεράστια ποσό φόρου για να φτιάξουν άμεσα πρωταγωνιστική ομάδα. Καθώς ξέρουν καλά ότι δεν αρκεί μόνο ο βασιλιάς! Ετσι έκλεισαν και τον Λάνς Στίβενσον από την Ιντιάνα (10π., 5ριμπ.) που θα γεμίσει το “2-3”, πήραν “μπακ απ” του καλού σέντερ Λόπεζ τον Μακ Γκι από τους πρωταθλητές Ουόριορς (5π.) και συμφώνησαν και με τον πολύ καλό πόιντ Ρόντο και ας έρχεται από τραυματισμούς. Μένει και ο νεαρός περιφερειακός Πόουπ που είχε 13π. και αν δεν αλλάξει κάτι ο Λεμπρόν θα είναι το κερασάκι στην τούρτα καθότι θα βρει ένα ταλαντούχο ρόστερ με τον Κούζμα στα φόργουορντ που είχε από 13π. πέρσι.

Ακόμα θα είναι λογικά οι Ίνγκραμ, Κλάρκσον, Μπολ και ο κροάτης Ζούμπατς στο σέντερ. Είναι συνεπώς σαφές ότι ο Λεμπρόν είναι ο σούπερ σταρ που έλειπε από αυτή την ομάδα που έχει και ρολίστες και δεύτερους σταρ

Οι Λέικερς εχουν πλέον όλα τα εχέγγυα. Σούπερ σταρ, ταλέντο και γκαρντ για να παίξουν το γνωστό τους σόου τάιμ όπως λέμε… Και τον Λεμπρόν για την άμυνα και για να τραβήξει πάνω στην πλάτη του όλους τους υπόλοιπους και να τους βγάλει στον αφρό. Αν δεν υπήρχαν οι τρομεροί και επίσης ενισχυμένοι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα λέγαμε ότι ήδη οι Λέικερς έιναι οι διαδοχοί τους.

Τώρα όμως θα έχουμε απόλυτη μάχη στην Δύση. Ο Λεμπρόν βέβαια μπορεί να πει κανείς στον αντίποδα ότι μεγαλώνει και δεν μπορεί να είναι πάλι βιονικός αλλά η απάντηση είναι ότι έχει τρομερό σώμα και δυνάμεις και δεν θα είναι μόνος όπως πέρσι στο Κλίβελαντ. Επίσης κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι δεν κολλάει με το Ανατολίτικο μπάσκετ του στο παιχνίδι της Δύσης. Αλλά και ποιος απαγορεύει να ταιριάζει; Μήπως το είδαμε κάπου αυτό να ισχύει; Ή μήπως τελικά ο Λεμπρόν είναι το κερασάκι της τούρτας και ο άνθρωπος που οδηγήσει με την ηγετική του φυσιογνωμία τους Λέικερς και πάλι στην κορυφή;

Ηδη πάντως τους εκτοξεύει εμπορικά και αθλητικά και φέρνει πάλι άνεμο πρωταθλητισμού στην πληγωμένη ομάδα του L.A με την μεγαλύτερη εμπορική αξία διαχρονικά! Και να κρατήσουμε και κάτι ακόμα. Πήγε σε μια ομάδα που είναι στον πάτο τελευταία και αυτό είναι …μαγκιά του ενώ μην ξεχνάμε ότι πολύς κόσμος …μισεί τους Λέικερς !