Σαφώς όταν γίνεται πόλεμος σωπαίνεις και δεν μιλάς… Πόλεμος είναι. Ότι χειρότερο. Το ποιος κάνει τι και ποιος έχει δίκαιο και ποιος  άδικο όταν έχεις νεκρούς και ειδικά αμάχους, είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτείς.
Ας ελπίσουμε στο καλύτερο αν και οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται.

Εμάς μας απασχολεί τι επιπτώσεις θα έχει στο μπάσκετ. Και πολύ φοβάμαι ότι και εδώ θα είναι σοβαρές. Καθώς η Ρωσία θα υποστεί πολύ σοβαρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Εκτιμώ ότι στο κάδρο θα μπει και ο αθλητισμός και ότι πέραν της εθνικής ομάδας της Ρωσίας ,πιθανότατα θα έχουμε θέμα και με αποβολή των ρώσικων ομάδων από την Ευρώπη και δη για παράδειγμα την Ευρωλίγκα.

Όπως και να έχει μπαίνουμε σε μια περίοδο που το πολεμικό γεγονός πλήττει το μπάσκετ και ήδη έχουμε την αναβολή του αγώνα της Μπαρτσελόνα στην Αγία Πετρούπολη με την Ζενίτ καθώς οι Ισπανοί δεν ταξίδεψαν. Αυτό λογικά θα είναι το πρώτο και άμεσο πλήγμα για το μπάσκετ. Να μην ταξιδεύουν δηλαδή ομάδες από την Ευρώπη ή οι Αμερικανοί παίκτες τους στην Ρωσία!

Δεύτερο και σοβαρό ερώτημα. Τι θα κάνουν οι Αμερικανοί παίκτες σε ρώσικες ομάδες; Θα συνεχίσουν ή θα φύγουν ακόμα και από μόνοι τους λόγω της έντασης αν και δεν εμπλέκεται πολεμικά ακόμα τουλάχιστον άλλη χώρα αλλά θα υπάρχουν κυρώσεις και προφανώς και ρώσικα αντίποινα επ’ αυτών
Θα αφήνουν επίσης οι Ευρωπαίοι να ταξιδεύουν στην Ευρώπη οι ρώσικες ομάδες; Υπάρχει θέμα αποβολής τους από τις διοργανώσεις στο πλαίσιο εμπάργκο γενικού; Τι θα γίνει με τους Ρώσους ολιγάρχες που δείχνουν ανεπιθύμητοι πλέον στην Ευρώπη; Θα φύγουν και θα “σκάσουν” οι ομάδες που έριχναν χρήμα γι αυτές; Πχ η Μονακό που έχει Ρώσο ζάμπλουτο ιδιοκτήτη που μπήκε στο μπάσκετ πρόσφατα ,θα έχει πρόβλημα; Και πολλά ακόμα που αφορούν και επιχειρηματίες που είναι στην Ελλάδα και έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Ρωσία οικονομικά και όσον αφορά και τις δουλειές τους.

Ακόμα μην ξεχνάμε τι ζημιά μπορεί να γίνει από τους Ρώσους χορηγούς που θα αποχωρήσουν πιθανότατα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από Ευρωπαϊκές χώρες ή λίγκες .Το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο μπάσκετ είναι άγνωστο όσον αφορά τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Νωρίς είναι ακόμα, αλλά είναι βέβαιο σχεδόν ότι θα έχουμε επιπτώσεις.

Πρωτίστως όμως να έχουμε γρήγορα ειρήνη…