Ο Ολυμπιακός έχασε την έδρα αλλά όχι και τις ελπίδες του για την πρόκριση στο Φ4 του Βελιγραδίου στην Ευρωλίγκα.

Η Μονακό επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα καλύτερη από ότι φανερώνει το μικρό brand της στον χώρο και που μπορέι να σπάσει την απόρθητη έδρα του ΣΕΦ και ότι η σειρά θα έχει βάθος και δυσκολία. Προφητικά όμως είχαμε πει ότι η Μονακό μπορέι να κερδίσει στο απόρθητο ΣΕΦ αλλά μπορεί να χάσει κάλλιστα στην Γαλλία. Σημείο ένα. Η διαχείριση των συναισθημάτων.

Αν ο Ολυμπιακός δεν διαχειριστεί σωστά την ήττα του ΣΕΦ εμπλεξε και μπορέι να αποκλειστεί καθαρά και ξάστερα. Αντιθέτως αν πει έχασα ένα ματς απλά όλα είναι πιθανά ακόμα και για να πάρει την πρόκριση στην Γαλλία. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη και πιο γεμάτη ομάδα από την Μονακό που όμως έχει περισσότερο ταλέντο σε κάποιες θέσεις και την άγνοια κινδύνου.

Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να διαχειρίζονται τις ήττες και να προχωράνε. Αυτό καλείται να κάνει και ο Ολυμπιακός που αν μη τι άλλο έχει περισσότερη εμπειρία σαν σύλλογος από τον καθένα. Σημείο δύο. Το κρίσιμο τρίτο ματς ακούω να λένε.

Όπως είχα πει και δικαιώθηκα ότι οι έδρες σπάνε ευκολότερα στο δέυτερο ματς και όχι στο πρώτο, αλλά τόσο ισχύει και για τώρα. Μπορεί να χάσει και 20π την Τετάρτη ο Ολυμπιακός και να κερδίσει την Παρασκευή. Κάθε ματς σε αυτές τις σειρές είναι άλλο ματς.

Μην ξεχνάμε και το 2017 που έσπασε η έδρα από την Εφές στο ΣΕΦ στο δέυτερο ματς και έλεγαν πάει. Χάνει και 64-60 στην Τουρκία το πρώτο και λέγανε τέλος αυτό ήταν. Και πάιρνει πάλι την έδρα με περίπατο στο 4ο παιχνίδι με 62-74 και μετά την πρόκριση(87-78) Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεχάσει πως έφτασε στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια και να μην παρασυρθεί.Και να ξεχάσει και το κάζο με την Ζάλγκιρις το 2018 σε ένα ανάλογο ζευγάρι με όλα τα χαρακτηριστικά.

 Προσέχουμε ότι η Μονακό είχαμε πει παίζει καλύτερα εκτός έδρας και δεν έχει δυνατή έδρα καθώς δεν έχει φανατικό κοινό.Επίσης και αυτή θα έχει μια πίεση πλέον και τον ενθουσιασμό ότι φτάνει σε κάτι μεγάλο.

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς μπορεί να κερδίσει ένα ματς στο Πριγκηπάτο. Στην τελική αν δεν μπορεί δεν αξίζει να πάει Βελιγράδι.Αγωνιστικά περιμένει ένα μεγάλο ματς από τον Ντόρσεϊ. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στα τρία τελευταία ματς με την Μονακό είναι στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Και τα μπλακ άουτ που παρουσιάζει απέναντι σε μια ομάδα με δικά του επίσης χαρακτηριστικά(αθλητικότητα,καλή άμυνα,Τζέιμς όπως Σλούκας κτλ).

Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ με 71-54 αλλά είχαμε επισημάνει ότι δεν έπαιξε καλά καθώς δεν είναι παραγωγικότητα αυτή. Στο δέυτερο σκοράρισε 72. Και πρόσφατα σε σημαντικό και όχι αδιάφορο ματς είχε σκοράρει 72 στην Γαλλία. Και έφαγε μια 20αρα. Άρα σκοράρει τελευταία 71π απέναντι στην Μονακό.Το σημείο κλειδί και εδώ είναι ότι έχει χάσει τις συνεργασίες και τους πόντους στην ρακέτα Καθώς συνήθως όταν δεν έχει τρίποντο έχει πρόβλημα στο σκορ. Αλλά είχε 8/27 και 10/30. Άρα μ.ο 9/28τρ. Οχι κακό ποσοστό και αριθμός ειδικά για Ολυμπιακό.

 Άρα το πρόβλημα είναι η έλλειψη δημιουργίας,συνεργασιών και αιφνιδιασμών από την άμυνα καθώς η Μονακό έχει επιστροφές και αθλητικότητα.Κάτι που φανερώνουν οι 29 συνολικά ασίστ και μάλιστα πολλές όταν όλα είχαν κριθεί.

Ακόμα και στο 71-54 είχε στην νίκη του μόλις 12 ασίστ δείγμα ότι δεν δούλεψε σωστά η επίθεση.