Το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν ήταν από τα λεγόμενα πονηρά όπως και αυτό που ακολουθεί με την Βιλερμπάν σε δύο μέρες πάλι στο ΣΕΦ. Αυτά τα ματς με πρέπει είναι που σε αγχώνουν περισσότερο όταν είσα φαβορί καθώς δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και πιο εύκολα παθαίνεις την ζημιά στο γηπεδό σου σε αυτές τις αναμετρήσεις. Δέιτε άλλωστε τις τελευταίες μέρες πως την έπαθε σε ανάλογα παιχνίδια η Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με τον Ερ Αστέρα αλλά και η ΤΣΣΚΑ σήμερα με την Καζάν στην Μόσχα.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ σοβαρός και πειστικός και μπήκε με το …μαχαίρι στα δόντια όπως λέμε στην άμυνα και καθάρισε το παιχνίδι από το 5λεπτο με το 10-0. Εκεί φάνηκε ότι η ελληνική ομάδα θα κέρδιζε ίσως και εύκολα . Και αυτό καθώς η Μπάγερν είναι κλασική ζημιάρα ομάδα και μαχητική με επιστροφές όπως την περασμένη εβδομάδα με την πρωταθλήτρια παρακαλώ Εφές στο Μόναχο.

Ο Ολυμπιακός δεν στέκομαι οτι κέρδισε πολύ εύκολα αλλά με τον τρόπο που ισοπέδωσε την Μπάγερν φτάνοντας και στους 30π. Με την άμυνα δηλαδή. Και διατήρησε φυσικά το αήττητο για 8 αγώνες στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός ειχε σαν αρχή την άμυνα και είναι πολύ σημαντικό ότι είναι η πιο σταθερή ίσως ομάδα φέτος στην διοργάνωση ειδικά συγκριτικά και με τα μπάτζετ. Και αυτό είναι που τον κάνει αισιόδοξο για πολύ ψηλά. Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός όσο ακόμα στραβωπατάνε Εφές και ΤΣΣΚΑ ελπίζει και για τετράδα και για πλεονέκτημα έδρας. Και δείχνει ότι αν δεν έχει κάποιο πολυ κακό μήνα θα δώσει την μάχη μέχρι τέλους.Υπάρχει αυτή η αύρα από την μπασκετικη υγεία που αποπνέει και όσο δεν έχει και τραυματισμούς.

Αγωνιστικά να έισαι 49-24 με την πονηρή Μπάγερν στην έδρα σου έχοντας στο ημίχρονο 0/6τρ(!) είναι το πιο σημαντικό. Γιατί δεν δείχνεις εξάρτηση από το μακρινό σουτ-σ.σ ασφαλώς θα το χρειαστείς σε άλλα παιχνίδια-και ότι ξεκινάς από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα σκληρή και βγήκε στο τρανζίσιον,διάβασε την άμυνα της Μπάγερν και κτύπησε όλα τα μις ματς ειδικά στην ρακέτα .Η Μπάγερν είχε 6 λάθη στο δεκάλεπτο και 1/6δ και 3/12σ. Που να πάει λοιπόν έτσι;

Ο πλουραλισμός των ερυθρολεύκων που όλοι είχαν να δώσουν από κάτι είναι εξίσου σημαντικό. Ο Λαρεντζάκης με τα 4τρ ήταν εκπληκτικός και με τα ντράιβ του και την αμυνάρα του και όλα. Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν στην ουσία πλην Λαρεντζάκη με τους άλλους να έχουν 2/15τρ! Θεωρητικά δεν άρεσαν στον Μπαρτζώκα τα 13 επιθετικά της Μπάγερν αλλά πολλά ήταν όταν όλα είχαν κριθεί και οι αλλαγές στην άμυνα τα έχουν αυτά. Αυτό που ίσως ακόμα δεν προχωρά είναι η ενσωμάτωση του Έισι. Μου κάνει εντύπωση να μην μπάινει καν σταδικά σε ένα ρόλο και να μένει σε ματς 30π χωρίς συμμετοχή.