Ασφαλώς δεν μπορεί να περίμενε κανείς στον Ολυμπιακό, όσο αισιόδοξοι και αν ήταν, που σωστά ήταν, και όσο κακός είναι, που είναι ο Παναθηναϊκός, τέτοιον «περίπατο» σε ντέρμπι.

 

Το 23-4 δια «περιπάτου» της 1ης περιόδου είναι ενδεικτικό μιας αναμέτρησης που τελείωσε πολύ νωρίς. Το «τρικ» Βόβορα δεν ήταν λάθος, με τον Κασελάκη και τον Παπαπέτρου στο «3-4» να εναλλάσσονται, αλλά όταν Nedovic και Macon δε…βλέπονται δεν υπάρχει σωτηρία στους «πράσινους». Όπως είχαμε πει, ο Walkup έγινε «βδέλλα» του ντεφορμέ Nedovic, που έμεινε «άσφαιρος» στο ημίχρονο και τελείωσε με 4/15 σουτ όταν όλα είχαν κριθεί. Και, μάλιστα, είχε και βοήθειες πάνω του, καθώς ο Siva δεν απειλεί όταν παίζουν μαζί. «Βούτυρο στο ψωμί» του Μπαρτζώκα.

Το ότι ο ΠΑΟ είχε 10 τρίποντα στο τέλος, όταν είπαμε ότι για να έχει τύχη να κερδίσει θα πρέπει να έχει πάνω από 9-10 τρίποντα, είναι πλασματικό, γιατί τα έβαλε όταν είχε τελειώσει το ματς με την διαφορά στους 20 πόντους! Ο Ολυμπιακός με τον Fall να «εξαφανίζει» τον Παπαγιάννη και με αυτό που κάνει φέτος τέλεια και είναι το «όπλο» του, δηλαδή την άμυνα, ξεπέρασε την όποια παγίδα μπορεί να κρύβει μια πρεμιέρα των «Clasico».

Η διαφορά δείχνει και είναι μεγάλη και όσο κι αν είναι ειδικά ζευγάρια αυτά και έχουν ιδιομορφίες, θα είναι μεγάλη έκπληξη όχι απλά να μην πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός, αλλά να μην τον πάρει και με ένα διπλό στο ΟΑΚΑ.

 

Η άμυνα έκρινε τα πάντα, λοιπόν. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να… «σκοτώσει» τον αντίπαλό του και γι’ αυτό χαλάρωνε, καθώς σε μια σειρά αγώνων το να κυνηγάς διαφορές μπορεί να σου φέρει και τραυματισμούς (πέραν του McKissic) και να δώσεις κίνητρο («εγώ») του… πεσμένου στο καναβάτσο αντιπάλου σου. Αυτό έκανε και ο εορτάζων χτες Μπαρτζώκας, που δε νομίζω ότι περίμενε τέτοιο «περίπατο». Και να μην έχουμε να πούμε σχεδόν τίποτα για ένα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, δεν έπαιξε και πολύ καλά με το λογικό της επίθεσης, αν και σχετικό είναι και αυτό όταν έχει παίξει αμυνάρα για 10′ σε τέτοιο ματς! Μάλιστα, όλα αυτά έγιναν με τον Ντόρσεϊ σε κακή μέρα με 2/10 σουτ και πέφτοντας στην «παγίδα» του Μποχωρίδη που τον εκνεύρισε στην άμυνα.

 

Σίγουρα το ματς του ΟΑΚΑ δε γίνεται να είναι τόσο εύκολο για τον Ολυμπιακό. Αν και ο κόσμος του ΠΑΟ είναι ξενερωμένος, θα πάει στο ΟΑΚΑ και θα είναι έδρα το ΟΑΚΑ. Και αρκετοί όπως οι Nedovic-Παπαγιάννης θα έχουν έξτρα κίνητρο. Αλλά ο ΠΑΟ θα πρέπει να βγάλει αντίδραση. Στο ΣΕΦ ήταν νωχελικός, σαν να παίζουν ένα ματς της σειράς.

 

Τέλος, τι θα γίνει σε αυτή την χώρα; Θα δούμε τελικό χωρίς επεισόδια, καθυστερήσεις κτλ; Πάλι τα ίδια χτες και δεν ξέρω ποιος έφταιγε. Όλα αυτά σε μικρότερη κλίμακα, αλλά σε ματς με οπαδούς μιας ομάδας και 20 πόντους; Ήμαρτον… Βλέπεις συνθήκες στο ΝΒΑ και λες τι κάνουμε εμείς εδώ, ρε παιδιά…