Ασφαλώς ήταν έκπληξη η απόκτηση του Τέρικ Μπλακ από τον Ολυμπιακό. Μιλάμε βέβαια για μια μεταγραφή που δεν αποτελεί και μεγάλη είδηση σε αντίθεση αν ήταν προ 2-3 ετών που θα αποτελούσε μεταγραφή βόμβα!

Να πάρουμε τα πράματα όμως με την σειρά. Και να τα αναλύσουμε. Ο Ολυμπιακός γέμισε την φροντ λάιν του φέτος και ήθελε ένα ακόμα καθαρό 5αρι πίσω από Φαλ και Μπολομπόι που μάλλον με δικαιώνει ήδη η εκτιμησή μου ότι δεν είναι κλασικό σέντερ και γι αυτό ο Μπαρτζώκας ήθελε και άλλο πάικτη στην θέση.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν η βασική επιλογή αλλά δεν προχώρησε. Συνεπώς θα πήγαινε λέγαμε σε άλλη Ελληνική μάλιστα λύση ο Μπαρτζώκας όπως οι Τσαλμπούρης-Τανούλης. Ο δεύτερος είναι εντελώς άπειρος και ανέτοιμος για υψηλό επίπεδο. Ο πρώτος προφανώς κρίθηκε ότι δεν είναι αυτό που ψάχνουν καθώς παίζει πιο πολύ στο τρίποντο στην επίθεση και είναι πολυ σοφτ για την θέση του σέντερ σε επίπεδο Ευρωλίγκα.

Ο Μπαρτζώκας προφανώς θα δώσει βάρος στην φροντ λάιν και ήθελε καλό 5αρι. Από το να πάρει κάποιον νέο,στα λεφτά αυτά βρήκε έναν έμπειρο παίκτη σε καλή ακόμα σχετικά ηλικία (31) που όμως έχει πάρει την κατιούσα. Συνεπώς ο Ολυμπιακός αποτελεί ευκαιρία για τον παίκτη και αν την πιάσει θα αποδειχθεί ευκαιρία και για την ομάδα που με λίγα λεφτά θα έχει βρει μια πολύ καλή λύση.

Η χρονιά είναι μεγάλη, τραυματισμοί υπάρχουν και ο αν ο Μπλακ είναι καλά θα βρει άνετα 10-15′ και την ευκαιρία να ανεβάσει πάλι το κασέ του.Μιλάμε για θηριώδη σέντερ που πάντως δεν έγινε μην ξεχνάμε ντραφτ και που δεν έχει μεγάλο ύψος (2.06μ) αλλά είναι πολύ σκληρός και εντυπωσιακός στα καρφώματα. Βαρύ πεντάρι κοινώς με αθλητικό κορμί όμως. Φεύγοντας από την Μακαμπι το 2020 πήγε στην Ζενίτ και μετά προσπάθησε πάλι για το ΝΒΑ. Και τον Φεβρουάριο του 2022 πήγε στην μεσαία Μπασεχερίσ στην Τουρκία που έριξε λεφτά. Για τέτοια ομάδα πολύ χαμηλά τα νούμερα με 6π,-3ρ. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι καθώς προ καιρού είχε και τραυματισμό σοβαρό(στην δεύτερη σεζόν στην Μακάμπι) αλλά δεν έδειχνε και σε ετοιμότητα μετά.

Καλός στις αλλαγές στην άμυνα που αρέσουν στον Μπαρτζώκα αλλά και καλός ριμπάουντερ. Στην επίθεση δεν έχει ατομικές φάσεις και του αρέσει το πικ εν ρολ παιχνίδι και άρα μπορεί να τον αξιοποιήσει ο Σλούκας ιδανικά.

Το ερώτημα πλέον όμως είναι τι γίνεται με τους Έλληνες. Ο Ολυμπιακός έχει Σλούκα, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ. Στην Ελλάδα υπάρχει θεματάκι και άρα θα πάρει και άλλο παίκτη. Αλλα όχι βασικό. Επίσης οι ξένοι είναι πια 7. Ο Μπαρτζώκας ήθελε και κλασικό σέντερ όπως ο Μάρτιν φάνηκε ξεκάθαρα και άρα ο Μπολομπόι ουσιαστικά πάιρνει την θέση Λιβιό. Στην Ελλάδα ποιός θα κόβεται; Καθώς ο Μπλακ επίσης είναι φανερό ότι αποκτηθηκε και για τα ματσαρίσματα με ΠΑΟ που στο σέντερ είναι εξαιρετικός με ΠαπαγιάννηΓκουντάιτις.

Με την έννοια αν στην σεζόν υπάρχουν τραυματισμοί γιατί οι άλλοι έξι ξένοι είναι σχεδόν αδύνατον να κοπούν. Επίσης για την Ευρωλιγκα ο Μπαρτζώκας θα έχει την δυνατότητα για το τρικ που λέγαμε,να κατεβάσει δηλ λίγο και τον Βεζένκοφ στο “3” ώστε να ψηλώνει το σχήμα και να μπαλώνει αμυντικές αδυναμίες από τα χαμηλά περιφερειακά σχήματα όταν είναι μέσα ο Καναάν.