Οσο και αν φαίνεται περίεργο είμαστε πλέον σε μια φάση να ξεχάσουμε το μπασκετάκι μας. Γιατί όμως; Τι προγραμματισμό έχετε κάνει εκεί στα μεγαλόσχημα γραφεία σας οι ειδικοί και ψευτοειδικοί παγκοσμίως. Κοροιδεύετε το ποδόσφαιρο που όμως κάθε μέρα είναι σε πλήρη εγρήγορση. 

Πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε το Μουντιάλ της Ρωσίας η κορυφαία δηλαδή διοργάνωση και προ εβδομάδας έχουμε ήδη σημαντικά παιχνίδια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην δε Αγγλία που ήταν και στην τετράδα του Μουντιάλ, είχαμε ήδη προχτές την πρεμιέρα.Κανείς δεν μίλησε για έλλειψη προετοιμασίας,οι ομάδες δεν έχουν δώσει καν φιλικά και κανείς επίσης δεν αναφέρθηκε στην κούραση των ακριβοπληρωμένων παικτών που παίρνουν πολύ πολύ περισσότερα χρήματα από τους μπασκετικούς αστέρες.

Στο μπάσκετ λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε αρχές Οκτώβρη για να ξεκινήσουν οι τοπικές διοργανώσεις και μέσα του μήνα οι Ευρωπαϊκές. Κοινώς αν βάλουμε ότι το αργότερο μέσα Ιούνη ολοκληρώθηκαν τα περισσότερα πρωταθλήματα και έκτοτε δεν είχαμε φέτος το καλοκαίρι κάποια σπουδαία διοργάνωση σε Εθνικό επίπεδο, θα μετρήσουμε 3,5-4 μήνες χωρίς σοβαρή δράση και 3 μήνες χωρίς καθόλου!

Μιλάμε λοιπόν ότι το 1/3 της σεζόν στην ουσία δεν έχει ειδικά φέτος τίποτα. Και μην πει κανείς παίζουν περισσότερο στο μπάσκετ το χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει πολύ καλύτερο μάρκετινγκ σε όλα τα επίπεδα και από το καθαρό οικονομικό κομμάτι, δηλαδή σε έσοδα, αλλά και από το οργανωτικό.

Θα έπρεπε και το μπάσκετ να μαθαίνει και να διδάσκεται από το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να δημιουργείς “εξάρτηση” με το άθλημα και 4 μήνες να μην κουνιέται φύλλο και να είναι όλοι διακοπές. Δηλαδή 4 μήνες οι μπασκετικοί ξεχνούν το μπάσκετ για ποιο λόγο; Για να ξεκουραστούν οι πάικτες; Δηλαδή στο ποδόσφαιρο δεν κουράζονται; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ας αλλάζουν στην τελική τακτική οι προπονητές, δεν είναι οι ομάδες τα… ΟΥΚ για να τους τρελαίνουν στην προετοιμασία και την καθημερινή προπόνηση εν μέσω δράσης. Ας παίζουν μπασκετάκι απλά… Ξυπνήστε από τις καρέκλες σας …