Η ΑΕΚ εδώ και χρόνια λέω ότι δεν έχω καταλάβει τι θέλει να κάνει. Και επειδή εμέις τα λέμε,εμείς τα ακούμε και στην τελική δεν μας πέφτει και λόγος,βαριέμαι να κάθομαι να γράφω πάλι τα ίδια και τα ίδια. Απλά είδα γκρίνιες και γκάζια για την νέα γκέλα της ΑΕΚ,αυτή την φορά στην Λάρισα. Ομως τα πράματα είναι απλά. Ξέρει κανείς τι στόχο έχει η ΑΕΚ; Ή έχει απλά βάλει λάθος προτεραιότητες. Οπότε να δούμε και πως κρίνεται.Η αλήθεια έιναι ότι στην ΑΕΚ έπεσαν λεφτά και πήρε και κύπελλο Ελλάδος και Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια “πεθαμένη” Α 1 που δεν κινείται φύλο όπως λέμε,με τα 2-3εκ το χρόνο η ΑΕΚ έκανε την “επαναστασή” της μετά τα σύντομα πέτρινα χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες για τα χρέη της. Αν και βρήκε ένα σοβαρό και δυνατό ως ένα σημείο παράγοντα(Αγγελόπουλο Μ),δεν επένδυσε όπως στις εποχές αρχές 2000 με τα παιδιά τότε από την χρυσή εφήβων και προτίμησε να κυνηγά τίτλους. Εφυγε και ο Ολυμπιακός και έτσι έμεινε μόνη σαν αντίβαρο που λέμε κόντρα στον ΠΑΟ. Παρόλα αυτά σαν brand είναι πράγματι το φαβορί πίσω από τους πράσινους για τον τίτλο,αλλά ήδη έχει χάσει μια συμμετοχή σε τελικό και γενικά ακόμα και ο Προμηθέας της έχει κάνει ζημιές. 

Οπως και να έχει και φέτος η ΑΕΚ έχει ένα πολύ περίεργο ρόστερ. Αναγκαστικά για να πάρει αρκετούς πρωτοκλασάτους παικτες,περιμένει να πάνε στα 34-35 για να τους αποκτήσει καθώς σε άλλες ηλικίες έχουν απαγορευτικές τιμές. Επί της ουσίας όμως η ΑΕΚ θυμίζει ομάδα που έρχονται οι παλιοί άσοι για το τελευταίο τους συμβόλαιο,καθώς ο μέσος όρος ηλικίας της είναι πολύ υψηλός. Ακόμα και παίκτες που λέμε μικρούς σχετικά όπως ο Γκίκας είναι στα 30. Είχε και τον Ραίς που ήταν στα 35-36 και ήταν για την αρχή της σεζόν για το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πήγε τελικό και έχασε το τρόπαιο. Με την λογική αυτή δεν απέτυχε καθώς προφανώς ο Παπαθεοδώρου έκτισε μια ομάδα με πολύ εμπειρία για να στοχεύσει σε συγκεκριμένα μεγάλα ματς.Πως θα βγει η σεζόν όμως όταν μοναδικοί σε ηλικίες κάτω των 28-30 είναι Ρογκαβόπουλος και Μωραίτης ουσιαστικά και ο Μόουζες που ήρθε πρόσφατα; Δεν βάζω τον Γόντικα που δεν έχει χρόνο συμμετοχής. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει πολύ εμπειρία αλλά ελάχιστη αθλητικότητα στο σύγχρονο μπάσκετ που αυτή παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Επιπλέον δεν έχει νεανικότητα και ενθουσιασμό και βγάζει πολλούς τραυματισμούς . Μέσα στην λογική αυτή θα πει βέβαια κάποιος και ειδικά ο κόουτς Παπαθεοδώρου και επί αυτού έχει δίκαιο ,ότι η ομάδα του είναι μέσα σε όλους τους στόχους.

Ο κόσμος όμως είναι απαιτητικός και δεν ανέχεται από μια ακριβή ΑΕΚ να έχει ξεμείνει ουσιαστικά από καθαρό πλέι μέικερ περιμένοντας τον 38αρη πια Ζήση εκεί με τον τραυματισμό του Γκίκα και αναγκαζόμενη να κατεβάζει εκεί τον Λάνγκφορντ που δεν είναι άσος. Ή να θυμάται τον Μωραίτη που αρχικά δεν υπολόγιζε καν! Και επίσης δεν μπορεί να βλέπει την ομάδα του να αγκομαχά να περάσει από ένα μέτριο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ,να παίζει γενικά κακό μπάσκετ και να χάνει στο Λαύριο και την Λάρισα. Και φυσικά να χάνει καθαρά από τον ΠΑΟ και από τον Προμηθέα μέσα και να έχει ήδη 4 ήττες. Ασφαλώς η σεζόν είναι μεγάλη. Αλλά και ο Παπαθεοδώρου πλέον σε πίεση καθώς έχει τις ευθύνες του για τον σχεδιασμό της ομάδας με τόσους μεγαλους σε ηλικία και καθόλου αθλητικότητα που απαιτεί ειδικά το σύγχρονο μπάσκετ. Βέβαια εδώ είναι και θέμα της δίοικησης..Οταν είχε επιλέξει τον Έλληνα τεχνικό που δούλευε στις μικρές Εθνικές νομίσαμε ότι η ΑΕΚ σχεδιάζει κατι μεγάλο σε βάθος χρόνου έχοντας μαζέψει πολλά ταλέντα. Αντ αυτού η δίοικηση ζήτησε άμεσα αποτελέσματα και ο κόουτς αναγκαστικά αποφάσισε να πάει σε πρωτοκλασάτες επιλογές σε μεγάλη ηλικία για να είναι καλυμμένος όπως λέμε. Το αποτέλεσμα είναι η Ρεάλ πχ να βάζει 18αρηδες και 20αρηδες και η φτηνή σε σχέση με την βασίλισσα ΑΕΚ που δεν πάει για τίποτα σοβαρό στην ουσία και δεν παίζει και στην Ευρωλιγκα,να μην χρησιμοποιεί καλά καλά τον ταλαντούχο και πιθανό για το ντραφτ του ΝΒΑ Ρογκαβόπουλο! Ολα μαζί δεν γίνονται. Η χρονιά θα δούμε πως θα πάει. Ο Παπαθεοδώρου έχει και πίεση και ευθύνη κυρίως γιατί η ΑΕΚ δεν τρομάζει κανέναν και στην ουσία θεωρητικά μειώνει το γκαπ με τον ΠΑΟ επειδή χαμήλωσαν οι πράσινοι οικονομικά. Το ερώτημα είναι όμως γιατί δεν παίρνει την απόφαση να κτίσει και ας μην πάρει τίτλο για 2-3 χρονια.Ολα μαζί δεν γίνονται και στο τέλος αλλάζει συνέχεια ρόστερ,ξένους και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε με τα πάμε ΑΕΚάρα και τα μπλα μπλα..