Αφού δεν έχασε χτες όπως πήγε το αλλόκοτο τρίτο ματς της σειράς και την τύχη ασφαλώς κρατά στα χέρια του αφού άλλωστε ξαναπήρε και την έδρα αλλά και δείχνει ότι έχει άστρο φέτος. Όμως κάλλιστα θα μπορούσαμε να γράφουμε σήμερα για την απόλυτη αυτοκτονία της ελληνικής ομάδας που αν τελικά έχανε χτες θα την έπαιρνε πιστεύω η κατηφόρα λόγω του τρόπου της ήττας… Ο Ολυμπιακός χτες δεν μου άρεσε. Θα έλεγα ήταν κακός για Ολυμπιακό και ας προηγήθηκε με 15π. Η δε 4η περίοδος ήταν καταστροφική και ας κέρδισε τελικά.

Αρχικά, για να πάμε στα σημαντικά, πήρε την έδρα και παλι και είναι δύσκολο να χάσει και άλλο ματς στο ΣΕΦ αν ηττηθεί βέβαια αύριο στο Μονακό. Στην τελική αν χάσει δύο φορές στο ΣΕΦ δεν αξίζει να πάει Βελιγράδι. Ασφαλώς δεν είναι στα καλύτερά του και δεν του παει η Μονακό και το κρατάμε αυτό. Και έχει μεγάλα γκαπ (κενά)στα παιχνίδια του με τους Γάλλους και είναι κάτι που πρέπει να προσέξει. Είχαμε επισημάνει ότι στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του με την Μονακό το πρόβλημα ήταν βασικά στην επίθεση. Χτες σκοράρισε 87π και κέρδισε. Ανησυχητικό ότι δεν κέρδισε καθαρά αλλά στην ρουλέτα…Και τα λάθη του ήταν πολλά (15 έναντι 8)και δεν περνά απαρατήρητο. Εβγαλε όμως κάποιες συνεργασίες και είχε το εξαιρετικό για τέτοιο ματς εκτός 10/24τρ. Και ειδικά για 3 περιόδους είχε καλό σκορ. Ακόμα και ο Λούντζης έβαλε δυο συνεχόμενα καλάθια και ο Γουόκαπ 2τρ! Αυτά είναι σημάδια νίκης.

Το ματς ήταν εξ αρχής πολύ άναρχο ειδικά απο τον ενθουσιασμό της Μονακό και περίεργο σε σχέση με το σετ μπασκετ που περιμέναμε. Η Μονακό όμως ήταν άστοχη και ο Τζέιμς σε πολύ καλή μέρα με 1/9σ! Με όλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα συνεχώς γενικά αν και δεν μπορούσε να περιορίσει τον Μπέικον στα χαμηλά σχήματα των μονεγάσκων. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε και αυτός χαμηλά σχήματα με τον Σλούκα για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, τον Γουόκαπ για την άμυνα ειδικά πάνω στον Τζέιμς αλλά και τον Ντόρσεϊ για να απειλεί από μακριά και να μην είναι στατικός ο Ολυμπιακός. Και του βγήκε αυτό. Ενδεικτικά ο Παπανικολάου έπαιξε 21 ΄και ο Μακίσικ μόλις 2′. Και ο Λαρεντζάκης κάτι δευτερόλεπτα. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε διαφορές έτσι αλλά το πρώτο καλό προβάδισμα με+9 το εξανέμισε άμεσα η Μονακό. Ομως το άγχος των Γάλλων και η αστοχία τους και η κλάση του Ολυμπιακού έφεραν το 58-73 στο 31′ και λες τέλος! Λάθος.
Ο Ολυμπιακός κάνει ένα τραγικό 4ο δεκάλεπτο και είναι τυχερός που κέρδισε. Η Μονακό με αδόκιμα σχήματα και με τρελό παιχνίδι με πολύ αθλητικότητα, εκμεταλλεύθηκε την κούραση της ελληνικής ομάδας. Ο Μπέικον έκανε ότι ήθελε στο χαμηλό σχήμα με τον Βεζένκοφ και έβαζε τρίποντα όπως και όλη η Μονακό. Με ένα 12-0 πήγε στο 70-73 και το έκανε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός σκοράρισε 6π για 8′ στην 4η περίοδο και η Μονακό προσπέρασε 80-79! Μετά όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Σημείο κλειδί ότι ο Ολυμπιακός που είχε χάσει 8 βολές πριν (13/21) είχε 8/8 στα τελευταία δύο λεπτά. Ομως κάλλιστα θα μπορούσε να χάσει και να λέμε άλλα σήμερα και να έχει πέσει το κράξιμο της… αρκούδας από όλους. Τέλος καλό όλα καλά και τελικά ντύθηκε πρίγκηπας. Αλλά δεν άρεσε. Η σειρά δεν τελείωσε. Η Μονακό αν το πιστέψει θα παλέψει. Μπορεί να κάνει το 2-2 και να έρθει στο ΣΕΦ για μια ζαριά.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τα λάθη του. Ανεπίτρεπτο να χάνεις +15 και να βρίσκεσαι και πίσω λίγο πριν το φινάλε. Αλλά κρατά την τύχη στα χέρια του χωρίς να είναι διασφαλισμένος. Καλύτερος ήταν ο Γουόκαπ. Ο Σλούκας είχε 21π και αρκετά καλά καλάθια αλλά δεν ήταν καλός για Σλούκα με μόλις 2ασ και 5 λάθη και πολύ νευρικότητα. Ενα θέμα ότι η Μονακό βγάζει εύκολα εκτός παιχνιδιού τον Φαλ .Ο Ντορσει παραμένει σε μέτρια κατάσταση (4/13 σουτ).