Οι Λέικερς το πήραν.  Δίκαια και καθαρά. Ηταν στην “φούσκα” του Ορλάντο η καλύτερη ομάδα και είχαν και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Οι αξιόμαχοι και αξιόλογοι Μαιάμι Χιτ ήταν μια ομάδα που χαιρόσουν να βλέπεις,ομάδα με την σημασία της λέξεως αλλά με ταβάνι. Τα έδωσαν όλα, άγγιξαν το θαύμα , αλλά δεν μπορούσαν κάτι παραπάνω.

Στην τελικη οι Λέικερς “έπρεπε” να το πάρουν καθώς “έπρεπε” να το αφιερώσουν και στην μνήμη του Κόμπε Μπράιαντ. Το πήραν όμως δίκαια.

Το Μαιάμι έχει το μέλλον του μπροστά του, αλλά θέλει και άλλο πρωτοκλασάτο παίκτη. Θα ήταν πχ σούπερ ομαδα και νέο πρότζεκτ αν έπαιρνε τον Αντετοκούμπο.

Οπως και να έχει όμως ο Μπάτλερ έκανε την “μεταγραφή” του σε παίκτη ηγέτη πρώτης γραμμης και ο Σποέλστρα είναι ο προπονητής της χρονιάς καθώς έχει βρει παίκτες που ήθελαν να αλλάξουν επάγγελμα (Ντάνκαν Ρόμπινσον που είχε 6τρ στο 5ο τελικό!) ή δεν είχαν γινει καν ντραφτ(!) ή ο Χίρο που δεν σου γεμίζει το ματι στα 20(!) του παίζει σαν 30αρης!

Αρα εχουν χώρο για να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα καθώς όλοι αυτοί πληρώνονται πολύ λίγο. Βάλτε και τον Ναν και καταλάβατε! Θέλετε και άλλα;Ο θηριώδης Αντεμπαγιο στα 23 του είχε συμβόλαιο 3 μύρια! Αν βλέπει τι παίρνουν οι αλλοι θα τρελαθεί!

Ο Χίρο 3εκ.! Ο Κράουντερ που ήταν σημαντικός μόλις 7! Και από 1,5εκ(!) οι Ναν-Ρόμπινσον! Παράνοια ε;

Ποιοί παίρνουν τα λεφτά; Από 20 πάνω κάτω οι 34αρηδες, αλλά χρήσιμοι ειδικά ο πρώτος, Ντράγκιτς – Ιγκουοντάλα. Και από 12(!) οι Χιλ που δεν ακούμπησε στα πλέι οφς, Ολινικ, Λέοναρντ(επίσης δεν ακούμπησε).

Πάμε στους Λέικερς. Ο “βασιλιάς” Λεμπρόν Τζέιμς στα 36 του σχεδόν πια, παίζει σαν 28αρης καθώς είναι… βιονικός, εξωγήινος, κανείς δεν ξέρει τι. Εκλεισε τους τελικούς με σχεδόν τριπλ νταμπλ, τρομερή άμυνα, βγήκε σαν απόλυτος ηγέτης μπροστά, τα έκανε όλα,ακόμα και ρεκόρ αγώνα με 6τρ έκανε! Απίστευτος, ο απόλυτος του ΝΒΑ σήμερα και ας είναι στην ηλικία αυτή.

Οι Λέικερς είχα πει και γράψει είναι το μεγάλο φαβορί καθώς δεν πίστευα τους Μπακς του Γιάννη και τις ομάδες της Ανατολής που όλο κάτι και όχι μόνο ένα, τους λείπει.

Στην δυνατή Δύση μου έλεγαν Κλίπερς. Με Λέοναρντ και Τζωρτζ. Κανείς τους δεν είναι όμως Λεμπρόν και με τον Μπέβερλι στον άσο και τον Ζούμπατς στο σέντερ πως να πάρεις τίτλο; Είναι σαν να λες ότι θα πάρεις Ευρωλίγκα με τον Μποχωρίδη στον άσο και τον Βουγιούκα στο σέντερ…

Ο Βόγκελ έκανε τρομερή δουλειά στο Λος Άντζελες. Ξεκίνησε σαν ασίσταντ στην Ιντιάνα, μετά χεντ και μετά Ορλάντο. Εκανε τρομερή δουλειά καθώς διαχειρίστηκε προσωπικότητες μεγάλες και είχε καλό κλίμα.

Οι ομάδες της Δϋσης είχαν πολλά θέματα. Το Χιούστον τρομερή περιφέρεια και καθόλου όμως ψηλούς. Αλλο μεγάλο όνομα δεν υπήρχε αλλά ομαδες που φτιάνουν. Με Τζόκιτς μόνο δεν παίρνεις τίτλο αναφερόμενος στο Ντένβερ και γι αυτό έλεγα απόλυτο φαβορί οι Λέικερς.

Πέραν της χημείας όμως έχει στήσει και καλό ρόστερ ο Βόγκελ. Ο Ντέιβις σούπερ 4αρι. Αν χρειαστεί και στο 5 ή δέυτερος σέντερ στα χαμηλά σχήματα. Ο Χάουαρντ με την εμπειρία του παρά τα χρόνια χρήσιμος στο σέντερ γιατί δεν περιμένουν κάτι τρομερό απ αυτόν όταν έχεις μέσα για τα ριμπάουντς Λεμπρόν και Ντέιβις που έχουν φτιάξει το απόλυτο δίδυμο φόργουορντ.

Ο Ρόντο στα 34 για ένα 15λεπτο για να ξεκουράζει τον Λεμπρόν μια χαρά στο πόιντ. Καθώς καλύτερος πασέρ ήταν ο απόλυτος σούπερ σταρ Λεμπρόν!

Οι Μαρκίφ Μόρις, Ντάνι Γκριν, Κάλνγουελ και Κούζμα είχαν τις ευκαιρίες τους ανά αγώνα καθώς είναι όλοι καλοί παικτες για τρίτους ρόλους και ενίοτε δεύτερους.

Ο Καρούσο κάπως ανάλογα και με όλα αυτά οι “διόσκουροι” δεν ήταν μόνοι αλλα ειχαν και στηρίγματα που όταν χρειάστηκε πήραν και πρωτοβουλίες αλλά χωρίς να έχουν το άγχος και γι αυτό άλλωστε πέτυχαν.