Αναμφίβολα είναι η καλύτερη σειρά και η πιο αμφίρροπη και, μάλιστα, με θέαμα, σασπένς και ανατροπές. Και είναι δίκαια ισόπαλη. Και στο ματς της Παρασκευής μπορούσαν να κερδίσουν και οι δύο όπως και στο προηγούμενο. Ματς καρμπόν θα έλεγε κανείς, καθώς πάλι προηγήθηκε καθαρά η πιο έμπειρη ομάδα, δηλαδή ο Ολυμπιακός, αλλά πάλι προσπέρασε η Μονακό και αυτή την φορά «χαμογέλασε». Αν βάλουμε και τις νίκες στο «ΣΕΦ» που «μοιράστηκαν» και από άνετα αποτελέσματα μάλιστα, έχουμε απόλυτη ισορροπία.

 

Η Monaco έχει τρομερή αθλητικότητα, ενέργεια, ενθουσιασμό και κλάση με Bacon-James και γυρίζει τα ματς όταν δείχνει να τα παίρνει ο Ολυμπιακός, που δεν αρκεί η ελληνική ψυχή, η καρδιά και η εμπειρία πάντοτε. Ήταν ένα ματς απόλαυσης και χωρίς πολλά πολλά να πούμε, καθώς κρίθηκε στην… «ρουλέτα». Ο Ολυμπιακός αν και είχε μόλις 1 λάθος (!) και 6/16 τρίποντα στο 1ο ημίχρονο, όχι απλά δεν «καθάρισε» το ματς, αλλά ήταν μόλις 38-42 μπροστά, με τους Γάλλους να έχουν 2/13 τρίποντα. Με αυτά τα νούμερα λες πως έπρεπε να είναι στο +15 ο Ολυμπιακός. Τελικά το πήγε εκεί λίγο αργότερα με το 38-49, αλλά οι Γάλλοι απάντησαν όπως και στο περασμένο. Ο Bacon που έκανε ότι ήθελε στο «3-4» και στις αλλαγές και με όποιον ήταν μπροστά του (και είναι παίκτης των 2εκ για πλάκα), το πήρε πάνω του. Μαζί με τον James άλλωστε η Monaco έχει ένα σούπερ πανάκριβο δίδυμο που χειροκρότησε και ο μεγάλος άσος του ΝΒΑ, Kevin Durant, που ήρθε να δει το φιλαράκι του Mike James.

Ο Ολυμπιακός μετά το 38-49 άρχισε τα λάθη και έκανε 6 μαζεμένα στην 3η περίοδο! Το 53-59 στο 27’έγινε 70-61 στο 32′! Εκεί όμως βγήκαν μπροστά οι παλιές καραβάνες Σλούκας-Παπανικολάου και το γύρισαν σε 70-71. Μετά θρίλερ. Όπου κάτσει η «μπίλια». Μπάλα είναι, ματσάρα ήταν. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχασε ενώ η Monaco είχε μόλις 5/23 τρίποντα και ο James 1/10 (!) και ενώ αυτός είχε μόλις 10 λάθη και 11/29 τρίποντα. Πάλι όμως είχε πρόβλημα σε συνεργασίες και στο να βάζει την μπάλα στην ρακέτα. Ο Ντόρσεϊ με 3/13 σουτ και ο άποντος πάλι McKissic φανερώνουν το πρόβλημα στο σκορ, ενώ πλέον δεν υπάρχει στην εξίσωση και ο Λαρεντζάκης που στην αρχή της σεζόν έδινε λύσεις και επιθετικά. Σαφώς λείπει και ο Martin επιθετικά κάπως. Τρομερός ήταν ο Παπανικολάου, αν και έχασε φάσεις -λογικά όμως- απ’ τον φοβερό Bacon. Σταθερά καλοί οι Βεζένκοφ, Fall και καλός και ο Σλούκας επιθετικά.

 

Επόμενη μέρα. Ο Ολυμπιακός έχει το 5ο και τελευταίο ματς στην έδρα του. Σαφώς παραμένει φαβορί. Πέτυχε τον στόχο της μιας νίκης στο Monaco για να πάρει την έδρα. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει εκεί την πρόκριση, θα μπορούσε και να έχει αποκλειστεί. Είναι θέμα ότι χάνει διαφορές εύκολα και δεν του πάει το άναρχο παιχνίδι της Monaco, με το «πλούσιο» ταλέντο της.

 

Το ματς στο «ΣΕΦ» δεν θα είναι εύκολο. Η Monaco έχει ενθουσιασμό, άγνοια κινδύνου και δύο παικταράδες κλάσης και ο Ολυμπιακός θα έχει να διαχειριστεί και την πίεση. Και μια ομάδα, επίσης, που, μην ξεχνάμε, παίζει καλύτερα εκτός έδρας και ξέρει να γυρνά παιχνίδια. Όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί λόγω «ΣΕΦ» είναι εκτός κλίματος. Το ότι είναι απλά φαβορί λόγω έδρας δεν σημαίνει κάτι παραπάνω αν δεν παίξει καλά. Και στο πικ απόδοσης των δύο ομάδων, νομίζω παίζει καλύτερα η Monaco. Άρα υπομονή και στο παρκέ θα κριθεί ποιος θα πάει Βελιγράδι