Το έχουμε πει πολλές φορές και το ξαναλέω , Οι εποχές άλλαξαν, Σπανούλης και Πρίντεζης είναι σε ηλικία που δεν μπορούν να παίρνουν μόνοι τους τα παιχνίδιαοι ξένοι του Ολυμπιακού είναι φτηνοί και με ρίσκα, ο κόσμος λείπει και μαζί και η καλή γενικά έδρα και ένας Σλούκας δεν φέρνει την άνοιξη! Η απόκτηση του Έλληνα άσου με σχεδόν 2εκ δημιούργησε υπεραισιοδοξία στο λιμάνι που όμως δεν είχε βάσιμους λόγους πόσο δε μάλλον σε μια Ευρωλίγκα που όλες οι μεσαίες ομάδες είναι ενισχυμένες.

Είχαμε πει ότι ο Ολυμπιακός έχει μια συμπαθητική ομάδα που θα κάνει μεγάλες νίκες και κακές ήττες και θα παλέψει για τα πλέι οφς. Την ίδια ώρα άλλοι για να “πουλήσουν” μίλαγαν για Φ4. Καλά πάμε παρακάτω. Οτι είπαμε έγινε και στο τέλος του έργου ο Ολυμπιακός σκουντουφλά…Δεν ξέρω αν φταίει ότι δεν πήρε άλλο ξένο μεσούσης ο Μπαρτζώκας ή όχι αλλά λόγοι υπάρχουν πολλοί για την κατάρρευση. Οχι όμως και στο βαθμό αυτό

Ο Ολυμπιακός από το πολλά υποσχόμενο διπλό στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι στις 12/1 έχει ένα καταστροφικό μήνα που νίκησε μόνο στην Γαλλία την Βιλερμπάν στην παράταση και λίγες μέρες πριν είχε χάσει στο γηπεδό του από την ίδια ομάδα. Συνολικά γράφει 6 ήττες στα 7 τελευταία και μετά το σοκ με την κακή εμφάνιση και την άνετη ήττα με τον κακό φέτος ΠΑΟ στο ντέρμπι ,ήρθε η σφαλιάρα στην αγαπημένη του Πόλη και τέλος. Οχι ότι περίμενε κάτι, αλλά αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία θα είχε απλά να ελπίζει.

Το χειρότερο δεν είναι ότι λογικά έχασε από μια καλύτερη και ακριβότερη ομάδα, αλλά ότι διασύρθηκε και σε ματς που ξεκίνησε ιδανικά με +15! Αυτό ακριβώς φανερώνει ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού φέτος είναι μεγάλο και πρέπει να το ψάξει. Και σίγουρα ότι έλλειπαν Παπανικολάου και Χάρισον δεν αλλάζει και πολλά και ούτε μια αποπομπή Μπαρτζώκα που ήδη αρκετοί κράζουν, είναι λύση.

Ο Ολυμπιακός μετά την συντριβή στην Πόλη μπαίνει σε βαθιά εσωστρέφεια καθώς το μέχρι τέλους του στερεί την δυνατότητα να κυνηγά κάτι και από μέσα Φλεβάρη δεν έχει στόχους και λόγους ύπαρξης που λέμε. Θα περιμένει τον σχεδιασμό του Αυγούστου και πάλι στην δράση Οκτώβρη ! Κακό για μια ομάδα με το μέγεθος των ερυθρολέυκων. Δικιά του όμως η επιλογή. Και πλέον μπάινει σε εσωστρέφεια και προβληματισμό και για την επόμενη μέρα που ήδη κτύπησαν οι καμπάνες και πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις και όχι απλά να περνά ο καιρός.

Ο Ολυμπιακός ενόχλησε με την εικόνα του και εμφάνιση και γλίτωσε το πολύ κράξιμο καθώς η ποδοσφαιρική του ομάδα νίκησε την ίδια ώρα την Αιντχόφεν, καθώς με τρομερή άμυνα και κορυφαίο τον Λαρεντζάκη (10π στο δεκάλεπτο) και μαζί με Σλούκα-Μακίσικ συνέχεια μαζί στην περιφέρεια προηγήθηκε με 11-26 αιφνιδιάζοντας την Εφές. Ομως η είσοδος Σπανούλη-Πρίντεζη αλλά και Τζένκινς μετά από 2′ έφεραν γενικό μπλακ άουτ στο 12′(13-28)! Πρόβλημα στην ενέργεια στην άμυνα αλλά και στην επίθεση και αρχικά ένα 11-0 και σύνολο ένα 22-2 σε 7′ και 37-30! Το ματς τουμπάρισε. έκλεισε το ημίχρονο 43-34 και ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε κάτι καθώς ήταν τραγικός στην επίθεση σκοράροντας μετά βίας 53π και άρα 27 σε 3 περιόδους!

Η Εφές αν ήθελε κέρδιζε και με 30π χαλαρά καθώς έκοψε ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός έκανε 22λ,είχε μόλις 6/19τρ αν και ξεκίνησε με 4/5 και ουδείς άλλος πλην Λαρεντζάκη ήταν διψήφιος.Μάλιστα ο Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ αλλά και πρώτος πασέρ με 8ας! Αυτό τα λέει όλα. Κάτι ακόμα. Ο Μαρτίν χάθηκε με 4π και 0(!)ριμπάουντς! Δεν γίνονται αυτά. Σπανούλης και Πρίντεζης 1/8σ και 6λ μαζί.

Η ομάδα δείχνει πλέον και “αρρωστη” ή με προβλήματα άλλης φύσεως… Δεν είναι εικόνα αυτή. Και το καλοκαίρι θα πρέπει να πάει σε ριζικές αλλαγές, αλλαγή φιλοσοφίας, σελίδας και όχι μπαλώματα για να είμαστε όλοι καλά με όλους και ότι βγει και με ένα μόνο πρωτοκλασάτο παίκτη (δεν εννοώ τις παλιές καραβάνες που πλέον δεν κάνουν την διαφορά).