Ολα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα αλλά τα θέματα που έχουν να επιλύσουν οι πράσινοι είναι ήδη αρκετά. Και ενώ ψάχνουν και για την απόκτηση ενός καθαρό πόιντ γκαρντ ,οι νίκες στο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” με Παρτίζαν και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές αλλά και η κατάκτηση του Σούπερ Καπ (που εχάθη πέρσι)με τις νίκες με Λαύριο και Προμηθέα φέρνουν έναν άλλον αέρα. Σε συνδιασμό και με την παρουσία αλλά και δουλειά του Πρίφτη στο πάγκο. Ομως υπάρχουν και σοβαρά θέματα άλυτα. Και άλλα που είναι ερωτηματικά . Ένα από αυτά είναι το τρίποντο. Ο ΠΑΟ ποντάρει πολλά στο τρίποντο καθώς έχει πρόβλημα στην δημιουργία στο σετ μπάσκετ αφού δεν έχει καθαρό δημιουργό. Προς το παρόν δεν έχει φανεί το πρόβλημα αλλά στα επίσημα ματς στην Ευρωλίγκα που μεγαλώνει και ο βαθμός δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα,το πρόβλημα μπορεί να διογκωθεί.

Ο ΠΑΟ στην Πάτρα είχε 6/31τρ με το Λαύριο και έμεινε στους 74π και 6/22τρ με τον Προμηθέα αλλά εδώ σκοράρισε 92 καθώς έβαλε την μπάλα στην ρακέτα. Ομως καθώς δεν έχουν δημιουργία οι ψηλοί του και ποστ παιχνίδι πολύ(βελτιωμένος όμως σε σχέση με πέρσι εδώ)θα υπάρχουν μεγάλα νεκρά διαστήματα που εξ αυτών έχασε και τις διαφορές και στα δύο ματς του Σούπερ Καπ έστω και πρόσκαιρα επί της ουσίας. Ο ΠΑΟ είχε 12/53τρ και ποσοστά λίγο πάνω από το 25% ,δηλ πολύ κακό νούμερο και ειδικά για το επίπεδο αυτό.Περιμένει πολλά από τον Οκάρο Γουάιτ στο “4”που έχει σουτ αλλά δεν το έχει δείξει καθόλου αν και ήταν γενικά πολύ καλός στην Πάτρα. Ο Οκάρο είχε 1/6τρ και ο Μέικον 1/11! Τραγικά ποσοστά. Γενικά όμως κλασικός σουτέρ δεν υπάρχει. Ο Πέρι δεν είναι κακός και είχε 4/13 αλλά είναι και μέρας. Ο καλύτερος σουτέρ παραμένει ο Νέντοβιτς που είναι όμως ανέτοιμος ακόμα λόγω της πολύμηνης απουσίας του και είχε 2/6τρ. Και ο αρχηγός Παπαπέτρου που είχε μόλις 2/5τρ καθώς δεν πήρε προσπάθειες από μακρυά. Ο Κασελάκης είχε 2/2τρ με το Λαύριο αλλά 0/4 με τους πατρινούς.

Συνεπώς αν δεν ρολάρει ο Νέντοβιτς και ειδικά στο σετ μπάσκετ ο ΠΑΟ θα έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και θα του λείπει το μακρινό σουτ που θα είναι θέμα μέρας βασικά. Και περιμένει απαραιτήτως επί του θέματος την άνοδο του Οκάρο. Ενα άλλο πρόβλημα όμως είναι και η περιφερειακή άμυνα. Ο Πέρι πιέζει στην μπάλα αλλά ο Νέντοβιτς και ο Μέικον δεν είναι ιδιαίτερα ικανοί(γνωστό για τον πρώτο) και μένει ο Ρος να κλέινει τρύπες και να αναλαμβάνει σκόρερ του αντιπάλου. Το πρόβλημα του ΠΑΟ ήταν μεγάλο πέρσι στην άμυνα στην περιφέρεια που θύμιζε ελβετικό τυρί και είχε αναγάγει σε ήρωες πολλούς αντιπάλους. Το Λαύριο είχε 8/24τρ και ο Προμηθέας 14/30. Συνεπώς ποσοστά 40%+ ,απαράδεκτα και απαγορευτικά για όνειρα στην Ευρωλίγκα ενώ δέθχηκε και 11 κατά μ.ο Χάνοντας πολλές περιστροφές και ατομικές φάσεις. Σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσει εκ των έσω ο Δημήτρης Πρίφτης