Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα είχαμε θρίλερ στο θρυλικό Γιαντ Ελιάου (σ.σ η παλιά του ονομασία) στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου που βρέθηκε απέναντι στην παλιά του ομάδα για χρόνια, αγαπά τα θρίλερ (όχι ότι πάει πίσω πια και ο Ολυμπιακός) καθώς φέτος έχει κατεβάσει κάπως το μπάτζετ και δεν έχει την περσινή ποιότητα αλλά ο στόχος είναι όπως και του Ολυμπιακού πάντα τα πλέι οφς. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είναι μια ροκ ομάδα μέρας που έχει διακυμάνσεις στο παιχνίδι αλλά ικανός για το καλύτερο (βλέπε νίκη στην Βαρκελώνη) αλλά και το χειρότερο.

Το θρίλερ επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με την παράταση σε ένα ματς που κυριάρχησαν οι άμυνες και η ένταση και τα πολλά λάθη και έτσι μπορεί να πει κανείς ότι ο ένας “χάριζε” εξ αυτών το ματς στον άλλο και η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Ισραήλ χωρίς Παπανικολάου-Χάρισον αλλά στις θέσεις αυτές έχει παίκτες. Και πήρε μια μεγάλη νίκη από αυτές που δίνουν πρόκριση όπως λέμε. Γενικώς την έβγαλε …τζάμι στα θρίλερ με την Μπάγερν στο Μόναχο και στο Τελ Αβίβ και απέναντι σε ομάδες με ιδίους στόχους. Αν καθαρίσει τα δύο ματς με πρέπει με την Βιλερμπάν μέσα έξω μπαίνει στη τελική ευθεία με σοβαρές αξιώσεις πρόκρισης την ώρα που η Μακάμπι απλά θα παλεύει. Το ματς με την Βιλερμπάν πάντως με το άγχος του πρέπει στο ΣΕΦ και απέναντι σε αθλητική ομάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο στην φετινή αλλοπρόσαλλη γενικά Ευρωλίγκα.

Κάτι ακόμα. Ο Μπαρτζώκας και ορθώς ασχέτως αποτελέσματος ακολούθησε αθλητικά σχήματα και παρακέρδισε πλέον ένα ακόμα παίκτη στο ροτέισον τον Λαρεντζάκη. Βασικά κέρδισε με τον Σπανούλη στο πάγκο σε όλο το β’ μέρος και στην παράταση με τον αρχηγό να παίζει λογικά μόλις 5′ καθώς στα 38 πια δεν θα ήταν εύκολο να αντέξει στην Αμερικάνικη πίεση της περιφέρειας της Μακάμπι και ειδικά να τα βγάλει πέρα στην άμυνα. Ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον Λαρεντζάκη, τον πίστεψε και ο Έλληνας παίκτης τον δικαίωσε με το παραπάνω. Με μεγάλα σουτ,με τις κρίσιμες βολές στα 15” στο 85-86 και με τρομερή άμυνα πάνω στον Ουιλμπέκιν αλλά και πάθος γενικά που ενέπνευσε όλους τους άλλους. Μαζί με τον ηγετικό Σλούκα που το πήγε …σερί στο β’ μέρος και την παράταση παρά την κόπωση, έφτιαξαν ένα Ελληνικό σούπερ δίδυμο. Και οι ερυθρόλευκοι πήραν ένα μεγάλο διπλό παρά τα …σπόρια και 2-3 σφυρίγματα που πήρε η έδρα με αποκορύφωμα τρεις βολές στα 7” σε προσπάθεια (;) του Ουιλμπέκιν από το κέντρο! Ο Αμερικανός έχασε την 3η βολή που θα έγραφε το 88-88 στα 4” και ο Λαρεντζάκης έβαλε μια. Το θρίλερ ήταν ατέλειωτο όμως με τον Μπράοντ να βρίσκει ταμπλό -στεφάνι στο μηδέν από το κέντρο!

Ο Μπαρτζώκας γενικά κοουτσάρισε πολύ καλά. Πήρε ρίσκα και δικαιώθηκε. Εβαλε και κοντές πεντάδες με χαμηλά τριάρια και πήγε και σε ψηλά σχήματα στην παράταση με Βεζένκοφ στο 3 για να έχει και τον ξεκούραστο τότε Πρίντεζη μέσα. Δεν άλλαξε καθόλου το δίδυμο Σλούκα-Λαρεντζάκη και δικαιώθηκε. Γενικά το ματς είχε πολλές διακυμάνσεις. Με 1/8τρ ο Ολυμπιακός ψαχνόταν στο πρώτο μέρος που έκανε 4′ να σκοράρει και το ματς αρχισε με το παιδικό 2-0 στο 4′!

Η Μακάμπι πήρε σχεδόν διψήφιες διαφορές αλλά ο Ολυμπιακός με τρομερή άμυνα στο β’ μέρος δέχθηκε 24’στα 18′! Πέρασε μπροστά με 64-67 στο 38′ και έκανε δύο κολλητά λάθη στην επίθεση και έχασε αμυντικά ριμπάουντς! Η Μακάμπι πέρασε 71-67 στα 59”και ήταν η σειρά της για αυτοκτονία…Στο 71-71 ο Ολυμπιακός στα 24” προτίμησε το φάουλ,ο ΝτόρσεΙ έχασε μια βολή αλλά η Ελληνικη ομάδα έχασε το ρμπάουντς και ο Ουιλμπέκιν μοιραίος για την Μακάμπι έχασε άλλη μια βολή για να ισοφαρίσει με βολές από μπάσιμο στα 2” ο Σλούκας.

Σύνολο 39 λάθη και οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός 8/26τρ και η Μακάμπι 6/27 με τον Ουιλμπέκιν με 5/16σ και 8 λάθη.Κλειδί και οι 10 χαμένες βολές της Μακάμπι.Για τον Λαρεντζάκη τα είπαμε, για Σπανούλη (5′) επίσης. Ο Σλούκας 21π και 11ας αλλά και 6 λάθη. Ο Μαρτίν επηρρεασμένος από τον τραυματισμό του,πάλεψε στην άμυνα ο Τζένκινς και στην ρακέτα οι Λίβιο-Ελις. Ο Μακίσικ μέτριος αλλά όχι κακός. Καλή δουλειά και αθόρυβη ο Βεζένκοφ, καλός στην αρχή ο Πρίντεζης που έδωσε στα δύσκολα λύσεις μπροστά (12π). Μέτριος και άστοχος με κακές επιλογές (0/4τρ) ο Χαραλαμπόπουλος.

*4/4 πλέον η Φενέρ που έχουμε πει έχει καλό ρόστερ και μπαίνει πάλι στο κόλπο.