Μπορεί η αποχώρηση των ρώσικων ομάδων να έφερε χαμόγελα στα ελληνικά επιτελεία αλλά τα πράματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Καθώς η ΤΣΣΚΑ ασφαλώς είναι ένας …βραχνάς λιγότερος για τις ομάδες με υψηλούς στόχος καθότι είναι στις μόνιμες πρωταγωνίστριες, αλλά και η ενισχυμένη Ζενίτ ήταν μια αξιόλογη ομάδα με στόχο ακόμα και το Φ4. Και φυσικά ακόμα και η Ουνίξ Καζάν που έκανε φέτος μέχρι την απόσυρση μια εξαιρετική σεζόν. Αλλά ενώ αρχικά φάνηκε ότι τα πράματα γίνονται ευκολότερα για την οκτάδα για τον πρωταγωνιστή Ολυμπιακό και ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις (ανάλογα τι θα κάνει και ο ίδιος) για τον ΠΑΟ, εν τούτοις τα πράματα δεν είναι έτσι.

Η Ευρωλίγκα έδωσε δικαίως wild card σε Βαλένθια και Παρτιζάν και ειδικά στην δεύτερη. Και έχουμε και την επιστροφή της μεγάλης και ιστορικής Βίρτους Μπολόνια. Συνεπώς πάνω που φάνηκε ότι τα πράματα γίνονται πιο βατά και στρωτά για τις ελληνικές ομάδες, η άφιξη μεγάλων ονομάτων με κόσμο, λεφτά και τεχνογνωσία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η Βίρτους Μπολόνια με τον βασιλιά του καφέ σαν ιδιοκτήτη θα έχει σχεδόν 12-15εκ αγωνιστικό μπάτζετ και φυσικά πολύ κόσμο και βαρύ όνομα. Η Παρτίζαν έχοντας τον τρομερό της κόσμο και με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο, επέστρεψε στην πρώτη γραμμή και επιστρέφει και στην κορυφαία διοργάνωση. Μάλιστα με τα υψηλά έσοδα που περιμένει από τα εισιτήρια αλλά και από την στήριξη του κράτους σε χορηγίες ειδικά, θα έχει μπάτζετ πάνω κάτω σαν τον Ολυμπιακό!

Επίσης η Βαλένθια ήταν αξιόλογη στην τελευταία συμμετοχή της και πλέον αναμένεται να ρίξει πάλι χρήμα. Η Φενέρ με τον Ιτούδη στον πάγκο αυτομάτως ανεβαίνει πάλι επίπεδο έχοντας και λεφτά και έτσι βλέπουμε ότι με την άνοδο χωρών όπως Γαλλία και Γερμανία δεν υπάρχει εύκολη ομάδα. Θεωρητικά στην επόμενη Ευρωλίγκα οι …μικροί θα είναι η Άλμπα και η Μπάγερν που είδαμε πόσες ζημιές κάνουν και η δεύτερη φτάνει και στα πλέι οφς τελευταία. Οι γαλλικές Μονακό και Βιλερμπάν και ειδικά η πρώτη που ρίχνει και πολύ χρήμα είδαμε πόσο επικίνδυνες τουλάχιστον είναι. Και οι σέρβικες Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν με την τρομερή τους έδρα, με τεχνογνωσία και Ζοτς η δεύτερη είναι αμελητέες; Πόσο δε μάλλον όταν ο Ολυμπιακός που έφτασε Φ4 έχασε δύο φορές φέτος από τον Ερυθρό Αστέρα και ο ΠΑΟ έφαγε 35π στο Βελιγράδι!