Η πρεμιέρα της Ευρωλίγκα πιστοποίησε αυτά που λέμε καιρό και στο Sport24Radio 103.3. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη διοργάνωση αυτή και ότι δεν είναι έτοιμες ακόμα οι μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε να κερδίσει με την άμυνα και ένα καλό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος με ένα 17-1 με δίδυμο ψηλών το παντελώς αδόκιμο για υψηλό επίπεδο Αγραβάνη-Τσαϊρέλη, τη μαχητική κροατική Τσεντεβίτα στην Κρήτη λόγω τιμωρίας. Σε ένα γήπεδο που δεν γέμισε πάντως. Και με τον Ολυμπιακό ανέτοιμο παντελώς με την μεγάλη εξάρτηση από τον Σπανούλη που μάλλον θα αργήσει να βρει τα πατηματά του καθώς πολύ απλά μεγαλώνει και αλλάζει και στυλ όπως πολύ εύστοχα επισήμανε και ο μεγάλος Στιβ Γιατζόγλου. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τουλάχιστον ένα παίκτη στο 3-4 καθώς ο Παπαπέτρου δεν δείχνει έτοιμος ακόμα για μεγάλα πράματα και έχει μείνει στάσιμος και ο Στρόσμπερι δεν καλύπτει τρύπες. Το μακρινό σουτ λείπει, η αλλαγή ρυθμού επίσης που έδινε ο Σλούκας και ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος παρά την τεραστια φόρμα του Πρίντεζη (που να έχει δηλαδή και κανένα τραυματισμό και να λείψει…). Η άμυνα είναι το δόγμα Σφαιρόπουλου από πέρσι αλλά πρέπει να προσέξει μην γίνει ΠΑΟ επί Πεδουλάκη και δεν βάζει 70 να παίρνει τα ματς.

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε επίπεδο αλλά επανήλθε στο μετά του 2010 με τα χαμηλότερα μπάτζετ. Ο Καλάθης ακόμα δεν κάνει την διαφορά, οι Σέρβοι έχουν αδυναμίες στο πιν εν ρολ και στην άμυνα και ο Μπαρτζώκας τον χτύπησε τον ΠΑΟ αλύπητα στο κομμάτι αυτό διαβάζοντας τέλεια το ματς και από -10 η Κούμπαν καθάρισε εύκολα τους πράσινους που προσγειώθηκαν μετά το μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ. Θέλουν δουλειά στο ριμπάουντ, στην άμυνα, στους ψηλούς και όχι μόνο και με τον Γκιστ στο σέντερ στα αθλητικά σχήματα επίσης το στοίχημα δεν δείχνει κερδισμένο. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός φαίνεται με το καλημέρα ότι είναι καλοδουλεμένες ομάδες με τρομερή εμπειρία και τεχνογνωσία αλλά δεν ξεκινάνε σαν φαβορί σε μια Ευρωλίγκα πολύ πονηρή.

Υπάρχει εύκολο ματς; Δείτε τα φαβορί. Η Μπαρτσελόνα με 6/29 τρίποντα έχασε εύκολα στην πρωτάρα Καρσίγιακα που έπαιξε και άμυνα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ ακόμα δεν έχει νίκη στα επίσημα ματς και έχασε εύκολα στην Μόσχα από την καυτή και ακριβή Χίμκι. Και η πανάκριβη Φενέρ χρειάστηκε έδρα και Σλούκα να γυρίσει από -10 με την Μπάγερν στην Πόλη με ένα τρομερό 22-6 στο τέλος αλλά έδειξε μέταλλο. Η ΤΣΣΚΑ με τις ελλείψεις κλάσης θεωρητικά σε σχέση με πέρσι στο ρόστερ της έκανε το καλυτερό της ματς μάλλον με τον Ιτούδη στον πάγκο με την μεγάλη Μακάμπι να γίνεται έρμαιο… Ωραίο μπάσκετ από την Εφές. Και δείτε για πόσες καλές ομαδες μιλάμε ήδη. Δηλαδή μπορείς να αποκλεισεις εύκολα με μειονέκτημα στα χιαστί, για παράδειγμα, την Κούμπαν; Ομάδες όπως η Μπάγερν, το Μιλάνο που ήταν και στο +20 με την Λαμποράλ, η Λαμποράλ στην έδρα της, η Μάλαγα, ο σκληρός Ερυθρός Αστέρας του Σόφο με 20.000 κόσμο, η πάντα πονηρή Ζαλγκίρις που παίζει και άμυνα, η πανάκριβη επίσης και σκληρή τούρκικη Νταρουσάφακα, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Σάσαρι ειδικά στην Σαρδηνία που σκοράρει κατά ριπάς και ακόμα και η Μπάμπεργκ του Ζήση στην Γερμανία είναι ομάδες που ειδικά στην έδρα τους λες τους κερδίζω με την φανέλα; Ποτέ.

Η Ευρωλίγκα θα έχει πολύ δύσβατο δρόμο για όλους, πολλές εκπλήξεις και ανατροπές και το πλεονέκτημα έδρας που για τις ελληνικές ομάδες βάσει ρόστερ και της έλλειψης πια ενός παλιού ειδικά Διαμαντίδη και του Σπανούλη που επίσης αρχίζει και έχει καθοδική πορεία είναι πλέον απαραίτητο αν θέλουν Φάιναλ Φορ έχει εξελιχθεί σε μια δύσκολη υπόθεση. Υπομονή και επιμονή γιατί πια δεν αρκεί η φανέλα και η εμπειρία… Δεν χάνουμε την ελπίδα μας για Φάιναλ Φορ αλλά δεν πετάμε και στα σύννεφα ότι είμαστε εμείς και μετά οι άλλοι…