Είπαμε και τις προηγούμενες μέρες, τα είπα και στην εκπομπή μου (κάθε βράδυ στον Sport24radio 103,3) ότι μ αρέσει αυτή η Ελλάδα, αυτή η Εθνική. Ότι έχει παρόν και μέλλον και ότι η βαριά ήττα από την Γαλλία δεν με τρομάζει και μπορούμε να μεταμορφωθούμε.Τα γράψαμε και το πρωί χτες ότι δεν μας τρομάζει και η Σερβία που έχει τις απουσίες της όπως και εμείς την μεγαλύτερη δυνατή τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Παρόλα αυτά η ομάδα αυτή έχει βάσεις.΅ Εχει δημιουργούς,έχει σέντερ, έχει καλά φόργουορντ, παίκτες για την άμυνα και βγάζει ενέργεια. Περίμενα την καλή άμυνα. Το κλειδί ήταν και θα είναι το τρίποντο. Και όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά τον Ντόρσεϊ που έμεινε άποντος και είναι εκτός κλίματος. Οταν μπει και αυτός αλλάζουν όλα καθώς θα έχουμε 15 ποντάκια χαλαρά.

Η Ελλάδα είχε 10/24τριπ. και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να φτάνει στους 70-75π. μιας και δεν έχει πολλές ακόμα επιλογές στην επίθεση. Ομως δούλεψε σωστά το ματς. Ο Σκουρτόπουλος έχει βάλει αρχές, δεν έχει ρολόι στο ροτέισον, δεν έχει εμμονές (π.χ. ο Μάντζαρης που δεν είναι καλά πήρε μόλις 4′) και γενικά έχει κερδίσει και τους παίκτες του. Μπράβο.

Από εκεί και πέρα με τον κόσμο στην Κρήτη να δίνει ενέργεια και βοήθεια, η Ελλάδα ήθελε να παίξει την καλή της άμυνα και να βάλει μερικά μεγάλα σουτ για να πάρει την νίκη και ταυτόχρονα να μείνει και αήττητη στην 2η φάση και στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ της Κίνας και βασικά να κλειδώσει με το καλημέρα την πρόκριση (επόμενο ματς Κυριακή στην Γεωργία).

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Πάθος, διάβασμα, άμυνα ήταν τα κλειδιά της νίκης μαζί με το τρίποντο και ένα τρομερό ονειρικό με ελληνικό στιλ 10λεπτο. Το ματς ξεκίνησε χαλαρά και με τις ομάδες πόντο πόντο αλλά στην συνέχεια η Ελλάδα διόρθωσε τις αδυναμίες της. Τα 9 επιθετικά ριμπάουντ των Σέρβων πονούσαν.

Από το 15′ και μετά αλλάζουν όλα. Η Ελλάδα έχασε μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ(!) μέχρι τέλους. Πήρε την μάχη των αιθέρων και με 4τριπ. των Παπαπέτρου-Σλούκα (από 2 έκαστος) έκανε το 23-24 σε 35-32 (ημίχρονο) και στην συνέχεια με το καλημέρα με τα νέα τρίποντα Μπουρούση, Σλούκα, Καλάθη στο 48-36 στο 16′.

Ενα δεκάλεπτο τρομερό με επιμέρους 25-12 αλλά με 7τριπ. και ενώ κλείσαμε το πρώτο μέρος με το τρομερό 7/13. Και ξεπεράσαμε και τα 3 φάουλ του Καλάθη στο 15′ που τα διαχειρίστηκε σωστα στο β’ μέρος.

Μάλιστα τα ριμπάουντ ήταν 41-35 για εμάς καθώς έκανε τρομερή δουλειά και ο Μπουρούσης αλλά και τα μπλοκ άουτ. Η Σερβία ροκάνισε πάντως γρήγορα (49-47) αλλά η Ελλάδα είχε καθαρό μυαλό. Πάλι με την άμυνα η Ελλάδα καθάρισε το ματς (59-57 στο 35′, 68-59). Οι Σέρβοι με 7/26τριπ. και μόνο τον Μπογκντάνοβιτς σαν σοβαρή απειλή δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω και κόλλησαν στους 63π.

Τρομερός ο Μπουρούσης με 9π.,10ριμπ. αλλά και 8 ασίστ(!) που ήταν ο βασικός δημιουργός ουσιαστικά ανοίγοντας με τις πάσες του διαδρόμους και έτοιμα καλάθια είτε κοντά είτε μακρυά. Ο Πρίντεζης σταθερός με 15π. (7/12διπ.). Ο Παπανικολάου μαχητικός, ο Καλάθης πολύ καλός και με 3/6τριπ. Αναλογα και ο Σλούκας. Ενέργεια ο Θανάσης, εκτός κλίματος ο Ντόρσεϊ, ο Μάντζαρης ντεφορμέ. Μαχητικός ο Μήτογλου αν και έπαιξε λίγο όπως και ο Παπαγιάννης. Θετικός και με 2 σημαντικά τρίποντα ο Παπαπέτρου, δυναμικος ο Βασιλόπουλος στο 10λεπτο που πήρε.