Είχαμε πει ότι στην σειρά με Μπαρτσελόνα, Αστέρα εκτός, Βαλένθια και Ρεάλ μέσα και Φενέρ, Χίμκι εκτός ο Ολυμπιακός ήθελε 2-3 νίκες και ήθελε πολύ προσοχή καθώς κάλλιστα θα μπορούσε να έχανε και όλα τα παιχνίδια!

Το καλό γι αυτόν είναι ότι βρήκε σε… αποσύνθεση τις πολύ πιο ακριβές πάντως από τον ίδιο Φενέρ και Χίμκι και έτσι είχε βάλει στο μπλοκάκι 3 νίκες.

Οσες και έκανε σε μια εξάδα κριτήριο που πέρασε με επιτυχία. Με μερικές μεγάλες εμφανίσεις και μερικές κακές εμφανίσεις. Με διακυμάνσεις απόδοσης, με ένα διπλό που του δείχνει το δρόμο, αυτό της Βαρκελώνης. Αλλά και με εμφανίσεις όπως στην Τουρκία ή το ξεκίνημα στην Σερβία (30-14) και σήμερα στην Ρωσία (43-35) που θέλει να ξεχάσει.

Τέλος καλό όλα καλά όμως για τους “ερυθρόλευκους” που θα μπορούσαν και κάτι παραπάνω αλλά και κάτι παρακάτω έχοντας πάρει το θρίλερ στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός βρήκε μια Χίμκι σε τραγική κατάσταση με την χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης, τον Κουρτινάιτις ατάραχο στο πάγκο αν και μοιάζει με πρόεδρος και όχι προπονητής με αυτά που… δεν κάνει, από 8 συνεχόμενες ήττες και ουραγό αλλά και εσχάτως και μισή χωρίς τους βασικούς Μονρόε, Τίμμα, Γερέμπκο.

Παρόλα αυτά μιλάμε για μια πανάκριβη ομάδα που όπως λέγαμε κάπου θα την κάνει. Λέγαμε ακόμα ότι αν ο Ολυμπιακός παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα κερδίσει. Αν όχι θα μπλέξει.

Η Ελληνική ομάδα καθάρισε βασικά το ματς στην 3η περίοδο με την εξαιρετική της άμυνα. Νωρίτερα έβαζε μπροστά απέναντι στην αεράμυνα της Χίμκι αλλά πίσω είχε θέμα με κάκιστη άμυνα έχοντας κάνει ήρωα με 4τρ τον άσφαιρο γενικά Βιάλτσεφ, τρώγοντας και αυτός 9τρ στο ημίχρονο και αφήνοντας τον Σβεντ να βάλει τρία συνεχόμενα τρίποντα σε ένα λεπτό!

Στο 43-35 στο 16′ κτύπησε καμπανάκι. Με ένα 7-16 ο Ολυμπιακός πέρασε και μπροστά 50-51 και καθάρισε το ματς μετά με την άμυνα αν και του έλλειπε ο καλύτερος αμυντικός του Παπανικολάου, δεχόμενος μόλις 14π στην 3η περίοδο.

Η Χίμκι έπαιζε μπάσκετ προβλεπόμενο με δύο συστήματα ή αλάνας και πάντα με άμυνα της πλάκας.

Ο Ολυμπιακός με σούπερ Σλούκα επιθετικά στο καλυτερό του παιχνίδι και θυμίζοντας… Γκόλντεν Στέιτ και πάλι καθώς μετά τα 15/32τρ στην Φενέρ που δεν είχαν νόημα όμως, είχε στην Μόσχα το τρομερό 16/29 με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας!

Εφαγε 13, πήρε τα ριμπάουντς, όλα ήταν εύκολα, έβαλε την 100αρα, ηρέμησε και επανέκτησε την ηρεμία του.

Σλούκας και Βεζένκοφ οι κορυφαίοι.

Καλή εμφάνιση μετά από καιρό από τον Έλις, όλοι έβαλαν από ένα λιθαράκι.

Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Λίβιο και άρα και ο Ολυμπιακός είχε τις απουσίες του και ο Μακίσικ ήταν ο μοναδικός μάλλον που δεν ήταν σε μέρα με μόλις 2π και γι αυτό έπαιξε λίγο.

Η πεντάδα που ακολουθεί έχει πολλά πρέπει (Μπάγερν, Βιλερμπάν μέσα και έξω Βιλερμπάν,Ζάλγκιρις και έξω και η Μακάμπι). Με 4 νίκες φουλάρει για πλέι οφς. Με 2 /5 θα ελπίζει απλά βασικά…