Έχουμε πει εξ αρχής ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει μεγάλες νίκες και κακές ήττες. Και πλέον εδώ και καιρό ότι είναι ομάδα …παράνοια μπασκετικά με τα καλά και τα κακά της. Αλλά περισσότερα τα δεύτερα. Ομως ποτέ δεν εφησυχάζεις μαζί της.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει το κάζο του ΣΕΦ με τον αδιάφορο Ολυμπιακό που του έκανε δύο νίκες και αυτές οι δύο ήττες της Ζενίτ από την αποκλεισμένη Ελληνική ομάδα μπορεί να κοστίσουν ακριβά.

Η Ζενίτ είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα αλλά καθώς δεν έχει μεγάλο βάθος έχει αρχίσει και χάνει λάδια…

Εχει ήδη 9 διπλά αλλά οι τελευταίες εμφανίσεις δείχνουν σημάδια κόπωσης που εκμεταλλεύθηκε ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ζενίτ που παίζει ένα αυτοματοποιημένο -κλασικό Πασκουάλ-μπάσκετ έχοντας σούπερ άσο και πεντάρι, χάνει εύκολα μεγάλες διαφορές που παίρνει. Και η ήττα αυτή στο ΣΕΦ την πονά και βαθμολογικά καθώς κινδυνεύει ακόμα και η οκτάδα και φυσικά απομακρύνεται πολύ πια το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και επειδή έγινε με επική ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός μετά τις 7 συνεχόμενες ήττες και το βαρύ κλίμα και εσωστρέφεια -μιζέρια, νίκησε τον ακόμα πιο …τραγικό Ερ. Αστέρα και δεν έπεισε κανένα ότι η χρονιά δεν τελειώνει με αξιοπρέπεια.

Ομως το έκανε την Παρασκευή που έπαιξε για την φανέλα και την ιστορία του, το «εγώ» και την υστεροφημία του. Και πήρε μια σημαντική υπό αυτή την έννοια και μόνο νίκη.

Οπως και με την ΤΣΣΚΑ που γύρισε από -25 αλλά το έχασε , τώρα γύρισε από -17 και το πήρε και με άνεση! Καθώς η Ζενίτ δεν είναι ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα του Πασκουάλ έπαθε μπλακ άουτ στο β’ ημίχρονο. Ο Μπαρτζώκας με τις αλλαγές στην άμυνα, βρήκε ιδανικά σχήματα βασικά με τον Σπανούλη στο άσο και κοντά του Τζένκινς-Μακίσικ για ενέργεια και άμυνα.

Ο Λιβιό έδωσε πολύτιμες βοήθειες στο «4» και το μπάσκετ της Ζενίτ με συνεχείς λόμπες στο σέντερ όταν της έκοψε ο Ολυμπιακός το πικ εν ρολ του Πάνγκος, μπλοκάρισε.

Η Ρώσικη ομάδα δεν έχει πολλές επιλογές στην επίθεση και στηρίζεται στο τρίποντο. Εβαλε 9 στο α΄ μέρος με 4/4 του Πάνγκος και πήγε στο +17! Μόλις ο κορυφαίος της παίκτης κουράστηκε και η ομάδα του είχε μόλις 2 εύστοχα τρίποντα στο β’ μέρος, καληνύχτα….

Η Ζενίτ σκοράρισε 20π σε ολάκερο δεύτερο ημίχρονο και άκουσον άκουσον για ομάδα που είναι εντός οκτάδας, 5 όλους και όλους στην 4η περίοδο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο κλασικός …τρελός και ροκάς Ολυμπιακός με τα τεράστια απ ντάουν και επίσης κλασικά ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Από το -17 στο +14! Από το κάκιστο δεκάλεπτο (13-28!) και το 35-50 στο 23΄, πλήρης ανατροπή! Η Ζενίτ σε 17′ πέτυχε μετά μόλις 11π! Και το χειρότερο γι αυτήν; Εδειχνε σκασμένη και μονοδιάστατη σε βαθμό απελπισίας…

Αρχικά εκεί ο Μπαρτζώκας τουμπάρισε το ματς με Σλούκα, Τζένκινς, Μακίσικ, Βεζένκοφ, Λιβιό (47-52). Και μετά με την είσοδο Σπανούλη-Πρίντεζη με μπάσκετ παλιάς κοπής κοινώς… Καθώς η Ζενίτ προσφερόταν όπως είχε κλατάρει από δυνάμεις…

Κορυφαίοι Σπανούλης(16π, 3/4τρ, 1ασ, 3λ) σε ρόλο πιο πολύ εκτελεστικό αν και αυτός κατέβαζε την μπάλα. Ο Σλούκας κακός (1/7σ., 6ας) για Σλούκας. Λαρεντζάκης (4κλ σε 18΄) και Τζένκινς καλή άμυνα.

Ελις και Κουφός έπαιξαν στην αρχή.

Πολύ ενέργεια  αλλά και άμυνα ο Μακίσικ. Πολύ καλός κλασικά και ο Βεζένκοφ (3/6τρ).

Λιβιό και Πρίντεζης πολλές μάχες.

Ο Χάρισον ξένο σώμα. Παπανικολάου-Μαρτίν τραυματίες μην ξεχνάμε.

Η Ζενίτ με τον Γκουντάιτις ντεφορμέ (1/2σ.) και τον νέο Αμερικανό τον Μπλακ μόλις 5′, είχε θέμα στις συνεργασίες της στην ρακέτα και «τέλος» μόλις σταμάτησε να μπαίνει το τρίποντο.