Ο Ολυμπιακός κερδίζει λοιπόν και προχωρά. Κερδίζει και με τον Σπανούλη μέτριο ή και χωρίς τον Σπανούλη σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού . Και αυτό είναι το κέρδος του Ολυμπιακού και η άλλη νίκη του Ολυμπιακού! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από πέρσι πήρε ένα μεγάλο, ένα πολύ μεγάλο ρίσκο που του βγαίνει. Ένα ρίσκο που θα έπαιρνε πχ μόνο ένας Ομπράντοβιτς έχοντας την κάλυψη του ονοματός του.

Ο Μπαρτζώκας από πέρσι έχει έναν Ολυμπιακό που δεν διστάζει να αφήσει τον ηγέτη του, τον κορυφαίο παίκτη της Ευρωλίγκα και σκόρερ του εκτός παρκέ ακόμα και όταν κυνηγά ανατροπές. Και η αλήθεια είναι ότι θα πει κανείς “μα καλά τι κάνει αυτός”; Οταν ο Ολυμπιακός πχ είναι πίσω στο σκορ και το είδαμε πολλές φορές αυτό πέρσι ακόμα και σε διαστήματα που έχανε στον τελικό με την Ρεάλ στο Λονδίνο. Και το ερώτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μην χάσεις και τον παίκτη. Μην εκνευριστεί η βεντέτα σου όπως πέρσι είχε φανεί κάτι τέτοιο μετά από τα χιαστί ματς στην Τουρκία με την Εφές που ο Ολυμπιακός είχε τον Σπανούλη εκτός στα τελευταία 7΄!

Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός με παίκτες αμυντικούς και με δίδυμα με Σλούκα και Λο και τον Μάντζαρη φέτος δείχνει μια άλλη δυναμική και πιέζει πολύ στη περιφέρεια και κάνει άνω κάτω τα ματς. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπαρτζώκας τα έχει βρει με τον Σπανούλη και δεν έχει πρόβλημα να τον αφήνει και πεντάλεπτα και επτάλεπτα εκτός ακόμα και όταν ο Ολυμπακός κυνηγά το σκορ και θέλει τους πόντους και την ηγετική φυσιογνωμία του αρχηγού του. Αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο του Μπαρτζώκα που εγώ για παράδειγμα διαφωνώ αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει την λογική του και θυμίζει κάτι από κάτι περίεργα σχήματα του Ζοτς, να κυνηγά το σκορ με.. ταλιμπάν όπως λέμε. Και ανακατευόντας την τράπουλα και πάιζοντας ένα ραν ενγ καν φίσικαλ μπάσκετ για ένα πεντάλεπτο και ότι κάτσει.

Αυτή η εικόνα παγιώνεται στον Ολυμπιακό που το πιο μεγάλο του κέρδος είναι ότι μαθάινει να παίζει και χωρίς τον αρχηγό του και κυρίως αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη προσωπικότητα και διαμορφώνουν χαρακτήρα και για τα δύσκολα οι νέοι του παίκτες και βασικά ο Σλούκας που εξελίσσεται σε ένα μικρό Σπανούλη προσθέτοντας πράματα στο ρεπερτοριό του και βάζοντας και την άμυνα μέσα σε αυτό. Ο Ολυμπιακός κερδίζει λοιπόν από αυτό το ρίσκο του Μπαρτζώκα που έχει την λογική του για φρέσκα πόδια και πίεση στην άμυνα. Και με τον ΠΑΟΚ μάλιστα την Δευτέρα είδαμε πάλι τον Ολυμπιακό να παίζει με τον Σπανούλη που είναι ντεφορμέ και λόγω Ευρωμπάσκετ μόλις 15π και ενώ έχανε και με 10π και άνω από τον δικέφαλο και κυνηγούσε το σκορ.

Αυτό είναι λοιπόν το πιο σημαντικό κέρδος του Ολυμπιακού που το πιστώνεται ο Μπαρτζώκας που πήρε και το σχετικό ρισκο και με την ομάδα να μην ψάχνει τον Σπανούλη στον πάγκο όταν χάνει μάλιστα και αντιθέτως να έχει ηρεμία και πίστη για ανατροπή στο παιχνίδι της και περιμένει τον αρχηγό της να κάνει την διαφορά και να βάλει την πινελιά όπως πχ πέρσι στο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρεάλ στον τελικό στο Λονδίνο που μπήκε φρέσκος με 3/3τρ και γύρισε ολοκληρωτικά το ματς!

Μάλιστα και στην Ευρωλίγκα και με δύσκολο πρόγραμμα ο Σπανούλης έχει μέχρι στιγμής παίξει 27′ που είναι ένα λογικό νούμερο για ένα παίκτη σταρ και σίγουρα απέχει πολύ πχ από τα 33′ του Διαμαντίδη στον ΠΑΟ που μάλιστα ο τελευταίος πλησιάζει τα 34 και ο χρόνος είναι σαν διπλάσιος (δηλαδή σαν 12′ παραπάνω πχ). Μάλιστα στην Ελλάδα ο Σπανούλης και με δύο ντέρμπι παίζει κάτω από 20΄(19 για την ακρίβεια) την ίδια ώρα που ο Διαμαντίδης ακόμα και εντός των τοιχών είναι στα 22′ σχεδόν ανά παιχνίδι και με πιο εύκολο μάλιστα πρόγραμμα!