Μπράβο στο Γκόλντεν Στέιτ.

Ποιός το περίμενε να κερδίσει από την άμυνα η ομάδα των σουτέρ και των σκόρερς; Και όμως κέρδισε την Βοστώνη με τον τρόπο οι Σέλτικς έφτασαν εδώ. Καθότι έχουν την καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ. Αλλά στον 5ο τελικό πάλι των ανατροπών,μίλησε η άμυνα των “πολεμιστών”.Το Γκόλντεν Στέιτ έκανε το 3-2 και καθαρά αν και το ματς στράβωσε προς στιγμήν.

Και πλέον είναι φαβορι για τον τίτλο αν και έχουμε δρόμο.Οπως και να έχει ήταν ένα πολύ περίεργο και ανατρεπτικό παιχνίδι. Με πολλά απίθανα πράματα να συμβαίνουν ταυτόχρονα. Το Γκόλντεν Στέιτ ξεκίνησε με +10 με την Βοστώνη να είναι άσφαιρη με 0/12τρ! Αλλά και τον Κάρι στην πιο ..κακή του μέρα. Μάλιστα οι τρίποντοι γηπεδούχοι που σουτάρουν απο μακρυά σαν βολές,άρχισαν με 7/7δ(!) και μόλις με 3/15τρ!

Ο Κάρι ήταν χωρίς τρίποντο στο ημίχρονο και παρόλα αυτά αντί να χάνει η ομάδα του ήταν μπροστά με 51-39 σε ένα κακό ποιοτικά ματς. Και ενώ και στα 4 προηγούμενα ματς το Γκόλντεν Στέιτ κέρδισε όλες τις τρίτες περιόδους και μάλιστα και με διαφορές,σήμερα έγινε το ακριβώς αντίθετο. Οι “κέλτες”επέστρεψαν για τα καλά.Ο Τέιτουμ άρχισε με μηδεν πόντους στα πρώτα 8΄αλλά μετά έγινε ο πρώτος σκόρερ των Σέλτικς.

Που μετά τα 0/12τρ έβλεπαν το καλάθι σαν ..αμουδιά και έγραψαν 8/8 και 9/10τρ! Και αρχικά με ένα 10-0 και μετά με ένα 19-4 πήγε από το -15 και στο +5. Τρομερή άμυνα,άφαντος ο Κάρι με τον Ουίγγινς αλλά και τον Γκριν (!)να κρατάνε τους Ουόριορς και στην επίεση ομοβροντία τριπόντων. Η Βοστώνη πήρε τα ριμπάουντς,κυριάρχησε αλλά μπλόκαρε. Στο τέλος είχε 2/10τρ,κόλλησε στην επίθεση και το παιχνίδι γύρισε στο τέλος της 3ης περιόδου.

Οταν το 67-71 έγινε 75-74 με 2τρ του Πουλ(!)που μαζί με Τόμπσον και Ουίγγινς έφεραν το 85-74 και τέλος. Με τρομερή άμυνα όμως παραδόξως καθώς οι Σέλτικς έμειναν 4′ στην αρχή στην 4η περίοδο άσφαιροι!Σε ένα διάστημα χωρίς τον Κάρι αλλά με πεντάδα Πουλ-Τόμπσον-Ουίγγινς-Γκριν-Λούνει που κυριάρχησε.

Η Βοστώνη πέταξε λευκή πετσέτα(104-88)και τέλος!Δεν είχε άλλες δυνάμεις! Το Γκόλντεν Στέιτ από +15 βρέθηκε στο -5 και πήγε και στο +15 με την άμυνα και τον Κάρι να τελειώνει άκουσον άκουσον με 0/9τρ!!Και τους Ουόριορς να κερδίζουν με 9/40τρ!Αν το έλεγε κανείς στην αρχή θα έλεγε θα κερδίσει και εύκολα η Βοστώνη!

Αλλά οι Σέλτικς δεν πήραν τίποτα από τον πάγκο και ήταν νευρικοί με πολύ κακές επιθέσεις και επιλογές με εξαίρεση μια περίοδο με τα 9/10τρ! Αντίθετα το Γκόλντεν Στέιτ έδειξε ότι παίζει και άμυνα και μπορεί και χωρίς το τρίποντο με κορυφαίο τον MVP της σειράς νομίζω Ουίγγινςμε 26π-13ρ.Καλός Γκριν με 7π,8ρ-6ας.Και καλός Τόμπσον με5/11τρ. Αποκάλυψη (όχι έκπληξη πάντως)ο Πουλ με 14π αλλά σε κρίσιμα σημεία (στην ανατροπή της ..ανατροπής)και κυρίως ο Γκάρι Πέιτον από τον πάγκο με 15π(από μ.ο 7 φέτος και 5 καριέρα).

Επιμένω πάντως ότι η σειρά έχει δρόμο!