Ο Ολυμπιακός είναι μια έτοιμη ουσιαστικά ομάδα και έχει να κάνει μερικές προσθαφαιρέσεις.΅Γι αυτό και δεν βιάζεται λέγαμε. Ισχύει όμως απόλυτα αυτό; Κανείς δεν ξέρει. Γιατί κανείς δεν υπολόγιζε το ΝΒΑ ως πιθανό προορισμό του Σάσα Βεζένκοφ του κορυφαίου του παίκτη φέτος που ανανέωσε μεν αλλά με οψιόν για το ΝΒΑ δε. Ο Βεζένκοφ μετά την αλλαγή ομάδας στα δικαιώματά του που πέρασαν πια στο Σακραμέντο, δεν είναι βέβαιος για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι αυτό βάση των σχετικών νόμων θα ξεκαθαριστεί στις 20 Ιουλίου. Το κακό είναι ότι το Σακραμέντο παρακολουθούσε και παρακολουθεί τον Βεζένκοφ και άδειασε και θέσεις φόργουοντ χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ντε και καλά.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν φαίνεται αρνητικός αλλά δεν καίγεται κιόλας για το ΝΒΑ. Όλα αυτά φέρνουν μια αβεβαίότητα στον Μπαρτζώκα καθώς αν χάσει τον Βεζένκοφ και έχοντας ήδη αποσυρθεί και ο Πρίντεζης το κενό στο “4”γίνεται μαύρη τρύπα! Συνεπώς θα αλλάξουν και όλα τα πλάνα. Αν μείνει ο Σάσα η απόκτηση του Πίτερς στο “4” πίσω του είναι μια εξαίρετη λύση και αρκετά προσιτή οικονομικά, ενώ ο Μπολομπόι που ακούγεται για το σέντερ αντί του Λιβιό προφανώς καθώς μπορεί να κατέβει και στο “4” είναι επίσης μια πολύ καλή λύση. Με αυτούς τους δύο τσιμπάει πάντως λίγο το μπάτζετ, αλλά όχι πολύ. Ούτως ή άλλως το μπάτζετ του Ολυμπιακού αναμένεται να αυξηθεί 1-1,5εκ από τις αυξήσεις στο κασέ των υπάρχοντων παικτών και σε συνδυασμό με αφίξεις πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο όσων έφυγαν.

Γι’ αυτό και δεν αναμένεται κάποια ακριβή κίνηση. Κλειδί όμως είναι να μείνουν Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ. Καθώς είναι αναντικατάστατοι. Γι αυτό και στον Ολυμπιακό υπάρχει μια αγωνία μέχρι τις 20/7 βασικά για τον κομβικό Βεζένκοφ. Στην συνέχεια θα δουν τι θα γίνει με τον Ντόρσεϊ που είναι ελεύθερος και έχει δεχθεί πρόταση με αυξημένες αποδοχές. Θα περιμένει το ΝΒΑ; Θα πάει αλλού καθώς ακούγονται και άλλες ευρωπαΐκές ομάδες ;Κανείς δεν ξέρει. Αλλά και εδώ ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες για να βρει ένα σουτέρ που αν μη τι άλλο απασχολεί τις αντίπαλες άμυνες και τις ανοίγει. Και αυτό καθώς δεν είναι εύκολο να βρει. Και μερικοί που υπήρχαν στην αγορά κλείνουν σε άλλες ομάδες. Συνεπώς το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων είναι πιο πολύ να μείνουν οι υπάρχοντες κάτι που με το τέλος της σεζόν ήταν σχεδόν σίγουρο αλλά τώρα ακούγονται και οι ερινύες…