Ο Ολυμπιακός προχώρησε προ ημερών στην απόκτηση του Κώστα Κουφού που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Εχω γράψει και στο παρελθόν για τον Κουφό και είχα προβλέψει την εξελιξή του.

Για να μην το κουράζω, όταν ο Κουφός άφηνε άφωνη την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του στην Εθνική Εφήβων είχα πει ότι θα αφήσει ιστορία αλλά εδώ. Οταν πήγε στο ΝΒΑ του άλλαξαν το σώμα εντελώς, βάρυνε πολύ για να παίζει βασικά σέντερ και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την πλαστικοτητά του και την ευχερειά του στο σκοράρισμα που ήταν εντυπωσιακή για το ύψος του.

Ο Κουφός πήρε λεφτά στο ΝΒΑ αλλά ήταν πάντα ένας ρολίστας και μάλιστα μικρών ρόλων. Η επιστροφή του στην Ευρώπη για την ΤΣΣΚΑ επίσης με δικαίωσε ότι πλέον ο Έλληνας σέντερ έχει μείνει πίσω όπως λέμε στο σύγχρονο μπάσκετ και δεν στέφθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα μόλις στα 32 του να μην έχει ομάδα φέτος πουθενά!

Στον Ολυμπιακό θα ψάξει μια αναγέννηση της καριέρας του που φθίνει καθώς κατά γενική ομολογία δείχνει μεγαλύτερος από την ηλικία του με γνώμονα τις αποδόσεις του.

Ο Μπαρτζώκας τον επέλεξε καθώς έχασε τον Μάρτιν ουσιαστικά μέχρι τέλους της σεζόν. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον στόχους θα μπορούσε να βγάλει την σεζόν με Έλις-Λίβιο στο σέντερ και να μην χρεωθεί κιόλας με πάικτη που δεν είχε επιλέξει και πριν που είχε ανάγκη στην θέση και κυνηγούσε πρόκριση.

Ο παίκτης υπέγραψε μέχρι τέλους της χρονιάς και καθώς δεν υπάρχουν υποχρεώσεις εγχώριες για τους ερυθρόλευκους, επιλέχθηκε για 10 παιχνίδια επί της ουσίας και ο ίδιος συμφώνησε για να μην ξεχαστεί.

Προφανώς αν τον πίστευε πραγματικά ο Μπαρτζώκας που κατά γενική ομολογία δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία του Έλληνα κόουτς που με την σειρά του όμως είδε ότι έκανε λάθος να μην έχει και ένα σέντερ παλιάς κοπής,πιο ογκώδη δηλ. Καθώς δεν νομίζω ότι ήταν θέμα χρημάτων ένα μήνα πριν.

Οπως και να έχει αν ο Κουφός δείξει κάποια πράματα θα μπορέσει να μιλήσει για ανανέωση σε μια καλή ομάδα και μιας και πάλι δύσκολα θα βρει του χρόνου πρωτοκλασάτη ομάδα.

Είναι και για τον Έλληνα παίκτη μια ευκαιρία και ίσως και για τους ερυθρόλευκους η ευκαιρία να βρουν και σε Έλληνα μάλιστα, την θέση του βαρυ σέντερ για την νέα σεζόν που τους έλλειψε ασχέτως φιλοσοφίας.

Οσον αφορά το αγωνιστικό πάντως δεν περιμένουμε πολλά. Ο Κουφός έχει μήνες να πάιξει και ο Ολυμπιακός παίζει άλλο μπάσκετ από αυτό που του αρέσει, δηλ πολύ με το τρανζίσιον. Βεβαια έχει και το καλό να έχει ένα εξαιρετικό δημιουργό (Σλούκα αλλά και Σπανούλη) πλέον που μπορεί να τον αξιοποιήσει και με την εμπειρία του ο Κουφός να ανεβάσει τα στάνταρ του.

Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός έμεινε από στόχους στην Ευρωλίγκα,δεν έχει υποχρεώσεις στην Ελλάδα και έτσι αναγκαστικά στα εναπομείναντα παιχνίδια θα κάνει το λεγόμενο ξεσκαρτάρισμα για την νέα σεζόν σε όλα τα επίπεδα και ο Κουφός θα μπει επίσης στην διαδικασία αν ήρθε για να μείνει ή απλά για να αντικαταστήσει κάποια ματς τον Μάρτιν.