Ασφαλώς η ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη με την Εφές ήταν αναμενόμενη. Αυτό που τον ενόχλησε δεν είναι άλλο από την 20αρα στο τέλος με μια πλασματική διαφορά που έπρεπε να προσέξει μάλιστα η ελληνική ομάδα καθώς μετά το κακό ξεκίνημα της πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν αποκλείεται καθόλου μια ισοβαθμία . Ο Ολυμπιακός έχασε λογικά και θα πει κανείς τι 5 τι 25 και στην τελική το σούπερ ως τώρα Μιλάνο έφαγε 30 σχεδόν στο Καζάν. Στην τελική οι ήττες του Ολυμπιακού εκτός έδρας που δεν έχει νίκη ήταν όλες λογικές και αναμενόμενες και επί της ουσίας η ελληνική ομάδα ήταν το πρώτο ματς που έχασε εύκολα και μάλιστα το πάλεψε για 30΄.

Από εκεί και πέρα κατέστην και πάλι σαφές ότι ο Ολυμπιακός έχει διαφορά κλάσης (και χρημάτων)με τα ακριβότερα κλαμπ και τα καλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη τώρα όπως είναι και η Εφές. Αν επαιζε προ 20 ημερών θα ήταν άλλο ματς.Αλλά η Εφές άρχισε να ρολάρει πλήρης πια και πάτησε γκάζι. Άλλωστε ο Μπομπουά που δεν είναι ο σταρ της Εφές θα ήταν σούπερ σταρ στην Ελλάδα και ήταν ο κορυφαίος την Τετάρτη.

Από την στιγμή που το ματς πήγε πάνω από τους 80π σημαίνει ότι δεν δούλεψε η άμυνα των “ερυθρολεύκων” και σε τόσο ψηλό σκορ δεν μπορούσε να φτάσει. Αυτό που ενόχλησε ήταν η τραγική 4η περίοδος που σκοράρισε 3π όλους και όλους! Αλλά όταν δεν είναι σε μέρα ο Βεζένκοφ (που ήταν ο καλύτερος αλλά κλάταρε στο τέλος) ή ο Ντόρσει που έκανε το χειροτερό του φέτος,υπάρχει πρόβλημα. Ο Μπομπουά με τους 20π στο α’ μέρος ήταν το ένα κλειδί. Το δεύτερο ο Μοερμάν στην 3η περίοδο που σκοράρισε 9π χτυπώντας όλες τις αλλαγές στην άμυνα. Και τέλος το λάθος του Μπαρτζώκα να επιμείνει στον Πρίντεζη που δεν μπορεί σε αυτό το ρυθμό πάνω από 7-8′ που τόσο έπαιζε. Τώρα πηρε ένα 20λεπτο και ήταν λάθος του Μπαρτζώκα ειδικά στο κρίσιμο 4π δεκάλεπτο όταν πήγε με τον Βεζένκοφ στο 3.

Καλή έμπνευση για να κλείσει χώρους αλλά όχι με τον Πρίντεζη στο 4 τόση ώρα. Που έιχε πρόβλημα στην άμυνα και αστοχούσε όταν κουράστηκε λογικά λόγω ηλικίας. Και ας έλλειπε ο Λιβιό μπορούσε να γίνει άλλη διαχείριση όπως λάθος ήταν ότι στην τελική ευθεία έμεινε ώρα εκτός ο εξαιρετικός Φαλ αλλά και ο Γουόκαπ(ας ήταν κακός). Στην άμυνα χωρίς Παπ-Γουόκαπμε τέτοια ομάδα θα σε κτυπήσουν ως και έγινε. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός πήγαινε σε επιθέσεις χωρίς να ακουμπά την μπάλα μέσα στην ρακέτα και του έμεινε και δυο φορές η μπάλα στα χέρια.

Τέλος στον προγραμματισμό του δεν αλλάζει κάτι.Το ματς με την Μακάμπι θέλει να πάρει και να παραμένει ως έχει,δηλ με μια εξαιρετική πορεία και δύσκολο πρόγραμμα και φαβορί για την οκτάδα και τα πλέι οφς. Στον έλεγχο μόνο Φαλ και Βεζένκοφ ήταν καλοί. Ντόρσεί και Σλούκας από τα χειρότερα παιχνίδια τους.