Πολλά ακούστηκαν και σχολιάστηκαν για την αποχώρηση του Σάντα Ρος από την ΑΕΚ και το αν έπρεπε να τον δώσει η Ένωση. Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για δύσκολες αποφάσεις που καμία δίοικηση δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτή την θέση .Καθώς οι παράμετροι είναι πολλές. Ο κουβανός Ρος ήρθε στην ΑΕΚ από την Τουρκία και πέρσι δεν έκανε τη διαφορά αν και είναι ένας πολύ αθλητικός φόργουορντ που παίζει και στο “4” καθώς έχει άλμα,σουτάρει καλά σχετικά και παίζει και στο “2” και γι αυτό αλλά και επειδή έχει δημιουργία και λογίζεται και σαν δεύτερος πόιντ! Ο Ρος φέτος με τον Παπαθεοδώρου στο πάγκο διπλασίασε τα νουμερά του και ήταν παίκτης ορχήστρα για την ΑΕΚ . Ηταν σαν πλέι μέικερ,έπαιζε εξαιρετική άμυνα ακόμα και σε κοντύτερους αντιπάλους,είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής χωρίς να αλλοιώνεται η αποδοσή του αφού είναι πολύ αθλητικός και είχε και το σουτ και το σκοράρισμα σαν κερασάκι στην τούρτα.

Για την ΑΕΚ είναι μεγάλη απώλεια καθως ήταν ο καλύτερος παίκτης της και τέτοια εποχή δεν βρίσκεται αντι Ρος αφού εδώ ολάκερη ΤΣΣΚΑ αναγκάστηκε να πάρει τον δικό της παίκτη! Ομως η δίοικηση της ομάδας σωστά έπραξε και εδώ είναι και το μεγάλο θέμα που πήρε διάσταση.Η ΑΕΚ δεν είναι μαγαζί γωνία με έσοδα σημαντικά .Τα λεφτα τα υπόλοιπα του Ρος συν το μισό μύριο θα δώσουν μια ανάσα 700χιλ περίπου στην ομάδα. Που μπορεί να πάρει και ένα καλό σχετικά παίκτη με 150χιλ για τους επόμενους μήνες.Και συνεπώς θα έχει κέρδος. Αν κράταγε τον πάικτη ο ίδιος ο αθλητής μπορεί να μην είχε την αναμενόμενο και προσδοκόμενη απόδοση επειδή κακά τα ψέματα θα είχε σπαστεί χάνοντας την ευκαιρία. Ο Κουβανός είναι σε μια οριακή ηλικία για το άλμα στο υψηλότερο επίπεδο. Αν θυμηθούμε πως ξεκίνησε και ο Κλάιμπουρν που από την Νταρουσάφακα έγινε πρώτο βιολί της ευρωλίγκα,κανείς δεν αποκλέιει μια ανάλογη διαδρομή και για τον Ρος.

Ο Κουβανός θα είχε χαλαστεί αν έχανε την ευκαιρία.Στην Μόσχα έχει μια ευκαιρία να πάιξει καλό μπάσκετ και να πάει στην πρώτη γραμμή . Δεν μπορεί να κάνει την διαφορά νομίζω σε αυτό το επίπεδο,αλλά μπορεί να βρίσκει συμβόλαια ασφαλώς καλύτερα απ όσα είχε μέχρι τώρα. Συνεπώς ο Ρος σωστά έπραξε και η ΑΕΚ σωστά έπραξε αν και θα της κοστίσει αγωνιστικά. Ομως κακά τα ψέματα όταν είσαι ΑΕΚ και σου δίνουν το 1/4 του μπάτζετ το παίρνεις. Αλλωστε δεν πάει για πρωτάθλημα και δεν είχε και εξασφαλισμένο το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ ακόμα δεν είναι σε θέση να κρατα παίκτες που ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από αυτήν. Και ταυτόχρονα υπάρχει και η ευκαιρία να προωθηθεί και ο Ραγκαβόπουλος που είναι ταλέντο και παίζει στην θέση του Ρος. Αν και ο Παπαθεοδώρου θα πάρει παίκτη εκεί σαφώς. Οπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος για γκρινιες και μιζέρια.Αυτή είναι η ΑΕΚ σήμερα,αυτές οι δυνατότητες και σωστή η επιλογή όλων των πλευρών

 

Tags:
AEK