Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε λοιπόν την απόκτηση του Πίτερς. Όπως ήταν αναμενόμενο έχω αναφερθεί στην περίπτωσή του. Μια πολύ καλή επιλογή για τους ερυθρόλευκους που είχαν απόλυτη ανάγκη και έτσι λύνουν το πρόβλημα στο “4” πίσω από τον Βεζένκοφ (εφόσον βέβαια παραμείνει) που είχαν πέρσι μια και καλή! Καθώς πέρσι ο Ολυμπιακός αν είχε ένα τραυματισμό του Βεζένκοφ δεν θα πήγαινε Φ4 και δεν ξέρω αν έπαιρνε και τον τίτλο καλά καλά εδώ. Καθώς ήταν τόσο επιδραστικός ο Σάσα που το κενό του θα ήταν τεράστιο και ενώ από πίσω του ερχόταν ο σε τροχιά απόσυρσης Πρίντεζης.

Ο Πίτερς είναι το ιδανικό μπακ απ του Βεζένκοφ καθώς δεν έχει πολλές απαιτήσεις, έχει μάθει να παίζει 15′ και να προσφέρει στο χρονικό διάστημα αυτό. Καθώς πέρασε από ομάδες σχολές όπως η ΤΣΣΚΑ, Εφές και η Μπασκόνια και με κορυφαίους προπονητές. Γενικά ο Πίτερς είναι αυτό που λέμε παίκτης – ομάδας και με ένα καλό ρόλο στο ρετέισον. Δεν έχει το κάτι παραπάνω για να γίνει leader, αλλά αυτοί οι παίκτες είναι πάντα χρήσιμοι και δυσεύρετοι.

Ο Πίτερς δεν θα μπορούσε λογικά αν και έγινε ντραφτ στο Νο. 54 να παίξει στο ΝΒΑ πάνω από 3-4′. Και έτσι προτίμησε την Ευρώπη. Οι 10 π. και 6 ρ. σε μια άκρως μπασκετική ομάδα όπως η Μπασκόνια δείχνουν ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Και μάλιστα σε 24′. Ο Πίτερς θα δώσει την ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να πάει και σε ψηλά σχήματα φαντάζομαι με τον Βεζένκοφ για λίγο και στο “3” για να κρύβει και τις αδυναμίες στην άμυνα (σε ύψος) του Καναάν.

Ακόμα στο σύγχρονο μπάσκετ θέλεις 4αρια με σουτ και έτσι πλέον ο Ολυμπιακός θα έχει μόνιμα στο παρκέ ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά αυτά και χωρίς το άγχος ενός ντεφορμαρίσματος ή τραυματισμού του Βεζένκοφ.

Ακόμα μάλιστα και αν φύγει ο τελευταίος, ο Πίτερς σίγουρα δεν καλύπτει το κενό του, αλλά υπό άλλες συνθήκες είναι παίκτης που μπορείς να πάρεις και για βασικό και με τον Μπολομπόι από πίσω. Ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική προσθήκη σε ποιότητα, στιλ και προσαρμογή του παίκτη.