Μετά από 14 χρόνια η ιστορική Βίρτους Μπολόνια, η πρώτη ομάδα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα της ULEB για την ιστορία επίσης, επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια.

Πέρασε την παρακμή της όπως περνά π.χ. και ο Παναθηναϊκός τώρα και επιστρέφει βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στις ελληνικές ομάδες της διοργάνωσης.

Η Βίρτους δεν κέρδισε απλά το Eurocup και δεν γυρίζει απλά στην Euroleague, αλλά έρχεται φουριόζα. Άλλωστε η περσινή …σκούπα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας με το  4-0 με το Μιλάνο και το κύπελλο φέτος, αλλά και η πρώτη θέση, δίνουν το στίγμα ότι ήρθε αγριεμένη…

Μάλιστα όταν η χρονιά πήγε να σκοντάψει έχοντας φέρει στο πάγκο μετά τον Τζόρτζεβιτς που απέτυχε στην Ευρώπη πέρσι(Γιούροκαπ), τον έμπειρο Σέρτζιο Σκαριόλο, έκανε και άλλες κινήσεις.

Ο Σκαριόλο μετά την αποτυχία στο Κύπελλο ,είδε την διοίκηση και ενώ είχε δικαιολογία τους πολλούς τραυματισμούς, του φέρνει από την ΤΣΣΚΑ τους Χάκετ-Σενγκέλια.

Προφανώς η Βίρτους ευνοήθηκε από τις εξελίξεις στην Ρωσία, καθώς στην αντίθετη περίπτωση χωρίς αυτούς τους δύο δεν ξέρουμε αν θα είχε την ανάλογη συνέχεια.

Όπως και να έχει πέτυχε τον βασικό της στόχο με ένα μπάτζετ στα 10εκ, που ήδη ανεβαίνει έχοντας κλείσει τον Σενγκέλια με 1.8εκ για τον επόμενο χρόνο. Το αγωνιστικό της μπάτζετ αναμένεται να πάει στα 15εκ(!), καθώς έχει την ομάδα ο «βασιλιάς του καφέ» στην Ιταλία.

Μάλιστα με τον κόσμο της και με το βαρύ της όνομα ο στόχος της άμεσα θα είναι το Final 4.

Συνεπώς δυσκολεύει τον στόχο του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά, βλέποντας ένα πρωτοκλασάτο αντίπαλο να επιστρέφει μετά από χρόνια. Ασφαλώς βολεύει όλους η απουσία των ρώσικων ομάδων και βασικά της CSKA, ενώ πρέπει να υπολογίσουμε ότι καλά ονόματα θα θέλουν να πάνε στην Βίρτους Μπολόνια.

Και φυσικά όλο αυτό το σκηνικό πλήττει και τον Παναθηναϊκό αν και οι πράσινοι δείχνουν απίθανο να ανεβάσουν το μπάτζετ τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνουν πάλι όνειρα playoffs και Final 4… Τουλάχιστον με όσα ξέρουμε σήμερα