Ο Δημήτρης Πρίφτης συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία και έχει έτσι την ευκαιρία να επιστρέψει στο level που ήταν στην προπονητκή αγορά στην προ ΠΑΟ εποχής.

Όπως είχα πει, είχα απορήσει γιατί ο Έλληνας προπονητής που έχει φτιάξει ένα αρκετά καλό όνομα με την θητεία του βασικά στην Ουνίξ Καζάν αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και στην ηλεκτρική καρέκλα του Παναθηναϊκού. Προφανώς η μείωση του μπάτζετ των πρασίνων τον έκανε να πιστέψει ότι θα έχει μεγάλη πίστωση χρόνου. Όμως οι πολύ κακές εμφανίσεις, αν και είχε πίστωση χρόνου μεγαλύτερη από κάθε άλλο προπονητή στον πάγκο αυτό, έφεραν την έκρηξη και τις αλλαγές. Όπως και να είχε, ήταν ένα στοίχημα και για τον ίδιο τον Πρίφτη να πάει σε επίπεδο Ευρωλίγκα και να καθιερωθεί εκεί και να ανέβει στο πρώτο επίπεδο των Ελλήνων προπονητών. Ώστε να έχει δουλειές στο πρώτο επίπεδο. Προφανώς έπαιξε ρόλο και η επιθυμία του να γυρίσει στην Ελλάδα και εν πάση περιπτώσει να μην μείνει άλλο στο απόμακρο Καζάν.

Η καριέρα του λόγω της παταγώδους του αποτυχίας στον ΠΑΟ με μεγάλη δική του ευθύνη θα μπορούσε εύκολα να πάρει την κατιούσα. Καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θέσεις γι’ αυτόν αν θέλει να είναι στη πρώτη γραμμή. Η πρόταση της Τόφας ήταν μια καλή επιλογή καθώς είναι στις μεσαίες ομάδες μιας λίγκας που έχει λεφτά (όχι βέβαια όσα στο παρελθόν) και ακούγεται. Σίγουρα η Τόφας δεν είναι Ουνίξ, αλλά στην Τουρκία φέτος θα υπάρχει μια μικρή κοινότητα Ελλήνων προπονητών και αυτό είναι καλό.
Ο Πρίφτης είναι ιδανικός για τέτοιες ομάδες, μεσαίου και προς τα πάνω επιπέδου σε καλές λίγκες. Για να παρουσιάζει σοβαρές και αξιόμαχες ομάδες. Λογικά ο στόχος της Τόφας θα είναι η τετράδα που δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Όπως και να έχει ο Έλληνας προπονητής ορθώς έπραξε καθώς το να μένεις εκτός δράσης σήμερα σε πάει πίσω και ειδικά σε μικρή σχετικά ηλικία και πριν γίνεις brand. Και στην Τουρκία θα έχει άνεση να φτιάξει μια συμπαθητική ομάδα. Και γιατί όχι σταδιακά να την ανεβάσει επίπεδο.