Σοκ και δέος για μια ακόμα φορά στον Προμηθέα φέτος. Μπορεί τα όνειρα να είναι πολλά στην ομάδα και δικαίως με την υγιή διοίκηση και με τον Βαγγέλη Λιόλιο πρόεδρο της ΕΟΚ χωρίς αυτό βέβαια να συνεπάγεται και κάτι, αλλά τα αγωνιστικά δρώμενα και όχι μόνο βάζουν φρένο σε πολλά.

Το κλίμα στον Προμηθέα δεν είναι και το καλύτερο. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στα μεγάλα σαλόνια αναπόφευκτα κάνει την ομάδα της Πάτρας ρολίστα και ξεχνά τελικούς σε κύπελλο ή πρωτάθλημα. Η έλλειψη κόσμου όταν ο συμπολίτης με το μεγάλο όνομα Απόλλωνας που παλεύει να σωθεί μαζεύει 2 και 3000 φιλάθλους, προβληματίζει. Ο Προμηθέας δεν έχει μπορέσει να φτιάξει δικό του κόσμο και η επιστροφή του Απόλλωνα στα μεγάλα σαλόνια του ψαλιδίζει και θεατές που κέρδιζε επειδή ήθελαν να βλέπουν αγώνες της Α1.

Πέραν αυτού όμως ήρθε και μια χρονιά τραγική αγωνιστικά. Χωρίς καμία λογική και εδώ θα πρέπει κάποιος να ρωτήσει την διοίκηση με τι κριτήρια αποφάσισε τότε, νωρίς νωρίς απολύθηκε ο Ισπανός Καζίμιρο. Ενας καλός κόουτς που “πλήρωσε” την κακή πορεία στην Ευρωλίγκα και για την ακρίβεια τότε μόλις μια ήττα εκτός προγράμματος. Ομως και ο Ζούρος στην συνέχεια απέτυχε και η ομάδα όχι απλά δεν ρολάρισε αλλά έφτασε να χάνει στην Πάτρα από ομάδες με πολλά προβλήματα και φτηνότερες όπως η μισή κιόλας ΑΕΚ! Ή να αγκομαχά να κερδίσει τον Ιωνικό των 8 παικτών στην Πάτρα.

Αλλαγές επί αλλαγών στο έμψυχο υλικό και ο Προμηθέας δεν έγινε ποτέ ομάδα όπως μας είχε συνηθίσει. Στην δε Ευρώπη που υποτίθεται γι αυτό απολύθηκε ο Καζίμορο, η ομάδα τερμάτισε τελευταία με τον τραγικό απολογισμό του 4-14 και συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις στην διοργάνωση. Μάλιστα είχαν φτάσει πρόσφατα στην Πάτρα να λένε κάποιοι ότι ο Προμηθέας θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα. Προς το παρόν βέβαια πρέπει να ξεχάσει και το Γιούροκαπ αν δεν αλλάξει κάτι,καθώς είναι κρίμα η ομάδα να τερματίζει κάθε χρόνο στην ουρά και να μαζεύει 20αρες και 30αρες και να γίνεται σάκος του μποξ.

Αυτά μικραίνουν τον σύλλογο και κάνουν κακό και στην εικόνα του Ελληνικού μπάσκετ. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις για όποιο λόγο μια καλή ομάδα ανταγωνιστική,καλύτερα μην πας που λέμε. Η ομάδα πάντως συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Η επιστροφή πριν λίγες ώρες του Μάκη Γιατρά είναι σωστή. Ξέρει όσο κανείς άλλος τον σύλλογο και είναι και εξαιρετικός κόουτς. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν συνέχισαν μαζί. Και το ερώτημα είναι γιατί αφού πάλι γυρίζει Μάκης.

Λογικά είναι επιστροφή με ημερομηνία λήξης και για να μην μείνει η ομάδα χωρίς έμπειρο κόουτς γιατί ποιος να έρθει τώρα ειδικά αν είναι να γίνει το μπαμ το καλοκαίρι με τον Βασίλη Σπανούλη; Που θα είναι εξαιρετική κίνηση αν πράγματι αληθεύει και υλοποιηθεί. Άλλωστε ο Προμηθέας έχει εξαιρετικές υποδομές, εγκαταστάσεις και πλάνο. Είναι κρίμα με όλα αυτά να βολοδέρνει στην Ευρώπη και να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα…