Με ρώτησαν χτες τι βλέπω σήμερα. Απάντησα Μπούργκος κανονικά γιατί είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ που όμως είναι “ροκ”ομάδα και μπορεί να κάνει ότι έκανε προχτές με την Σαραγόσα.

Η “πράσινη” ΑΕΚ καθώς έχει μια πεντάδα που πέρασε από τον ΠΑΟ (Ράις, Λάνγκφορντ, Γιάνκοβιτς, Μασιούλις, Λοτζέσκι)και ήρθε τώρα σχεδόν που έπεσαν τα κασέ λόγω ηλικίας, ήταν ερωτηματικό πως με μ.ο ηλικίας στα 35 στα καλά της ονόματα θα έβγαζε τρίτο ματς σε 4 μέρες.

Ο Παπαθεοδώρου έκανε στο κομμάτι αυτό καλή διαχείριση και δεν έχει ευθύνη. Μοίρασε το χρόνο και έδωσε ανάσες στους γερόλυκους.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι να έχεις μόνο 35αρηδες καλούς παίκτες και ονόματα αλλά να φτιάξεις χημεία με νεανικότητα και αθλητικότητα και να είναι και όλοι οι σταρ ικανοποιημένοι από το χρόνο τους.

Άμυνα πως θα παίξουν όμως όταν δεν έχουν τις δυνάμεις που πρέπει; Μεγάλο θέμα αυτό και γι αυτό άλλωστε δεν πάνε όλοι στην φιλοσοφία αυτή του να μαζεύουν ότι καλό κινείται στο τελείωμα της καριέρας τους.

Ο τελικός μπορεί να ήταν άλλος τελικός αν είχε η ΑΕΚ 20.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ αλλά αν δεν είχαμε πανδημία δεν θα γινόταν νομίζω και στην Ελλάδα το Φ8 της περσινής μην ξεχνάμε σεζόν.

Η Μπούργκος έχει μια πολύ καλή ομάδα, που τελευταία βρέθηκε στα μεγάλα σαλόνια, αλλά έχει καλή πορεία και μάλιστα φέτος έχασε στην Βαρκελώνη στο πόντο στην Μπαρτσελόνα!

Ομάδα δουλεμένη, με κόσμο και φιλοσοφία χωρίς τα μεγάλα ονόματα αλλά και με πολύ τρίποντο. Διέλυσε Χάποελ και Ντιζόν και ήταν φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ που έχει μεγάλα ονόματα, όχι άμυνα και είναι με την μέρα της.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ονειρικά με το 24-14 στο δεκάλεπτο αλλά θύμισε την ΑΕΚ στο Σούπερ Καπ προ εβδομάδας με τον Προμηθέα που κατέρρευσε στο τελος με ένα 23-3!

Ετσι η Μπούργκος έκανε επιμέρους 35-12(!) στην 2η περίοδο και από το -10 πήγε στο +13. Εδώ έχουν όλοι ευθύνη και ασφαλώς ο κόουτς που έκανε ροτέισον  αλλά δεν μπορεί να χάνεις τα αυγά με τα πασχάλια και το ματς σε μια περίοδο.

Η ΑΕΚ στην 2η περίοδο δεν υπήρχε στο γήπεδο σε τίποτα και κλαταρε νωρίς νωρίς. Η Μπούργκος με 8 ριμπάουντς παραπάνω και με 10τρ στο ημίχρονο δεν μπορούσε να χάσει. Το να γυρίσει ματς από 20π στο 25′ είναι πιο πόλύ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και κακώς το περίμεναν(;) κάποιοι..

Η ΑΕΚ έφτασε στο τελικό και κρίνεται επιτυχημένη γενικά στην περίεργη περσινή σεζόν που ολοκληρώθηκε σήμερα! Από την άλλη έφτιαξε και μια ακριβή ομάδα για να πάρει το τρόπαιο και το ένα μύριο του νικητή.

Θα μπορούσε ο κόουτς της να πάρει ένα καλύτερο ψηλό και είναι ακατανόητο πως επέλεξε τον Άτκινς που δεν είχε καν λεπτο συμμετοχής σήμερα!

Λογικά με το ίδιο ρόστερ – δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Ράις – θα είναι στα φαβορί και φέτος. Το ερώτημα είναι τι θέλουν στην ΑΕΚ όμως;

Κακά τα ψέματα δεν μπορούν σε σειρά τελικών να χτυπήσουν τον τωρινό ΠΑΟ έστω. Γιατί τόσα χρόνια δεν κάνουν παιδομάζωμα που είχαν και πολλά ταλέντα και να φτιάξουν μια ομάδα μετά από 3-4 χρόνια με τη αφρόκρεμα του νέου Ελληνικού μπάσκετ; Και ας κάτσουν μερικά χρόνια στο λούκινγκ…

Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά με τα χρήματα που διαθέτει και χωρίς Ευρωλίγκα θα διεκδικεί τέτοια τρόπαιο ,θα παίρνει κανένα κύπελλο, θα έχει ουσιαστικά ομάδες μιας χρήσης και θα χάνει το λαμπρό μέλλον της ακόμα και σε επίπεδο πρωταθλητισμού αν δούλευε σε βάθος χρόνου…